Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ: Τα media προβάλλουν μαμά που χαίρεται που ο 5χρονος γιος της φοράει κοριτσίστικα ρούχα


"Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη τελευταία και βλέπω αυτόν τον τύπο - με σκουλαρίκια, γυναικείο καπελάκι, πέπλο, ίσως ένα μαργαριταρένιο κολιέ - και αναρωτιέμαι,"θα μπορούσε ένας λογικός άνθρωπος να ντυθεί έτσι; "

- Cpl. Klinger, από την ταινία "MASH"

Στο στρατό, το να ντυθείς σαν πριγκίπισσα της Disney θα μπορούσε να σε βοηθήσει να πάρεις ένα γρήγορο απολυτήριο, αλλά για την Cheryl Kilodavis από το Σηάτλ, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ο ηλικίας 5 ετών γιος της, Dyson, ντύνεται με ροζ φορέματα, σαν βασίλισσα, όλη την ώρα.

Η ιστορία της ζωής του Dyson ‘ενέπνευσε’ τη μητέρα του για να γράψει ένα βιβλίο για το πώς το αγοράκι της θέλει να είναι μια πριγκίπισσα. Το βιβλίο έχει προκαλέσει διαμάχη σχετικά με τους ρόλους των φύλων στην κοινωνία.

Το βιβλίο που λέγεται «My Boy Princess» («Το αγόρι μου - πριγκίπισσα») είναι ένα βιβλίο με εικόνες σχετικά με την «αποδοχή». Διηγείται την ιστορία ενός 4χρονου αγοριού που με χαρά εκφράζει τον αυθεντικό εαυτό του, απολαμβάνοντας το πράγματα ενός "παραδοσιακού κοριτσιού", όπως κοσμήματα, στρας, ή οτιδήποτε ροζ.

«Θέλει», κατά την συγγραφέα, «να αρχίσει και να συνεχίσει ένα διάλογο σχετικά με την χωρίς προϋποθέσεις φιλία και διδάσκει τα παιδιά - και τους ενήλικες - πώς να αποδεχτούν και να υποστηρίξουν τα παιδιά για αυτό που είναι και αυτό που επιθυμούν να μοιάζουν».

Στην αρχή λέει ο Dean και η Cheryl, οι γονείς του παιδιού, είπαν στο γιο τους ότι τα αγόρια δεν μπορούν να είναι πριγκίπισσες. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο ηλικίας 8 χρονών Dkobe, όμως, τους άλλαξε την γνώμη. Λέει η μαμά: "Ο Dkobe μου είπε: ‘Γιατί δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να είναι χαρούμενος, μαμά;’ Και η μαμά πείστηκε. Το ίδιος και ο μπαμπάς που λέει: «είναι ένα παιδάκι σαν όλα τα άλλα, που του αρέσει να παίζει να ανεβαίνει στα δέντρα, απλά φοράει κοριτσίστικα ρούχα. Σιγά το πράγμα»

Την ρωτάνε αν φοβάται ότι τα παιδιά στο σχολείο θα τον κοροϊδεύουν και θα τον εκφοβίζουν (bullying); «Δεν νομίζω ότι ο εκφοβισμός θα σταματήσει εάν ο γιος μου φοράει παραδοσιακά αγορίστικα ρούχα» λέει. «Χρειαζόμαστε ένα ξύπνημα. Η Αμερική το χρειάζεται. Ο κόσμος το χρειάζεται ένα. Πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί καταδικάζουμε τους ανθρώπους και πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικά και μας κάνουν να νιώθουμε άβολα ».

Τι λέει για όλα αυτά ο Dyson;

«Είμαι αγόρι πριγκίπισσα και λατρεύω τα φορέματα και λατρεύω τα χρώματα του ροζ και του κόκκινου».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παραπάνω ο 16χρονος Justin Bieber, που έγινε σε χρόνο ρεκόρ το νέο pop «είδωλο» της νεολαίας, ποζάρει για πρωτοσέλιδο περιοδικού για έφηβους, με βαμμένα χείλη και μάτια, προβάλλοντας μία unisex, φιγούρα. Ποιος δεν θα τρέξει να μιμηθεί το «είδωλό» του;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε επίσης:
Disturbing Sex Kitten - Vogue Photoshoot Featuring Children
http://www.youtube.com/watch?v=tWutTuR7S_0

Ανώνυμος είπε...

to thema afto, to exei paixei h Stefanidou sto star

Ανώνυμος είπε...

Τα φαινόμενα απατούν...
Ο νεαρός δεν είναι lady Gaga.

http://www.avmag.gr/?p=2357