Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώριση του κράτους τους ζητούν οι Παλαιστίνιοι από την Ευρώπη


Οι Παλαιστίνιοι ζητούν επισήμως από τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε επισήμως από τις ευρωπαϊκές χώρες να αναγνωρίσουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια των εδαφών που κατέλαβε το 1967 το Ισραήλ, και το οποίο θα έχει ως πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Ναμπίλ Σαάθ συναντήθηκε στη Ραμάλα με τους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Δανίας και τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ στις ειρηνευτικές συνομιλίες και ζήτησε από τις χώρες αυτές να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στους δημοσιογράφους ο Ναμπίλ Σαάθ αναφέρεται ότι οι Παλαιστίνιοι ζητούν από τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος «ακόμα και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ».

Ο Ναμπίλ Σαάθ κάλεσε εξάλλου την Ευρώπη να παίξει «πιο ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο εν μέσω της αμερικανικής αποτυχίας να πείσει το Ισραήλ να παγώσει την εποικιστική πολιτική».

Είναι η πρώτη φορά που οι Παλαιστίνιοι ζητούν επισήμως από την Ευρώπη να αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Πριν δέκα ημέρες, η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρτσνερ σε επιστολή της προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι η χώρα της "αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο εντός των συνόρων του 1967", ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής.

Προηγουμένως, στην ίδια ενέργεια είχε προβεί και η Βραζιλία, ενώ και η Ουρουγουάη ανακοίνωσε πως προβλέπει να αναγνωρίσει το 2011 την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρομπέρτο Κόντε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι χάρτες ανά χρονικές περιόδους δείχνουν ότι οι Ισραηλινοι δρουν βάσει σχεδίου για την απορρόφηση των Παλαιστινιακών εδαφών και τον διωγμό των κατοίκων τους.Άδικα ελπίζουν οι Παλαιστίνιοι.