Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Είμαστε τα 3 τελευταία γερμανάκια στο σχολείο μας»


Σε ορισμένες ‘πολιτισμικά εμπλουτισμένες’ γειτονιές πόλεων της Γερμανίας, οι εθνικά Γερμανοί δεν είναι πλέον, μόνο η μειοψηφία, αλλά η νέα γενιά έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα για το παρακάτω άρθρο - το οποίο περιγράφει ένα δημοτικό σχολείο με σχεδόν καθόλου γερμανόπουλα σε αυτό - είναι η ακόλουθη δήλωση ενός μέλους του Τοπικού Συμβουλίου που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων:

"Δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσα πολλά παιδιά με ιστορικό μετανάστευσης πηγαίνουν στο σχολείο."

Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος: για τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς, η καταστροφή του παραδοσιακού ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν τους συγκινεί καθόλου. Ίσως μπορεί και να την επιθυμούν.

Γράφει η Bild:

Είμαστε τα τελευταία τρία γερμανάκια στο σχολείο μαςΣύνδεσμος

Kreuzberg: Η Talina (11 ετών), η Svenja (11 ετών) και ο Jason (9 ετών) δεν καταλαβαίνουν ούτε μια λέξη από όσα ακούγονται στο προαύλιο. Οι συμμαθητές τους μιλούν μόνο τουρκικά ή αραβικά. Στην τάξη, οι τρεις τους εξηγούν τις γερμανικές λέξεις στους συμμαθητές τους.

Είναι τα τελευταία γερμανάκια στο σχολείο τους, το δημοτικό σχολείο Jens Nydahl στην οδό Kohlfurter στο Kreuzberg. Το 99% των 313 μαθητών έχουν ένα υπόβαθρο μετανάστευσης.

Οι γονείς 285 εξ αυτών υποστηρίζονται οικονομικά από το κράτος. Ένα από τα πολλά σχολικά προβλήματα αναφέρει η Bild.

Η Talina παρακολουθεί την 6η τάξη. Η μητέρα της Μαρία (45 ετών) λέει: «Όταν ξεκίνησε το σχολείο, μπορούσε να γράψει και να διαβάσει τις πρώτες λέξεις της. Οι συμμαθητές της δεν μπορούσαν να πουν ούτε το «ευχαριστώ», το «παρακαλώ» ή το «Καλημέρα». Τα παιδιά πείραζαν τα γερμανάκια λέγοντάς τα πείραζαν ως «χοιρινο-φαγάνες» (‘pork gobblers’).

Η συμμαθήτριά της, Svenja λέει: "Μακάρι να είχα περισσότερους συμμαθητές να μιλούν τη γλώσσα μου". Η μητέρα του Jason λέει: "Είναι κακό το ότι υπάρχουν τόσα λίγα γερμανόπουλα στο σχολείο."

Οι γονείς με ξένες ρίζες, επίσης, ανησυχούν. Η Asiankara Α. (35 ετών), τουρκικής καταγωγής και η μητέρα του μαθητή της έκτης τάξης, Burakcan, λέει: «Είναι πάρα πολύ κακό ότι υπάρχουν τόσα λίγα γερμανάκια εδώ. Κάνει πολύ δύσκολο για τα παιδιά μας το να μάθουν τη γλώσσα. "

Ένας εργαζόμενος λέει στην Bild: "Έχουμε προσπαθήσει μάταια να φέρουμε Γερμανούς στο σχολείο. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο πελατολόγιο που έχουμε. Το χοιρινό δεν σερβίρεται πλέον στην καφετέρια. "

Προφανώς, οι ανησυχίες των γονέων και των δασκάλων δεν ενδιαφέρουν όλους στην περιοχή. Η Πράσινη σύμβουλος εκπαίδευσης Monika Herrmann (47 ετών - στην φωτο), λέει: "Δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσο πολλά παιδιά με ιστορικό μετανάστευσης πηγαίνουν εκεί".

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ιδιαίτερα όταν σε λίγο οι τελευταίοι «χοιρινο-φαγάνες» θα έχουν εξαφανιστεί…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: