Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Έδιωξαν καθηγητή από το σχολείο, γιατί τα αρνητικά σχόλια που έκανε στο Facebook για το ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων


To Γυμνάσιο του Mount Dora στην Florida των ΗΠΑ, έδιωξε ένα βετεράνο καθηγητή κοινωνικών μελετών, τον Gerald (Jerry) Buell, επειδή έκανε κριτική για τον «γάμο»των ομοφυλόφιλων στο Facebook. Ο Christopher Patton, Υπεύθυνος για τα σχολεία της επαρχίας Lake, είπε στο LifeSiteNews, ότι ο Buell απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας έρευνας για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκτός του σχολικού χρόνου, ο Buell δημοσίευσε μια αντίδραση για τη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι “σχεδόν έκανε εμετό”. Αναφέρθηκε επίσης στις ομοφυλοφιλικές ενώσεις ως ‘αμαρτωλές’ και αναφέρεται αποτελούν μέρος ενός "βόθρου "συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Buell (φωτο) είναι αφοσιωμένος Χριστιανός. "Πρώτα απ 'όλα, είμαι ένας άνθρωπος του Θεού», έγραψε. «Προσπαθώ να διδάξω και να οδηγήσω τους μαθητές μου, σαν να έχει προσλάβει το σχολεία τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνω κήρυγμα και δίνω θεία κοινωνία κάθε μέρα ... αλλά σημαίνει ότι προσπαθώ να διδάξω και να υπηρετήσω τους μαθητές μου ως καθηγητής που έχει σχέση και οδηγείται από τον Δημιουργό του Σύμπαντος. "

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι έχει ‘μίσος’, ο Buell είπε στην ‘Orlando Sentinel’, "είχα παιδιά που ήξερα ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Ξέρουν ότι δεν τους μισώ. Τους αγαπώ".

«Δεν έχει να κάνει με το μίσος", πρόσθεσε. «Έχει να κάνει με τον τρόπο που ερμηνεύω τα πράγματα."

Η υποστήριξη στο πρόσωπο του Buell ήρθε από έναν άθεο, τον Hemant Mehta, (φώτο), γνωστό ως "friendly atheist" ("φιλικός άθεος") που αρχικά ήθελε να συμμετάσχει στην αντίδραση εναντίον του Buell, αλλά τώρα υποστηρίζει ότι ο Buell δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί για τις πεποιθήσεις του για την ομοφυλοφιλία, εφόσον δεν εκφράζονται στην τάξη.

"Αυτό είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την ελευθερία του λόγου," έγραψε ο Mehta στο blog του το Σάββατο. "Δεν χρειάζεται να σου αρέσει αυτό που είπε ο Buell – το ξέρω ότι όχι - αλλά καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό, τι θέλει, ακόμα κι αν είναι τρελός, αναληθής, ή επιβλαβής"

Μία παρόμοια περίπτωση με αυτή του Buell, ήταν εκείνη στον Καναδά, του καθηγητή Chris Kempling (φώτο), ο οποίος το 1995 είχε διωχθεί από το σχολείο επειδή είχε γράψει κάποιες επιστολές σε μια τοπική εφημερίδα που εξηγούσε τη χριστιανική πίστη σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Ο Kempling ξεκίνησε δικαστικό αγώνα φτάνοντας μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, όπου η προσφυγή του απορρίφθηκε.

Το περασμένο καλοκαίρι ένας καθολικός καθηγητής απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις επειδή έστειλε e-mails στους φοιτητές σε ένα μάθημα πάνω στο καθολικό δόγμα, εξηγώντας πώς η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι αντίθετη προς το φυσικό ηθικό νόμο.

Πιο πρόσφατα ο sportscaster της καναδικής τηλεόρασης, Damian Goddard απολύθηκε, γιατί στα σχόλια στο Twitter, υποστήριξε τον πράκτορα του χόκεϊ Todd Reynolds, ο οποίος δημιούργησε σάλο όταν επέκρινε αστέρι του χόκεϊ των New York Rangers, Sean Avery, για τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης που υποστήριζε τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων. "Υποστηρίζω πλήρως και ανεπιφύλακτα τον Todd Reynolds και την υποστήριξή του στην παραδοσιακή και πραγματική έννοια του γάμου, "έγραψε ο Goddard.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: