Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Για αργή αυτοκτονία της Ευρώπης από "μη αφομοιώσιμους μετανάστες", είχε παραπονεθεί ο Πάπας Βενέδικτος


Θαμμένη μέσα στη σελίδα 48 της θαυμάσιας, - σύντομα-θα-δημοσιευθεί - αυτοβιογραφίας του πρώην μεγιστάνα του τύπου Κόνραντ Μπλακ (Conrad Black), ‘A Matter of Principle’ (‘Για λόγους Αρχής’), βρίσκεται η απάντηση σε ένα φλέγον ερώτημα που πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει εδώ και αρκετά χρόνια: Τι πραγματικά σκέφτεται ο Πάπας για την ισλαμική μετανάστευση στην Ευρώπη;

(...)

Τα έγκυρα και εξαιρετικά ευανάγνωστα νέα απομνημονεύματα του λόρδου Black αποκαλύπτει ότι σε ένα μικρό γεύμα - πάρτι που δόθηκε στο σπίτι του καρδινάλιου Gerald Emmett Carter, ο τότε καρδινάλιος αρχιεπίσκοπος του Τορόντο, το 1990, Καρδινάλιος Joseph Ratzinger, σήμερα Πάπας Βενέδικτος, «παραπονέθηκε» για την αργή αυτοκτονία της Ευρώπης : "...ο πληθυσμός της γερνά και συρρικνώνεται, και τα αγέννητα αντικαταθίστανται εν μέρει από εντελώς ξένους - μη αφομοιώσιμους μετανάστες. Σκέφτηκε ότι η Ευρώπη θα ξυπνήσει από τον λήθαργό της, αλλά ότι θα ακολουθήσουν δύσκολες μέρες».

Ο Black κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όπως και άλλοι καρδινάλιοι που γνώριζα (συμπεριλαμβανομένου του οικοδεσπότη μας), ήταν ένας άρχοντας που έβλεπε μακριά για σημαντικά κοσμικά θέματα."

Πριν λίγες ημέρες ο πάπας Βενέδικτος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μουσουλμάνους ηγέτες στο Βερολίνο, επισήμανε τις «ομοιότητες ανάμεσα στις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές αξίες», και τόνισε ότι τα δύο δόγματα θα πρέπει να συνεργαστούν για να φτιάξουν «έναν καλύτερο κόσμο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Ἄλλο τὶ λέει ἕνας ἡγέτης στὴν ἰδωτική του σφαῖρα καὶ ἄλλο τὶ λέει στὴν δημόσια σφαῖρα ποὺ δὲν εἶναι δική του, ὅπως ἡ ἰδιωτική.