Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Η Τουρκία κάνει διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών»


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία (EKD), Νικολάους Σνάιντερ (Nikolaus Schneider) ζήτησε τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος των Χριστιανών στην Τουρκία.

«Είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση, αλλά ακόμα παρατηρούνται διακρίσεις», δήλωσε σήμερα ο κ.Σνάιντερ, (φώτο κάτω) με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στο Βερολίνο.

Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται ακόμη οι ορθόδοξοι Χριστιανοί να εκπαιδεύουν τους ιερείς τους στη χώρα, ενώ επίσης δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαθέσιμοι εκκλησιαστικοί χώροι. Επίσης, είναι «απίστευτα επίπονο» να λάβουν άδεια εργασίας οι ιερείς της ευαγγελικής εκκλησίας της Γερμανίας για τη θρησκευτική εξυπηρέτηση των γερμανών Προτεσταντών στα τουρκικά θέρετρα. Το αίτημα του: «Να μπορούμε να δουλεύουμε εκεί ελεύθερα».

Το ποσοστό των Χριστιανών στον τουρκικό πληθυσμό βρισκόταν πριν από 100 χρόνια στο 25%, πρόσθεσε ο ίδιος. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 0,2%. «Αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων διακρίσεων και διώξεων».

Οι χριστιανικές εκκλησίες στην Τουρκία δεν έχουν μέχρι σήμερα δική τους νομική υπόσταση. Εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται για την περιουσία τους. Την πρόσφατη διάταξη της τουρκικής κυβέρνησης περί επιστροφής των απαλλοτριωμένων ακινήτων σε θρησκευτικές κοινότητες, ο κ.Σνάιντερ τη χαρακτήρισε «θετικό σήμα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: