Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αγωγή 5 εκατομμυρίων κατά του Τζίμι Κάρτερ για κριτική του στο Ισραήλ


Η κριτική που ασκεί το βιβλίο του «παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας του καταναλωτή», επιμένει Δικηγόρος

Ισραηλινός δικηγόρος έχει υποβάλει Αγωγή κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, απαιτώντας αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω του βιβλίου του «Παλαιστίνη: Ειρήνη Όχι Απαρτχάιντ» (“Palestine: Peace Not Apartheid”) που φέρεται ότι δυσφημεί το Ισραήλ.

Ο δικηγόρος Nitsana Darshan-Leitner επέμεινε ότι το βιβλίο του Κάρτερ παραβιάζει τους Νόμους περί Προστασίας των Καταναλωτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας διάφορα πράγματα, όπως ότι το Ισραήλ δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό από τη φύση του λογικό και ότι η Συρία δεν ήταν από την φύση της παράλογη, ότι «ακόμη και ένα παιδί» γνωρίζει ότι αυτό είναι αναληθές.

Η αγωγή κατηγορεί τον Κάρτερ, λέγοντας ότι έχει μια «ατζέντα προπαγάνδας κατά του Ισραήλ» και καταδικάζει τον εκδοτικό οίκο Simon και Shuster για διαφήμιση του βιβλίου ως ένα έργο που δεν ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Η νομική καταγγελία επιμένει ότι ο Carter έχει το δικαίωμα να δημοσιεύσει ένα βιβλίο "για να παρουσιάσει την αρρωστημένη μεροληψία του κατά του Ισραήλ", αλλά επέμεινε ότι ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορούσε να πωληθεί μόνο ως ένα έργο επιστημονικής φαντασίας.

Οι Αγωγές κατά συγγραφέων που με τα βιβλία τους «δυσφημούν» τη κυβέρνηση ή κάποιον βασικό σύμμαχο, αν και είναι συνηθισμένες σε ορισμένες δικτατορικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα κοινές ούτε επιτυχημένες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ομοίως, δεν προκύπτει ότι ο νόμος περί προστασίας των καταναλωτών της Νέας Υόρκης απαγορεύει ρητά την κριτική κατά του Ισραήλ σε ένα έργο που δεν είναι φανταστικό, αν και αν ισχύει αυτό θα αποτελεί σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για το Σύνταγμα ένας τέτοιος νόμος.

Ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου ‘Simon & Schuster’, Adam Rothberg καταδίκασε τη δίκη ως «ανατριχιαστική επίθεση στην ελευθερία του λόγου» και υποσχέθηκε ότι η επιχείρηση θα αντιταχθεί στο δικαστήριο. Ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ δεν έχει ακόμη σχολιάσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτή είναι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του βιβλίου του τότε αυτή τα λέει όλα για το περιεχόμενό του.
Έχει κατηγορηθεί για πολλά,αλλά Αμερικάνος τέως πρόεδρος που να βγήκε και να μίλησε για το Ισραήλ έστω και συγκεκαλλυμένα εναντίον του,άλλος από αυτόν δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

MENQ STIS HPA KAI GNQRIZQ POSO KATADIOKETAI OPOIOS TOLMHSEI NA PEI KATI ENANTION THS POLITIKHS TOY ISRAHL!!!

MPOREIS STIS HPA NA BRIZEIS TON XRISTO XYDAIA, TON PROEDRO, NA PEIS O,TI ALLO 8ELEIS. OMQS KRITIKH KATA TOY ISRAHL DEN MPOREIS NA EKFEREIS XQRIS NA TO PLHRWSEIS.

OTAN PRQTOKYKLOFORHSE TO BIBLIO TOY TZIMI KARTER, ANARQTIOMOYN POSO 8A TOY STOIXISEI TO 8ARROS TOY NA PEI THN GNQMH TOY GIA TO ISRAHL.

DYSTYXQS DEN ME EKPLHSEI POY ZHTAN APO TON KARTER NA PLHRQSEI...

(E3ALLOY, TO OTI APAGOREYETAI DIA NOMOY H AMFISBHTHSH TOY OLOKAYTOMATOS TA LEEI OLA.

Q! BEBAIQS KAI MPOREI KANEIS NA AMFISBHTHSEI TA PANTA (ELEY8ERIA LOGOY) EKTOS TO EBRAIKO OLOKAYTOMA!!! MONO AYTO EXEI APAGOREYTEI DIA NOMOY...!

TRAGIKO, KAI STOIXEIO GIA SKEPSEIS.)