Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μας ανησυχεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα


Μας ανησυχεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, κάτι που εκπορεύεται απο την Κάρτα του Πολίτη. Συμφωνούμε με τη θέση της Ιεράς Συνόδου, η οποία βρίσκεται σε αναμονή για το μείζον ζήτημα.

Αυτό τονίζει στην “Α” ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος , πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής και καταθέτει επιχειρήματα γι αυτό. Παράλληλα αναρωτιέται για τους λόγους που δεν αντιδρούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή τη στάση “ύποπτη”.

“Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα; Για να ελέγχουν τα έξοδά μας; Για να μπορούν ορισμένοι άνθρωποι να αποκλείονται απο συναλλαγές, όταν απενεργοποιείται για τον άλφα ή βήτα λόγο η κάρτα” αναρωτιέται ο π. Γεώργιος, ο οποίος φυσικά μεταφέρει την καθημερινή αγωνία των πιστών που αναρωτιούνται για την σκοπιμότητα της κάρτας του πολίτη.

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τονίζει οτι δεν έγινε υπο την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται σε αναμονή, πλην όμως δείχνει την ανησυχία που κυριαρχεί στους κόλπους των πιστών, “Βλέπουμε - τονίζει ο π. Γ. Σελλής μια προσπάθεια αποχριστιανοποίηοης των πάντων. Πρόσφατα είδαμε ένα Χριστιανικό Παιδικό Ημερολόγιο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο δεν αναφέρει καμία χριστιανική γιορτή, σε αντίθεση με τις μουσαυλμανικές και άλλες θρησκευτικές κάρτες. Στο θέμα αυτό μάλιστα η Ιερά Σύνοδος, έδωσε μια απάντηση με επιστολή στην οποία ανέφερε οτι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται πάνω στον Χριστιανισμό, οπότε η πράξη αυτή εκ μέρους της Ε.Ε. θα δείξει μελλοντικά τι κρύβεται πίσω απο την κίνηση αυτή”.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη είχε εκφραστεί προ καιρού κατηγορηματικά. “Την Κάρτα του Πολίτη δεν την παίρνουμε. Καλύτερα να πεθάνουμε απο την πείνα” είχε πει χαρακτηριστικά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΔΑ (8/2/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: