Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει και η (Sweet Home) Alabama. Σχολείο απέβαλε μαθητές γιατί είχαν σημαία των Νοτίων


Όλο και μεγαλύτερη πολιτιστική καταπίεση των νοτίων στις ΗΠΑ.

Άλλος ένας γραφειοκράτης σε δημόσιο σχολείο τιμώρησε ένα νότιο νέο επειδή εμφάνισε ένα σύμβολο της πολιτιστικής υπερηφάνειάς του.

Τρεις μαθητές αποβλήθηκαν για δύο ημέρες γιατί τόλμησαν να κυματίσουν μια σημαία των νοτίων κατά τη διάρκεια της homecoming παρέλασης του Λυκείου στην επαρχία Lawrence, στην Αλαμπάμα.

Ο James Sharpley, είπε αυτός ότι και άλλοι από την αφρικανο-αμερικανική κοινότητα είναι ‘βαθύτατα προσβεβλημένοι’.

«Είναι καλό, αν θέλουν να έχουν μια σημαία των νοτίων, αλλά αν αρχίζεις να την βάζεις σε παρελάσεις, αυτό είναι ένα διαφορετικό πράγμα», δήλωσε ο Sharpley.

Ο Έφορος Heath Grimes είπε οι μαθητές έκρυψαν τις σημαίες και τις έβγαλαν όταν το φορτηγό τους έφυγε από το σχολείο.

«Εύχομαι κάποιος να τους είχε σταματήσει πριν αρχίσουν», δήλωσε ο Grimes. «Αυτές οι σημαίες δεν έχουν εγκριθεί για να βγαίνουν κατά τη διάρκεια της παρέλασης», πρόσθεσε.

«Μην με μισείς επειδή είμαι μαύρος. Δεν σε μισώ επειδή είσαι λευκός. Θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό σημαίνει να θάψουμε τις παλιές πληγές, που αναστατώνουν τους ανθρώπους», δήλωσε ο Αφροαμερικανός Moulton κάτοικος του Barry Brackins.

Ο προϊστάμενος είπε ότι θέλει όλοι οι μαθητές να μάθουν γιατί η συνομόσπονδη σημαία εκπροσωπεί τον πόνο για τους Αφρο-Αμερικανούς.

Ουπς! Παραπάνω μία ‘λάθος’ φωτογραφία!...

«Ελπίζω ότι στο μέλλον μπορούμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό και η χρήση αυτή ως μια μαθησιακή εμπειρία, ότι αυτό δεν είναι απλώς μια σημαία. Αυτό είναι ‘βλαβερό’ για μερικούς από τους διπλανούς τους ", δήλωσε ο Grimes.

Μητέρα αντιδράει στην αποβολή του γιού της

Μια μητέρα ενός μαθητή του Λυκείου του Lawrence County που έχει αποβληθεί για την συνομόσπονδη σημαία, η Μισέλ Νέλσον, είπε ότι οι αρμόδιοι του σχολείου γνώριζαν ότι οι σημαίες ήταν στο φορτηγό πριν, κατά και μετά την παρέλαση, και δεν έκαναν τίποτα γι 'αυτό.

Μια φωτογραφία που πήρε μετά την παρέλαση στο γήπεδο ποδοσφαίρου δείχνει μια μεγάλη σημαία των νοτίων στη μέση του πλήθους.

Η Νέλσον είπε ότι το σχολικό σύστημα δεν θα έπρεπε να τιμωρήσει τους μαθητές.

"Θέλω απλά όλοι να ξέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι φυλετικό / ρατσιστικό. Τον απέβαλαν, όπως είπαν, επειδή είχε τη σημαία στο φορτηγό. Δεν υπάρχει τίποτα στο εγχειρίδιο που να λέει ότι δεν μπορείς να έχεις τη σημαία στο αυτοκίνητο. Οι εκπαιδευτικοί την είδαν πριν από την παρέλαση, όταν ήταν στο φορτηγό. Κανείς δεν του είπε να την κατεβάσει. Αρκετοί άνθρωποι την είδαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, και μετά την παρέλαση, και κανείς δεν είπε να την κατεβάσει", είπε η Νέλσον.Σύνδεσμος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΘΟΣ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΓΙΑΝΚΙΔΩΝ» .

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .(δουλεία )

HEIL GAP ( or mind the GAP )
Υ.Γ.
ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΕΛΑΣΑ , Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ .

sapphire είπε...

γκαραγκιοζιλίκια έχω να πω που ξεπερνάν κάθε λογική!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Η ουσια δεν βρησκεται στο αν νεγροι πολεμισαν με τους νοτιους ή στο αν ο λευκος νοτος σιχαινεται τους νεγρους,αλλα στο οτι φτασαμε στο σημειο να ανεχομαστε αυτους τους ιδιορυθμους νεοκομμουνιστες που κανουν κουματο σε ΗΠΑ και ΕΕ,να επιβαλουν τιμωριες για το .... μεσαιωνικο αδικημα γνωμης ή για το πως ντυνεσαι,τη σημαια εχεις,αν γουσταρεις να καπνιζεις,αν εισαι χοντρος,σου αρεσει το αλατι ή το αναψυκτικα κ.λ.π. κ.λ.π.
Νομιζω τα κειμενα της Αυν Ραντ της δεκαετιας του 30, ειναι πολυ επικαιρα.

SkyWatcher είπε...

HEIL GAP, για τους μαύρους που πολέμησαν για το Νότο ρίξε μια ματιά ΕΔΩ

Σωστός ο Πέτρος ο Μποέμ. Για πες κάτι παραπάνω για την Ραντ.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

H Aυν Ραντ ηταν Ρωσοεβραια που δραπετευσε μετα την επανασταση των μπολσεβικων στις ΗΠΑ. Ο φοβος της ηταν ο σοσιαλισμος,με την εννοια της επεμβασης του κρατους στην ιδιωτικη ζωη, που τον εβλεπε να καταπινει την Ευρωπη ήτε ως κομμουνισμος,ήτε ως ναζισμος,αλλα ακομα και την Αμερικη,με ποτοαπαγορευσεις,φεμινισμους κ.λ.π. Εγραψε τα Κοντα στον Ουρανο,αυτοβιογραφικο μυθηστορημα που διαδραματιζεται στην ΕΣΣΔ,το αριστουργηματικο υπαρξιακο Εμεις οι Ζωντανοι,που δυστυχως το εχω δανειζει, αφου ειχε ενα φοβερο κομματι περι "απαγορευσεων" που θα ηθελα να μεταφερω αυτουσια και τελος το Atlas Shagged,μη μεταφρασμενο στην Ελλαδα,που θεωρηται το αντιπροσωπευτικοτερο εργο της.
Η ιδεες της Αυν Ραντ,ειναι η ιδεολογικη δυναμη πισω απο το Tea Party και το πνευμα του Ρον Πολ

SkyWatcher είπε...

Σου έχω καλά νέα για το «Atlas Shrugged»...
Για κοίτα εδώ.
http://blemilo.blogspot.com/2011/09/atlas-shrugged.html

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Ναι και εγω το ειδα και χαρηκα πολυ. Ηταν μεγαλο εκδοτικο κενο η μη υπαρξη του Atlas Shrugged στα Ελληνικα. Η θετικη αναγνωση(δηλαδη η κριτικη αναγνωση) του εργου της Ραντ τροφοδοτει την σκεψη με ιδεες οχι τοσο διαδεδομενες στην Ελλαδα.