Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών θα κατασκοπεύει τους ... «ισλαμόφοβους»


Αξιωματούχοι στη Γερμανία θα συναντηθούν αύριο για να αποφασίσουν αν δεξιές ομάδες που ασκούν κριτική στο Ισλάμ με τον λόγο τους – οι λεγόμενοι "ισλαμόφοβοι" - θα πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο από την υπηρεσία πληροφοριών, μαζί με άλλους εξτρεμιστές.

Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel ανέφερε σήμερα ότι οι "ισλαμόφοβοι" θα μπορούσαν να τεθούν υπό επιτήρηση από την BFV, την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, αντίστοιχη της Βρετανικής MI-5 και του αμερικανικού FBI.

Η συνάντηση για να αποφασίσουν για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί μεταξύ "του προέδρου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BFV), Heinz Fromm, και των ηγετών του οργανισμού στα 16 γερμανικά κρατίδια".

Τα γερμανικά κρατίδια της Βαυαρίας και του Αμβούργου έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τους "ισλαμόφοβους" και άλλους "δεξιούς λαϊκιστές" ως εξτρεμιστές που αποτελούν απειλή για την τάξη και την ασφάλεια. Αξιωματούχοι στο Αμβούργο δήλωσαν ότι παρακολουθούν ένα γερμανικό φόρουμ του Διαδικτύου στο internet με την όχι και τόσο απειλητική ονομασία «Μη Πολιτικά Ορθό», (Politically Incorect) αν και λένε ότι η σελίδα δεν εποπτεύεται τεχνικά από κατασκόπους.

Γιατί τότε οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν τον ιστοχώρο;

Ένας ανώνυμος Γερμανός αξιωματούχος είπε στο Der Spiegel ότι η σελίδα είναι "αντιδημοκρατική" και έχει σκοπό να «υποκινήσει τους νέους».

Το Der Spiegel συνοψίζει την ερώτηση που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, όπως το κατά πόσον:

«Το μίσος για τους μουσουλμάνους είναι αρκετό για να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία της θρησκείας και της διεθνούς κατανόησης - ή πρόκειται για μια ριζοσπαστική, αλλά νόμιμη έκφραση των απόψεων από μεμονωμένους συγγραφείς, εντός των ορίων του συντάγματος».

Η γερμανική κυβέρνηση ποινικοποιεί ήδη πολιτικά κόμματα θεωρούνται «προσβλητικά» ή «απειλητικά» για τη δημόσια τάξη. Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία έθεσε εκτός νόμου, τη μεγαλύτερη νεοναζιστική ομάδα, την ονομαζόμενη ‘Help Organization for National Political Prisoners and their Families’ (HNG), μία ομάδα που ιδρύθηκε το 1976 και υποστηρίζει ακροδεξιούς φυλακισμένους και τις οικογένειές τους.

Δύο εβδομάδες πριν από αυτή την απαγόρευση, το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD), κέρδισε έδρες στη τοπική βουλή του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφόρησης, το NPD στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί «ρατσιστικό, αντισημιτικό και αναθεωρητικό (όσον αφορά τα εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου)», που σκοπό έχει την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εγκαθίδρυση ενός «4ου ράιχ». Διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Η Γερμανία έχει επίσης αυστηρούς νόμους κατά της «ρητορικής μίσους» (hate speech) στα βιβλία, νόμοι οι οποίοι μπορούν να επισύρουν σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Ἡ πολιτικὴ ὀρθότης θὰ μᾶς φάει. Στὴν πραγματικὴ δημοκρατία δὲν ὑπάρχει τέτοια ἔννοια, ὅτι ἀποφασίζουν οἱ πολίτες γίνεται, χωρὶς προκαταλήψεις.
Οἱ εὐρωπαϊκὲς κοινωνίες αὐτοκτονοῦν σιγά - σιγά, ἔχουν προβλήματα ὑπογεννητικότητας, ἐγωισμοῦ (καλοπέραση μόνο γιὰ τὸ τώρα καὶ τὸ τομάρι του καθένας χωριστά, οὔτε γιὰ τὰ τέδκνα τους δὲν νοιάζονται) καὶ ἐλλείψεως ἰδανικῶν κ.λπ. δικαίωμά τους.
Πρέπει νὰ τονίσουμε ὅτι ὁ ἄνθρωπος πάντα ἀνεπτύσετο καὶ πολλαπλασιαζόταν σὲ δύσκολες συνθῆκες.
Ὅποιος ἐλπίζει ὅτι γενικῶς ἡ ἀνθρωπότης ἐκπολιτίζεται εἶναι γελασμένος. Δὲν ὑπάρχει φιλία τῶν λαῶν καὶ τέτοια, παρὰ μόνο συμφέροντα.
Ὅλοι συμφωνοῦν γιὰ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα, ἀλλὰ τὴν ἑρμηνεία τους κάποιοι τὴν θέλουν ὡς ἀποκλειστικότητα.