Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ερντογάν: Ένωση του μουσουλμανικού κόσμου Το όραμα του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος παραγνωρίζει την Ε.Ε.



ΕΝΑΝ νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μέσα από τις αδελφικές σχέσεις και τη συνεργασία της Τουρκίας με το μουσουλμανικό κόσμο, σκιαγράφησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Κουβέιτ. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η τουρκική κυβέρνηση προωθεί μια «νέα συμμαχία» μεταξύ της χώρας του και των κρατών του Αραβικού Κόλπου, η οποία θα λύσει τα προβλήματα από τη Γάζα μέχρι το Ιράκ.

Το ρεπορτάζ έχει τον τίτλο «Με τον Ερντογάν θα διαμορφωθεί εκ νέου ο κόσμος» και επισήμανση, «Στα βήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιθυμεί να οδηγήσει τη νέα αδελφότητα (σ.σ. Συμμαχία) ο Τούρκος πρωθυπουργός. Δεν χειροκροτούν όλοι οι ηγέτες».

Παραθέτοντας πολλά αποσπάσματα σε εισαγωγικά από την ομιλία Ερντογάν στο Κουβέιτ, ο υπογράφων περιγράφει τα συμπεράσματά του: «...σκιαγράφησε ποιές δυνάμεις κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να διαμορφώσουν όλον τον κόσμο στο μέλλον». Αυτές οι δυνάμεις είναι η Τουρκία και οι Αραβικές Χώρες, με την ισχύ μιας Ένωσης που θα βρισκόταν στο κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν αλλά παρά τις επικρίσεις, η Τουρκία θα ασκεί την εξωτερική πολιτική που η ίδια χαράσσει. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι, λόγω των διαρροών του Wikkileaks και των πιθανών ανησυχιών για τις σχέσεις με το Ιράν, ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι μόνη του επιδίωξη είναι η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της χώρας του και των Αράβων αδερφών της.

Ο Τ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δράσεις ισλαμιστών ακτιβιστών με θύματα Χριστιανούς, στην Αίγυπτο και το Ιράκ, λέγοντας ότι εκείνοι που ασκούν τρόμο δεν είναι μουσουλμάνοι, γιατί Ισλάμ σημαίνει ειρήνη.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ – Το είδα ΕΔΩ

Στο μεταξύ, όπως γράφει η Zaman, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία στο να δημιουργήσει μια ελεύθερη χωρίς visa ζώνη στη γειτονιά της, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για την ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ 'οδόν από το Κουβέιτ προς το Κατάρ, ο Ερντογάν σχολίασε για το πώς η Τουρκία και η Υεμένη ήραν από κοινού την υποχρέωση θεώρησης της βίζας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμπντουλάχ Γκιούλ εκεί, και πως εξετάζεται μια παρόμοια κίνηση με το Κουβέιτ.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Η κύρια πτυχή του θέματος είναι η οικονομική, αλλά φυσικά έχει και μια πολιτική πτυχή όσον αφορά την αλληλεγγύη. Θα πρέπει να δείξουμε το θάρρος να αναλάβουμε κοινά βήματα."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όνειρα,πουλιά μου ταξιδιάρικα..."

Ανώνυμος είπε...

"Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν αλλά παρά τις επικρίσεις, η Τουρκία θα ασκεί την εξωτερική πολιτική που η ίδια χαράσσει."

Αυτο ηθελε με εντονη γραφη και πολυχρωμα