Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Σχολείο που ανήκει στο ιουδαϊκό ορθόδοξο κίνημα Χαμπάντ δεν δέχεται μαύρους Ιουδαίους μαθητές


"Εμείς δεν παίρνουμε παιδιά από την Αιθιοπία. Δεν νομίζουμε ότι ταιριάζετε με τον τρόπο ζωής μας και ούτε είμαστε σίγουροι για την εβραϊκότητα σας". Αυτό άκουσαν πέντε νεαρά κορίτσια Αιθιοπικής καταγωγής, όταν έφτασαν με τους γονείς τους στο σχολείο "Or Chaya" στο Petah Tikva.

Τα κορίτσια είχαν πάει στο σχολείο για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στο σχολείο " Ner Etzion", το οποίο έχει μόνο μαθητές Αιθιοπικής καταγωγής. Το σχολείο έκλεισε με εντολή του Υπουργού Παιδείας Gideon Sa'ar, ύστερα από διαμαρτυρίες των γονέων, και οι πέντε μαθήτριες κατευθύνθηκαν, ύστερα από υπόδειξη του Δήμου, για το σχολείο " Or Chaya", το οποίο ανήκει στο κίνημα Χαμπάντ («chabad-lubavitch»).

Τα κορίτσια έφτασαν στο ίδρυμα συνοδευόμενα από τους γονείς τους, και συνάντησαν ένα άτομο στην πύλη που τους πήρε λίγο πιο κάτω και τους ενημέρωσε ότι το σχολείο δεν ενδιαφερόταν να πάρει Αιθίοπες μαθητές.

Τα κορίτσια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ντροπιασμένα στο δήμο. Υπάλληλοι του Τμήματος Εκπαίδευσης κάλεσαν το σχολείο και με έκπληξη έλαβαν την ίδια απάντηση: "Είστε ευπρόσδεκτοι να μας οδηγήσετε στην αγχόνη. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ," τους απάντησαν.

Ο Δήμος του Petah Tikva υπέβαλε καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας κατά του σχολείου και ο υπουργός Sa'ar έδωσε εντολή στον γενικό διευθυντή του υπουργείου να καλέσει τον διευθυντή του σχολείου, Nechama Dina Deitch για ακρόαση.

«Δεν θα ανεχθούμε αυτές τις συμπεριφορές προς τα παιδιά Αιθιοπική καταγωγής," δήλωσε ο Hezy Hakak, εκπρόσωπος του Δήμου Petah Tikva.

Εν τω μεταξύ, μία εβδομάδα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, οι πέντε μαθήτριες ακόμη κάθονται στο σπίτι τους. "Την κοίταξαν σαν να ήταν μαϊμού", δήλωσε ο Molko Wanda, ο πατέρας ενός κοριτσιού που ήταν πλακόστρωτο για να ξεκινήσει την δεύτερη τάξη στο σχολείο " Or Chaya". «Ξέρεις τι σημαίνει να λες σε ένα επτάχρονο κορίτσι ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη γιατί είναι μαύρη; "

Ο Moshe Ashgara, πατέρας ενός άλλου κοριτσιού, αισθάνεται εντελώς ανήμπορος. «Η κόρη μου είναι μια επιμελής μαθήτρια. Γιατί να μην την πάρουν;"

Εξήντα έξι μαθητές από το "Ner Etzion" δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί σε κάποιο εναλλακτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο δήμος υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν μια θέση για όλα τα παιδιά μέσα στις επόμενες ημέρες, και ότι το σχολείο που θα αρνηθεί να πάρει τους μαθητές Αιθιοπικής καταγωγής θα τιμωρείται.

Στο παρακάτω βίντεο ραβίνος επιτίθεται στον πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον χαρακτηρίζει "μαϊμού" όπως και άλλους μαύρους.


- Σχ. ΚΟ: Οι Αιθίοπες Falasha θεωρούνται μία "χαμένη φυλή του Ισραήλ" και ότι πριν χρόνια οδοιπόρησαν προς το νότο και εγκαταστάθηκαν στο κέρας της Αφρικής..

Η φυλή Φαλάσι (“Falasha”) γνωστή και ως “Beta Israel” είναι μία κοινότητα Αιθιόπων Ιουδαίων, από τους οποίους ήδη, το 85%, περίπου 120.000 άτομα, έχουν μεταναστεύσει και εγκατασταθεί στο Ισραήλ, βασιζόμενοι στο «Νόμο της Επιστροφής» (Law of Return), σύμφωνα με τον οποίο παραχωρείται από το κράτος σε κάθε Εβραίο (ο οποίος θεωρείται Εβραίος βάσει της halakha δηλ. της Θρησκευτικής Ιουδαϊκής Νομοθεσίας ή και κάποιου ισραηλινού "κοσμικού" δικαίου) και σε όσους μη Εβραίους που θα επιλεγούν, που έχουν Εβραίους συγγενείς, το νομικό δικαίωμα να μεταναστεύσουν και να εγκατασταθούν νόμιμα στο Ισραήλ, λαμβάνοντας αυτόματα την ισραηλινή υπηκοότητα.

Το κράτος του Ισραήλ είχε οργανώσει δύο επιχειρήσεις μεταφοράς των Falasha στο Ισραήλ, μία το 1984 με το κωδικό όνομα «Μωυσής» και μία το 1991 με το κωδικό όνομα «Σολομών» και ενώ η Αιθιοπία μαστιζόταν από πείνα και εμφύλιο πόλεμο.

Οι Ισραηλινοί πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα διάστημα αλλά ανήκουν σ’ εκείνους που «μπορούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιστροφής» έχουν δικαίωμα, όταν επιστρέψουν, σε μεγάλες τελωνειακές απαλλαγές, σε επίδομα για τη γυμνασιακή εκπαίδευση των παιδιών τους, σε επιχορήγηση ή δάνειο με ευνοϊκούς όρους για την αγορά ενός διαμερίσματος, καθώς και άλλα προνόμια.

Οι πολίτες που δεν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, με άλλα λόγια οι μη Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ, δεν απολαμβάνουν κανένα από αυτά τα οφέλη.

Η προφανής στόχευση τέτοιων μεροληπτικών μέτρων είναι να μειωθεί ο αριθμός των μη Εβραίων πολιτών του Ισραήλ, ώστε να γίνει το Ισραήλ ένα πιο «εβραϊκό» κράτος.

Απόγονοι των Falasha θεωρούνται οι Falasha Mura, οι οποίοι όμως, εκτός λίγων εξαιρέσεων, έχουν χριστιανική πίστη και αυτό δημιουργεί αναταραχή στην ΙουδαιοΑιθιοπική κοινότητα, καθώς οι πνευματικοί ηγέτες των Falasha δεν τους αναγνωρίζουν ως Ιουδαίους.

Το 2007, ο - τότε - υπουργός εσωτερικών του Ισραήλ, Meir Sheetrit, αντιμετώπισε κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά, αφότου πρότεινε την πολιτική της διακοπής χορήγησης άδειας στους Falasha Mura. «Ποιος τους χρειάζεται;» είπε σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «The Jerusalem Post». «Είναι όλοι οι Χριστιανοί. Πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον του Ισραήλ και αυτή η μετανάστευση δεν θα τελειώσει ποτέ».

Βάση της την ‘aliyah’, δηλ. της μετανάστευσης / επαναπατρισμού των Ιουδαίων της διασποράς, που αποτελεί θεμελιώδη έννοια του σιωνισμού που κατοχυρώνεται από το Ισραήλ με τον λεγόμενο «νόμο της επιστροφής», έχουν έρθει στο Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια άνθρωποι από την πρώην ΕΣΣΔ, Αφρικανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Ινδιάνοι (!) και άλλοι που θεωρούνται «χαμένες φυλές» του Ισραήλ.

- Αναλυτικά για τις «χαμένες φυλές» βλέπε άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Οι Falasha (όπως και όλοι όσοι έχουν κάνει την aliyah) υπηρετούν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία στον στρατό του Ισραήλ, αν και έχουν γίνει γνωστά ρατσιστικά κρούσματα εναντίοιν τους. Ένα μεγάλο ποσοστό Falasha (το 1999 ήταν της τάξης του 75%!!) δεν γνωρίζει να γράφει ούτε να διαβάζει εβραϊκά.

Θρησκευόμενοι Ιουδαίοι και χριστιανοί σιωνιστές βλέπουν την aliyah ως την επιστροφή στην «Γη της Επαγγελίας», και την εκπλήρωση της βιβλικής υπόσχεσης του Θεού ότι θα «επιστρέψει τον λαό Του».

Άλλοι θεωρούν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους για να τονώσει τον πληθυσμό, ως τμήμα της δημογραφικής μάχης με τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν ένα υψηλό ποσοστό γέννησης.

Ένα σχετικό βίντεο είναι αυτό:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

sapphire είπε...

Μα στο Ισραήλ υπήρχε ρατσισμός ακόμα και εναντίον των Σεφαραδιτών!που είναι και ορθόδοξοι εβραίοι και λευκοί,αλλά για τους Ασκεναζείμ θεωρούνταν schwarzkopf (μαυροκέφαλοι...),δεν είναι περίεργο που οι κατά πλειοψηφία ξανθοί με ανοιχτόχρωμα μάτια Ασκεναζείμ θεωρούν ευατούς αυθεντικούς Εβραίους;πολύ γερμανικά φέρονται...
Γενικά πάντως όσους θεωρούν εαυτούς κοσμικούς πρέπει να τους προβληματίσει πολύ τέτοια συμπεριφορά στο Ισραήλ και γενικά θέματα που αφορούν ρατσισμό από την πλευρά τους...

Unknown είπε...

Το πιό παράξενο είναι ότι στο ιερό τους βιβλίο Torah, την Παλαιά Διαθήκη ημών των Χριστιανών,αναφέρεται η θείκή τιμωρία με λέπρα της αδελφής του Μωϋσή, Μαριάμ,επειδή λοιδωρούσε την γυναίκα του Μωϋσή ως μαύρη!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Ασκεναζίμ(κάτι αντίστοιχο με τους Αιγυπτιώτες ας πούμε) δεν είναι όλοι ξανθοί,λευκοί και γαλανομάτηδες.Για παράδειγμα ο Adam Sanler,o Trotsi,o Walter Matthau,o Gene Simmons έχουν καστανά,καστανόμαυρα μαλλιά και καστανά μάτια.Άλλοι πάλι Askhenazi έχουν καστανόξανθα μαλλιά ή και κοκκινωπά αλλά διαφέρουν από τους βόρειους,γιατί είναι ξεκάθαρα μεσογειακοί στη φυσιογνωμία του προσώπου,η τελευταίοι μεσογειακοί μαζί με τους Ασσύριους και Αραμαίους στο νότο.Όπως και με τους Έλληνες 50-50 μαύρα μαλλιά,με καστανόξανθα,και σε αυτούς η αναλογία.Το ίδιο ισχύει και με τους Σεφαραδείτες,δηλαδή τους Εβραίους που επί χρόνια ζούσαν σε Ιβηρική,Ναρμπονική και Σαρδηνία και μετά οι περισσότεροι έφυγαν για τα πειρατικά κράτη στο νότο,για Ολλανδία και νέο κόσμο και στην Οθωμανική επικράτεια,δηλαδή όπου δεν τα είχαν καλά με τους Αψβούργους.Το ίδιο ισχύει και με εκείνους που πήγαν σε Καύκασο,Κουρμπάν,Κριμαία και Μπουκάρα.Αντίθετα αυτοί που σήμερα τους λένε για Εβραίους,ως σεφαραδείτες από Υεμένη είναι Άραβες στο αίμα,που προσηλυτίστηκαν στο 2-4ο αιώνα,και έφτιαξαν μέχρι και 'ιουδαικό' κράτος παράλληλα με τους χριστιανούς ομοεθνείς τους που βρίσκονταν σε κόντρα.Το ίδιο ισχύει και με τους Ιρανούς 'Ιουδαίους',από τη Περσία δηλαδή,όπως και για τους 'Εβραίους' της Ινδίας,Αιθιοπίας,Κίνας,κτλ.Στη Μέση Ανατολή υπήρχαν εβραικές κοινότητες αλλά κυρίως στην Ασσυρία-Κουρδιστάν και ιρανικό Αζερμπαιτζάν το πολύ και αποκομμένα για τον μεσαίωνα μέχρι τη Βαγδάτη νότια.