Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Βρετανία: Μουσουλμάνοι χάραξαν το πρόσωπο καθηγητή θρησκευτικών γιατί δίδασκε "άλλες θρησκείες" σε μουσουλμάνες μαθήτριες



Τέσσερις άνδρες επιτέθηκαν με βάρβαρο τρόπο σε Βρετανό καθηγητή τον οποίον χάραξαν στο πρόσωπο και τον άφησαν με κατάγματα στο κρανίο, επειδή δεν ενέκριναν τον διδασκαλία των θρησκευτικών που έκανε σε μουσουλμάνες μαθήτριες.

Ο 26χρονος Akmol Hussein, ο 27χρονος Sheikh Rashid, ο 25χρονος Azad Hussain και ο 19χρονος Simon Alam, επιτέθηκαν στον Gary Smith με ένα μαχαίρι, μία σιδερένια ράβδο και ένα κομάτι τσιμέντου.

Ο κ. Smith, (φωτο κάτω) ο οποίος είναι επικεφαλής της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο σχολείο Σχολείο Θηλέων Central Foundation Girls' School στην περιοχή Bow του ανατολικού Λονδίνου, υπέστη επίσης, κάταγμα κρανίου.

Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν τώρα ποινή φυλάκισης.

Ντετέκτιβ της αστυνομίας είχαν κάνει μυστικές ηχογραφήσεις του σχεδίου της συμμορίας να επιτεθεί στον Smith, πριν από την βάρβαρη επίθεση.

Η μυστική ηχογράφηση συνέλαβε την συμμορία να κατηγορεί τον κ. Σμιθ για την «διδασκαλία άλλων θρησκειών στις αδελφές μας», όπως άκουσε το δικαστήριο.

Ο δάσκαλος των θρησκευτικών έγινε στόχος καθώς περπατούσε κατά μήκος της Burdett Road στο κοντινό Mile End στις 12 Ιουλίου του περασμένου έτους.

Η Εισαγγελέας Sarah Whitehouse είπε στο δικαστήριο: «Τα στοιχεία από όλα όσα ειπώθηκαν στο ακροατήριο δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρχε θρησκευτικό κίνητρο για αυτή την επίθεση."

Πιστεύεται ότι η συμμορία είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες προσπάθειες για να επιτεθεί στο δάσκαλο.

Ένα πέμπτο μέλος της συμμορίας, ο 23χρονος Badruzzuha Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους κακοποιούς, κρύβοντας τα ματωμένα τους ρούχα.

Ο δικαστής John Hand, QC, διέταξε την κράτηση των κατηγορούμενων μέχρι την να ορισθεί κανονική δικάσμος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης εκ προθέσεως.

Ο Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους δράστες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: