Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποιεί ότι η ανεργία θα φέρει αναταραχές στις ΗΠΑ


Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ (Michael Bloomberg), προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν ο Λευκός Οίκος δεν επιλύσει την κρίση της ανεργίας στη χώρα.

«Έχουμε πολλά παιδιά που αποφοιτούν από το κολέγιο και δεν μπορούν να βρουν δουλειά», είπε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του την Παρασκευή, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Daily News.

"Αυτό είναι που συνέβη στη Μαδρίτη. Δεν θέλετε αυτού του είδους τις ταραχές εδώ", πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πιέζει τους Δημοκρατικούς να περάσουν το προτεινόμενο σχέδιο της δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων νομοσχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ έχει ως στόχο να σηκώσει την οικονομία ειδικά στον τομέα της απασχόλησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο απλά θα προσθέσει στο τεράστιο έλλειμμα της Ουάσιγκτον το οποίο προσπαθεί να περικόψει.

«Η ζημιά σε μια γενιά που δεν μπορεί να βρει δουλειά θα συνεχιστεί για πολλά, πολλά χρόνια», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι το ποσοστό των ανέργων σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ ήταν πάνω από το εθνικό ποσοστό 9,1 τοις εκατό τον περασμένο μήνα, με το επίπεδο στη Νεβάδα να ανεβαίνει στο 13,4 τοις εκατό.

Η Washington DC, η Νότια Καρολίνα, η Φλόριντα, το Rhode Island, η Βόρεια Καρολίνα, το Μισισιπή και η Γεωργία είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, όλα με ποσοστό άνω του 10 τοις εκατό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: