Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Σύντομα θα πάρουμε τα όπλα". Απειλές φανατικών ισλαμιστών στο Παρίσι, για την απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους



Την Παρασκευή που η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους, ακτιβιστές μιας ισλαμικής ομάδας, της ‘Forsane Alizza’ (Ιππότες της Υπερηφάνειας) εμφανίστηκαν για να αποθαρρύνουν προσκυνητές από το να χρησιμοποιήσουν το προσωρινό τζαμί που έχει συσταθεί από τον Δήμο, (ο οποίος σημειωτέον έχει προσφέρει 28 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση τζαμιού και ‘πολιτιστικού κέντρου’).

Βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν τη Γαλλία ότι θα απαντήσουν με βία.

Δείτε τον βίντεο:

REUTERS:

Ο υπουργός Εσωτερικών Claude Gueant υπέδειξε στους μουσουλμάνους στο Παρίσι ένα τεράστιο προσωρινό χώρο που διατίθεται για την προσευχή και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί βία, εάν ήταν απαραίτητο, καθώς η αστυνομία έδωσε τέλος στην ανοχή για τις προσευχές στους δρόμους.

Ο Σείχης Cheik Mohammed Salah Hamza, που επέβλεψε τις προσευχές είπε : «Είναι η αρχή μιας λύσης». "Οι πιστοί είναι πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ. Ο χώρος, ο οποίος χωράει 2.000 άτομα είναι γεμάτος."

Αλλά υπάρχουν και αντίθετες γνώμες.

«Είναι η Marine Le Pen, που το ξεκίνησε όλο αυτό», είπε μια γυναίκα με το όνομα Assya. «Τώρα η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει προσευχές στους δρόμους και μας έστειλαν εδώ, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν ψήφους από το (ακροδεξιό) Εθνικό Μέτωπο - αυτό είναι όλο."

Η Le Pen είχε περιγράψει το διογκούμενο φαινόμενο των προσευχών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ως "εισβολή".

"Κανένα σύστημα δεν μπορεί να μας ελέγξει "

Στη Γαλλία, όπου ο αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ εκκλησίας και κράτους έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και έναν αιώνα, οι δημόσιες επιδείξεις της θρησκευτικής δραστηριότητας προκαλούν δυσανασχέτηση.

Στη Γαλλία υπάρχει η μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα – αλλά μόνο ένα μέρος - περίπου το 10 τοις εκατό, ή η ίδια αναλογία όπως και μεταξύ των Καθολικών - είναι εν ενεργεία πιστοί, σύμφωνα με τις μουσουλμανικές ενώσεις.

Κατά κανόνα, οι ριζοσπαστικές μουσουλμανικές φωνές στη Γαλλία είναι σπάνιες, αλλά στις προσευχές της Παρασκευής στο βόρειο Παρίσι, έλαβε χώρα μια μικρή αλλά οργισμένη διαμαρτυρία από μια ριζοσπαστική μειοψηφία.

Μια ώρα πριν από την πρώτη προσευχή νεαροί άνδρες με γενειάδες, πράσινες κορδέλες και πανό συγκεντρώθηκαν στην οδό Myrha να αποθαρρύνουν τους προσκυνητές από το να μεταβούν στο νέο χώρο.

"Κανένα σύστημα στο σύμπαν δεν μπορεί να μας ελέγξει εκτός από τον Αλλάχ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

sapphire είπε...

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν κυβερνούσε δεξιά αλλά ψευτοκουλτουριάρικη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση!