Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Αλί, αλί, αλί και τρισαλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί"



Από Ελευθεροτυπία:

«Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας»: Μια πρωτοφανή κινητοποίηση διοργάνωσαν προχθες (Παρασκευή) οι δικηγόροι που συγκεντρώθηκαν απ' όλη την επικράτεια μπροστά στη Βουλή. Στην πολυπληθή και δυναμική διαμαρτυρία τους δεν συμμετείχε (μόνον) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Δεκάδες μέλη του όμως ήταν παρόντα.

Οι δικηγόροι, που ταξίδεψαν από όλες τις πόλεις της περιφέρειας, στη μία το μεσημέρι φώναζαν δυνατά, σκληρά συνθήματα μπροστά στη Βουλή, κρατώντας αυτοσχέδια χαρτονάκια και πανό με τις υπογραφές όλων των δικηγορικών συλλόγων. Ανάμεσά τους ήταν πρόεδροι απ' όλους τους δικηγορικούς συλλόγους αλλά και πολλοί νέοι δικηγόροι, που έλεγαν ότι «εμάς πλήττουν τα κυβερνητικά μέτρα. Οι νεότεροι δικηγόροι δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. Το μέλλον της δικηγορίας είναι δυσοίωνο».

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριζαν ότι η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής που πλήττει κυρίως τους νεότερους, έγινε επειδή οι δικηγορικές αμοιβές κρίθηκαν «ακριβές» για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές και κατασκευαστικές εταιρείες. Τώρα θα δίνεται η δυνατότητα να συμφωνούν αμοιβές κάτω από τις νόμιμες (ελάχιστες), με αποτέλεσμα οι νέοι να προσφέρουν υπηρεσίες αντί πινακίου φακής. Δηλαδή, να κάνουν παράσταση στο δικαστήριο με αμοιβή 50 ευρώ.

Έλεγαν επίσης ότι τα κυβερνητικά μέτρα ευνοούν τις δικηγορικές εταιρείες- «χταπόδια», οι οποίες επεκτείνονται ορίζοντας έδρα σε μία πόλη και μέλη σ' όλη τη χώρα: «Διοργανώνουν δικηγορικά καρτέλ».

Συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ, κι ενώ ορισμένοι έσερναν και τη βαλίτσα τους, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή στο υπ. Οικονομικών και ακολούθως μπροστά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που με ανακοίνωση του Δ.Σ. δεν συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

Οι συγκεντρωμένοι, που ήταν πάνω από χίλιοι (γύρω στους 1.500) και είχαν έρθει από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, (Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Αίγιο, Σύρος, Καβάλα, Κως, Κομοτηνή, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λάρισα, Κόρινθος, Άρτα, Θήβα, για να αναφέρουμε μερικές), φώναζαν συνθήματα όπως: "Αλί, αλί και τρισαλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί" , "Δικηγόροι μάχιμοι για τους πολίτες και όχι υπάλληλοι στους τραπεζίτες", "κάτω τα χέρια απ' τη δικηγορία, γιατί θα γίνει της Τυνησίας", "καμία προσημείωση, καμία διαταγή, οι τράπεζες θα κλείσουν στο πι και φί" , ενώ ενδεικτικό του κλίματος οργής που επικρατεί απέναντι στους προέδρους των Δ.Σ. Αθηνών και Δ.Σ. Πειραιά είναι ότι εμφανίστηκαν μάσκες με τα πρόσωπα τους (φωτο), οι οποίες έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστες.

Πηγή από http://skouzekaifilonos.gr/- Φωτογραφίες από http://www.nafpliolaw.blogspot.com/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να Ξυπνήσουνε Όλοι οι Έλληνες Πραγματικά!

Ανώνυμος είπε...

Κοκκινε Ουρανε, τελευταια ΚΕΝΤΑΣ!!!!

4711

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ.Μέσα στη θλίψη που βιώνω με έκανες και μειδίασα αυθόρμητα.
"Δικηγορικό...λειτούργημα".

SkyWatcher είπε...

Λειτούργημα θεωρείται ο γιατρός, ο φαρμακοποιός, ο δάσκαλος, ο νηπιαγωγός, ο παπάς, ο ιστορικός μέχρι και ο φαροφύλακας! Ε, βάλε κάπου εκεί και τον δικηγόρο. Η όλη φάση έχει να κάνει με την απονομή της δικαιοσύνης, θέμα ευαίσθητο, όπως και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η υγεία, η πνευματική καθοδήγηση κλπ.
Κανένας βέβαια δεν κάνει την δουλειά του στο τσάμπα. Και σε όλα τα παραπάνω θα βρεις και τον καλό και τον κακό και τον... άσχημο.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο καλός επιστήμονας δικηγόρος (δεν κοροϊδεύω,το εννοώ) βρίσκει τον τρόπο ώστε να αθωώσει τον πελάτη του ή να πέσει στα μαλακά εκμεταλλευόμενος νομικά κενά ή αδυναμίες του κατηγορητηρίου κι έτσι ναρκωτέμποροι,βιαστές και συναφή μπουμπούκια τη βγάζουν καθαρή τότε δεν πρόκειται για απονομή δικαιοσύνης ούτε για λειτούργημα.
Δε με απασχολεί το αν αμοίβεται αλλά το γεγονός ότι μπορεί να κάνει επιδέξια χρήση του νόμου ώστε να μην αποδοθεί δικαιοσύνη επειδή αυτό συμφέρει τον πελάτη του.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγει ο Γιωργάκης σαν τον Μπεν Αλί.Μήπως όμως πρέπει να φύγει παρέα με τους πολιτικούς και των υπολοίπων κομμάτων...ή νομίζουμε ότι αυτοί θα μας σώσουν.

SkyWatcher είπε...

Έξω ΟΛΟΙ οι Μπεν-Αλίτες!!!