Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Βετεράνος του Βιετνάμ κατηγορείται ότι σκόπευε να ανατινάξει τεράστιο τζαμί με πυροτεχνήματα



Ένας 63χρονος βετεράνος του Βιετνάμ κατηγορείται ότι απείλησε να ανατινάξει ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Αμερικής.

Ο Roger Stockham, από το Imperial Beach της Καλιφόρνια, συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου στο πάρκινγκ του Ισλαμικού Κέντρου ‘Islamic Center of America’ στο Μίτσιγκαν (δείτε το στην κάτω φωτογραφία). Η αστυνομία ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα από πυροτεχνήματα της κατηγορίας C (class-C fireworks), όπως Μ-80, (θεωρείται απαγορευμένο) στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Τώρα κατηγορείται για ψευδή αναφορά ή απειλή τρομοκρατικής πράξης και για κατοχή εκρηκτικών υλών με παράνομη πρόθεση.

Εάν καταδικαστεί, ο Stockham μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση 15 ετών με την κατηγορία ότι κατείχε πυροτεχνήματα και μπορεί να φτάσει έως και 20 ετών με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ένας μπάρμαν σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ, άκουσε τον Stockham να απειλεί ότι θα προξενήσει ζημιές σε τζαμί στο Dearborn. Ο μπάρμαν ακολούθησε τον ύποπτο μέχρι έξω και κατέγραψε τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου του. Κάλεσε τότε την αστυνομία του Ντιτρόιτ η οποία κάλεσε την αστυνομία του Dearborn.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ, στη συνέχεια, έστειλε μια προειδοποίηση. Ο Stockham συνελήφθη στο χώρο στάθμευσης του τεμένους. Περίπου 500 άτομα βρίσκονταν μέσα εκείνη την στιγμή.

Η ειδική πράκτορας του FBI, Sandra Berchtold, επιβεβαίωσε τη σύλληψη, την Κυριακή. Είπε ότι το γραφείο είχε καθυστερήσει να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τη σύλληψη μέχρι να μπορέσει να καθορίσει εάν ο Stockham ενεργούσε και με άλλα πρόσωπα.

Οι αρχές πιστεύουν τώρα ότι ενεργούσε μόνος του.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στο Dearborn, Ronald Haddad, είπε ότι η ανακοίνωση της σύλληψης είχε καθυστερήσει λόγω του φόβου επεισοδίων από μιμητές του Stockham.

Σε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Post 5477 των Βετεράνων του Imperial Beach (‘Veterans of Foreign Wars in Imperial Beach’), ο Stockham λέει για τον εαυτό του ότι μεγάλωσε στο Palos Verdes. Πήγε στο Βιετνάμ το 1968, όπου είχε βάση το Pleiku. Ότι εργάστηκε δύο χρόνια στην Ινδονησία, έχει δύο όμορφα παιδιά και μια εγγονή.

Το 70.000 τετραγωνικών ποδιών τζαμί χτίστηκε το 1963. Έχει δύο 10όροφους μιναρέδες και έναν ύψους 150 ποδιών τρούλο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δίδαγμα...
"Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς"
Για πράκτωρ Θου-Βου πάντως έκανε μια χαρά.