Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Βρετανία: Το νομικό σύστημα εισάγει διακρίσεις κατά των Χριστιανών, λέει Επίσκοπος


Ο Επίσκοπος του Winchester, Rt Rev Michael Scott-Joynt, προειδοποίησε ότι ο θάνατος της «θρησκευτικής παιδείας» ανάμεσα σε αυτούς που φτιάχνουν και διαχειρίζονται το δίκαιο, έχει δημιουργήσει μια ανισορροπία στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα άτομα που έχουν θρησκευτική πίστη σε σύγκριση με τις «σεξουαλικές μειονότητες».

Υπογραμμίζοντας την υπόθεση Gary McFarlane, ενός συμβούλου σχέσεων, που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει σεξουαλική θεραπεία σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, είπε ότι η δικαστική εξουσία τώρα βγήκε έξω από τα όριά της για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας, πολιτικοί και δικαστές αποδεικνύονται κατά ένα μεγάλο μέρος, ανίδεοι σε θέματα θρησκείας και έτσι αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν την σημασία που δίνουν οι Χριστιανοί στην τήρηση των Γραφών και όχι στις αξίες της ‘πολιτικής ορθότητας’ του κοσμικού κράτους.

Τις ανησυχίες του Επισκόπου υπογράμμισε ο Λόρδος Woolf, πρώην Επικεφαλής Λόρδος της Δικαιοσύνης (Lord Chief Justice), ο οποίος συμφώνησε ότι, σε ορισμένες νομικές υποθέσεις η υποτιθέμενη ‘ισορροπία’ έχει χαθεί εις βάρος των χριστιανών.

Τα λόγια του απηχούν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις από άλλους ηγέτες της εκκλησίας σχετικά με αυτό που θεωρούν ως ‘επίθεση κατά του Χριστιανισμού’.

Η κριτική του Νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Act) είναι πιθανόν να τροφοδοτήσει τις επικρίσεις για τον Ντέιβιντ Κάμερον για την αποτυχία του να συμμορφωθεί με μια προεκλογική υπόσχεση που έδωσε ότι θα αντικαταστήσει τους αμφιλεγόμενους ευρωπαϊκούς κανόνες, με ένα γηγενή Χάρτη Δικαιωμάτων.

Άλλες πρόσφατες γνωστές υποθέσεις είναι εκείνη με το ζευγάρι χριστιανών ξενοδόχων που μηνύθηκαν από ομοφυλόφιλο ζευγάρι, επειδή αρνήθηκαν να τους δώσουν δωμάτιο, καθώς και εκείνη με οργανισμούς έγκρισης υιοθεσίας που διατάχθηκαν από την κυβέρνηση να κλείσουν, μετά την άρνησή τους να δώσουν παιδιά σε ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ο Επίσκοπος Scott-Joynt είπε στην εκπομπή ‘World This Weekend’ του BBC: "Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μία πραγματικά αρκετά διαδεδομένη αντίληψη ανάμεσα στους χριστιανούς, ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανισορροπία στο νομικό σύστημα όσον αφορά την ελευθερία των χριστιανών και των ατόμων άλλων θρησκειών να ακολουθούν την πίστη τους στο δημόσιο βίο, στο δημόσιο τομέα.

"Πιθανόν, για πρώτη φορά στην ιστορία μας υπάρχει εκτεταμένη έλλειψη θρησκευτικής παιδείας ανάμεσα σε αυτούς που με τον ένα τρόπο ή τον άλλον έχουν την δύναμη και την επιρροή, είτε μέσα στο Κοινοβούλιο είτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ακόμη και, θα τολμούσα να πω, στο δικαστικό σώμα.

«Ο κίνδυνος είναι ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα επαγγέλματα όπου θα μπορούσε να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι πιστοί να εργάζονται, ιδιαίτερα σε ορισμένες από τις δημόσιες υπηρεσίες, και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο.

"Οποιοσδήποτε ανήκει στους ανθρώπους που θρησκεύονται, αυτό που πιστεύει είναι ότι δεν έχει απλώς κάποιες απόψεις, αλλά ότι ζει σύμφωνα με αυτές. Το να εκδηλώνεις την πίστη σου, αυτό αποτελεί μέρος του ότι έχεις πίστη και όχι κάτι που αν θέλεις το κάνεις προαιρετικά.

"Οι δικαστικές αποφάσεις φαίνεται να ακολουθεί την σύγχρονη κοινωνία, η οποία φαίνεται να πιστεύει ότι οι απόψεις του κοσμικού κράτους είναι πρόδηλες δηλώσεις ενώ οι θρησκευτικές απόψεις είναι κάποιες έννοιες στο μυαλό. Αυτή είναι η κουλτούρα στην οποία ζούμε.

«Οι δικαστές πρέπει να έχουν γνώση των θρησκευτικών θεμάτων ώστε να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα επιχείρημα πίσω από όλα αυτά, το οποίο δεν μπορεί απλώς να διευθετηθεί από τη φύση της κοινωνίας, όπως αυτή είναι σήμερα."

Στην ίδια εκπομπή, ο Λόρδος Γουλφ, δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξαρτήτως αν έχουν κάποιο θρήσκευμα ή όχι.

Αλλά, παραδέχτηκε: «Μπορεί να έχουμε προχωρήσει πολύ μακριά. Εάν ο νόμος έχει προχωρήσει πάρα πολύ προς μια κατεύθυνση, τότε η εμπειρία του νόμου είναι ότι τείνει να κινηθεί πίσω.

"Ο νόμος πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφέρον, έστω και αν είναι το ενδιαφέρον μιας θρησκείας, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να γνωρίζει τις ορθές ανησυχίες αυτής της θρησκείας.

"Ο νόμος θα πρέπει να αναπτύσσεται με τρόπο ώστε να καθιστά εφικτό ότι η πίστη θα διατηρείται και θα προστατεύεται».

Τα λόγια του επισκόπου απηχούν εκείνα του Λόρδου του Carey, πρώην Αρχιεπισκόπου του Canterbury, ο οποίος έχει βάλει το όνομά του στην εκστρατεία «Δεν Ντρέπομαι» (“I’m Not Ashamed”), η οποία προωθεί τα δικαιώματα των Χριστιανών.

Παρήγαγε ένα φυλλάδιο νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι Χριστιανοί με «βαθιά πίστη» αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βρίσκονται "κάτω από επίθεση", κατά την έναρξη μιας εκστρατείας που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πιστεύουν να «φέρουν την πίστη τους με υπερηφάνεια».

Στο Human Rights Act έχει ασκηθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ‘μειονοτήτων’, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εγκληματίες, έναντι εκείνων του ευρύτερου πληθυσμού.

Πριν από τις γενικές εκλογές, ο Κάμερον είχε υποσχεθεί να καταργήσει το νόμο υπέρ ενός βρετανικού Χάρτη των Δικαιωμάτων, αλλά με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να υποστηρίζουν το τρέχον νομικό σύστημα, το οποίο εισήχθη στο πλαίσιο της κυβέρνησης των Εργατικών, τα σχέδια ‘κόλλησαν’ με τον σχηματισμό του Συνασπισμού.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξέσπασε οργή, με την υπόθεση ενός Ιρακινού που ζητούσε άσυλο και ο οποίος σκότωσε ένα 12χρονο κορίτσι σε ένα τροχαίο ατύχημα, που, αφού το χτύπησε, το εγκατέλειψε αβοήθητο, αλλά δεν μπορούσε να απελαθεί γιατί ήταν πατέρας με παιδιά στη χώρα και ο Νόμος (Act) επιβεβαίωνε το ‘δικαίωμά’ του να διατηρήσει την οικογενειακή του ζωή.

Η περίπτωση ακολούθησε εκείνη του Learco Chindamo, ο οποίος σκότωσε τον καθηγητή Phillip Lawrence, αλλά απέφυγε την απέλαση προς την Ιταλία, τη χώρα γέννησής του, με την αιτιολογία ότι είχε έρθει στη Βρετανία ως παιδί και είχε δικαίωμα να παραμείνει στη χώρα αυτή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά και με υγεία

Anastasios είπε...

Χρόνια Πολλά, Καλά, Ευλογημένα και Δημιουργικά!