Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΑΔΑΣ: Θέλουν να πάνε στα δικαστήρια ανθοπώλισσα που δεν έδωσε λουλούδια σε 'γάμο' ομοφυλόφιλων



"Εχθροπάθειας" το ανάγνωσμα...

Μία ανθοπώλισσα στο New Brunswick του Καναδά, έχει γίνει στόχος ομοφυλόφιλων ακτιβιστών επειδή αρνήθηκε να παράσχει τα λουλούδια του σε ένα ζευγάρι λεσβιών που τα ήθελε για τη τελετή του "γάμου" τους. Η ανθοπώλισσα, που είναι χριστιανή, φέρεται να είπε ότι δεν θέλει να έχει καμία συμμετοχή σε ένα "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η Kimberly Evans είναι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Πέταλα και Υποσχέσεις Λουλούδια Γάμου» (“Petals and Promises Wedding Flowers”) στο Riverview του New Brunswick. Όταν ανακάλυψε ότι ο «γάμος» για τον οποίον είχε συμφωνήσει να παρέχει τα λουλούδια ήταν μια εκδήλωση με άτομα του ίδιου φύλου, η Έβανς έστειλε ένα email στο λεσβιακό ζευγάρι εξηγώντας τους ότι δεν μπορούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της.

«Επιλέγω να μην ανταποκριθώ στο αίτημά σας. Ως αναγεννημένη χριστιανή, θα πρέπει να σέβομαι τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού και δεν έχω καμία θέση σε αυτό το θέμα», έλεγε το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το CBC News.

Το LifeSiteNews.com μίλησε με την Έβανς, η οποία είπε ότι δεν κάνει δημόσια σχόλια αυτή τη στιγμή.

Ο σχεδιαστής του ‘γάμου’ του ζευγαριού, Mario Bourgeois Leduc, έκανε αμέσως το θέμα γνωστό στο Twitter, ενώ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα του ζευγαριού. Είπε ότι ήταν τρομαγμένος και εξοργισμένος με το email της χριστιανής ανθοπώλισσας.

«Γιορτάζουν την αγάπη και ενάντια σε όλες τις καταστάσεις γιορτάζουν αυτό που είναι σημαντικό στη ζωή τους» είπε στο CBC News. "Αυτό πρόκειται να τους μείνει για χρόνια, γιατί και πάλι τους είπαν ότι η ζωή τους δεν είναι εντάξει».

Ο Leduc είπε ότι η πράξη της ανθοπώλισσας ήταν λάθος, δεδομένου ότι η νομοθεσία περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του New Brunswick (Human Rights Act) απαγορεύει στις επιχειρήσεις να κάνουν διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού. Άλλοι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές έχουν προτείνει στο ζευγάρι να ασκήσει προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν αναφέρθηκε καμία τέτοια περίπτωση ή να έχουν διατυπωθεί παράπονα μέχρι τώρα.

Ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την επιχείρηση της Evans στις 19 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθούν για την ενέργειά της. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι δήλωσαν ότι μετέφεραν ένα μήνυμα ‘ανεκτικότητας’, τοποθέτησαν λουλούδια με σημαίες της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας στο γκαζόν της Έβανς.

Εν τω μεταξύ, ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές σε ολόκληρο τον Καναδά και των ΗΠΑ έχουν υψώσει φωνή εναντίον της χριστιανής ανθοπώλισσας και απαιτούν η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια.

Από την άλλη πλευρά, η Βαπτιστική Εκκλησία στο Whitepine υποστηρίζει την Evans και το σύζυγό της. Εκπρόσωπος της εκκλησίας είπε ότι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν με την οικογένεια της Evans κατά τη στιγμή της διαμαρτυρίας εναντίον τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η βλακεια παει συννεφο.Εμπορος ειναι.Τι τη νοιαζει τι θα κανει το...ζευγος τα λουλουδια;Και το ζευγος που κολλησε;Ας επαιρνε απο αλλου κι οχι απο τη βλαμμενη.
Λουλουδια ζητησαν,οχι να τις παντρεψει.Σε δουλεια να βρισκονται.