Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο το 4% των Γερμανών γνωρίζει τον Βαν Ρομπόι (ποιητή χαϊκού και πρόεδρο της ΕΕ)


Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών παρέλειψε να απαντήσει σωστά στην ερώτηση "ποιος είναι ο Herman Van Rompuy;" σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ένα εύρημα που οδήγησε προφανώς σε ένα απελπισμένο Tweet με τη μορφή ενός στίχου χαϊκού από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εφημερίδα FAZ που παρουσίασε τις δημοσκοπήσεις, διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών είχαν «μικρή ή καθόλου εμπιστοσύνη» στην ΕΕ και ότι μόνο το 4% είχε ακουστά τον κ. Van Rompuy, τον ελάχιστα γνωστό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως απάντηση, ο Βέλγος ο οποίος έχει γίνει περισσότερο γνωστός για τα αινιγματικά χαϊκού του παρά για την ηγεσία του στην ΕΕ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα ιαπωνικού στιλ στίχο, σχετικά με τη ματαιότητα της ύπαρξης.

(Τα χαϊκού είναι είδος ποίησης που πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία το δέκατο έκτο αιώνα και υιοθετήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του εικοστού. Από εκεί πέρασαν τον Ατλαντικό και έφτασαν να γίνουν πολύ δημοφιλή σε όλο το Δυτικό κόσμο. Στην αυθεντική στιχουργική μορφή τους, τα χαϊκού είναι μικρά ποιήματα από 17 συλλαβές σε ένα ενιαίο στίχο. Το πιο φημισμένο χαίκού λέει : παλιά λίμνη / ένας βάτραχος μέσα πηδά / ήχος νερού).

"Στην νεκρούς της νύχτας / ένα σφύριγμα κουκουβάγιας αντηχεί στο κενό / Σχεδόν καμία ψυχή δεν ακούει», έγραψε στο Twitter λογαριασμό του.

Ο Nigel Farage, ο ηγέτης του UKIP, (ο οποίος απευθυνόμενος στον Ρομπάι είχε πει: «έχετε το χάρισμα μίας βρεγμένης πατσαβούρας και την εμφάνιση ενός υπαλληλάκου τράπεζας»), περιέγραψε την τελευταία προσφορά Haiku στην ανθρωπότητα, ως την "συντομότερη αυτοβιογραφία του κόσμου".

"Όταν διάβασα, σκέφτηκα αμέσως: «Ακριβώς όπως εσείς αγοράκι» (Ο Farage ‘παίζει’ με τις λέξεις ‘old boy’ και το όνομα του Ρομπούι). Ο Βαν Ρομπούι 'κάνει κουκουβάου' (hoot) και κανείς δεν ακούει», είπε.

Ο κ. Van Rompuy βγήκε από την αφάνεια ως πρωθυπουργός του Βελγίου, έχοντας υπηρετήσει μόλις 10 μήνες, προτού ‘χριστεί’ πρόεδρος της ΕΕ, μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας, από την Angela Merkel, καγκελάριο της Γερμανίας το Νοέμβριο του 2009.

Άγνωστος για οποιαδήποτε πολιτικά επιτεύγματα εκτός Βελγίου, έχει γίνει περισσότερο γνωστός για τα χαϊκού του, μια μορφή 17 σύλλαβων ποιημάτων από την Ιαπωνία και πέρυσι δημοσίευσε ένα βιβλίο με στίχους του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες και την βαρώνη Άστον,την κυρία υπουργό(;) εξωτερικών.

Και που να καταγράψεις την γραφειοκρατία των Βρυξελλών...ωχριά μπροστά της το Ελληνικό δημόσιο.

Ενωμένη Ευρώπη...όσο κολλάει το σίδερο με το ξύλο.

Μαθαίνεις αυτά κι απορείς τι δουλειά έχουμε εμείς οι Έλληνες με αυτούς τους νερόβραστους Ευρωπαίους!

(Ξεπουληθήκαμε για τα φράγκα-κακώς λένε ότι είμαστε Τουρκόσποροι.Αν όντως είμασταν θα είχαμε και λίγα γονίδια Γκρίζου Λύκου.Τώρα μας κόβω μέχρι γονίδια κότας).

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10:10 πες λοιπον τι προτεινεις γιατι μας τα λες καλα (κατ'εσε).

Ανώνυμος είπε...

Φτου,μ'έπιασες!Γράφω καμμιά εξυπνάδα να περνάει η ώρα και καλύπτομαι πίσω από την ανωνυμία μου (βέβαια μισές δουλειές κάνω αφού δεν χρησιμοποιώ proxy).

Εσύ τι πιστεύεις και τι προτείνεις;