Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Άθεοι σκίζουν σελίδες από τη Βίβλο


Σε μια δημόσια επίδειξη αντιχριστιανικού μένους, ομάδα από άθεους, έσκισε το Σάββατο, φωτοτυπίες με στίχους της Βίβλου που τους βλέπουν ως ‘ανήθικους’ και ‘παράνομους’.

Στην διαδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες μέλη της 'ουμανιστικής ομάδας' που ονομάζεται ‘Σκεπτικιστές του Backyard’, στη βάση του Huntington Beach Pier στη Νότια Καλιφόρνια.

Μερικοί από τους στίχους στους οποίους είναι αντίθετη η ομάδα περιλαμβάνονται τα Ματθαίος 5:29 και Ιάκωβος 5:14-15, το οποίο αναφέρει:

«Υπάρχει κανείς ανάμεσά σας άρρωστος; Τότε πρέπει να προσκαλέσει τους πρεσβύτερους της εκκλησίας και να προσευχηθούν πάνω του, χρίοντάς τον με λάδι στο όνομα του Κυρίου. (ευχέλαιο). Και η προσευχή που προσφέρεται με πίστη θα σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θα τον σηκώσει ...»

Ο Bruce Gleason, ο οποίος ηγείται της ομάδας, είπε στην Christian Post νωρίτερα ότι "το έκανε αυτό για να κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο" επειδή αισθάνθηκε ότι «η λογική, η επιστήμη, και η κριτική σκέψη θα κάνουν πολύ περισσότερα από την προσευχή και την πίστη."

Επέμεινε ότι δεν προσπαθούν να προσβάλλουν τους ανθρώπους. Μόνο τυπωμένα φύλλα χαρτιού από αποσπάσματα της Βίβλου επρόκειτο να σχίσουν. Όμως την ώρα που τελείωνε η αντιχριστιανική εκδήλωση του Σαββάτου, ο ειλικρινής άθεος άρπαξε και μερικές σελίδες από τη Βίβλο.

"Απλά θέλω να σκίσω τις σελίδες της Βίβλου, που είναι παράνομες," δήλωσε ο Gleason, σύμφωνα με το Orange County Register.

Οι Σκεπτικιστές του Backyard έχουν γίνει όλο και πιο δραστήριοι στο Orange County με την παρουσίαση αρκετών διαφημιστικών καμπανιών σε πίνακες και άλλους χώρους στην αποβάθρα όλο το χρόνο.

Η τελευταία αθεϊστική εκδήλωση του Σαββάτου προσέλκυσε περίπου 100 άτομα, με κάποιους Χριστιανούς να επιλέγουν να συμμετάσχουν στην ομάδα σε μια συζήτηση.

Ο Greg Allen ήταν μεταξύ των χριστιανών που εξέφρασε τη διαφωνία του.

"Παραποιούν την χριστιανική άποψη και αυτό που η Αγία Γραφή πραγματικά παρουσιάζει», είπε, όπως αναφέρεται το Register.

Σχ. ΚΟ: Το μόνιμο ερώτημα – καταντά κουραστικό πλέον – του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ είναι : Γιατί όλοι αυτοί οι «άθεοι» δεν κάνουν το ίδιο και με άλλα «ιερά βιβλία», όπως ας πούμε… το Κοράνι; (!) Δεν έχει «ανήθικους» (sic) και «παράνομους» στίχους το Κοράνι; Ή η «αθεΐα» τους ξεκινάει και τελειώνει στον Χριστιανισμό; Προφανώς, έχει γεμίσει ο κόσμος «παλικάρια». Και Ψαριανούς…. Σημείο των καιρών, θα μου πεις.

Α, και κάτι άλλο. Όταν ‘άθεοι’ σκίζουν τη Βίβλο είναι «σκεπτικιστές» που θέλουν ένα «καλύτερο κόσμο». Όταν πάστορες απειλούν ότι θα κάψουν το Κοράνι, είναι «επικίνδυνοι», «φανατικοί», «κήρυκες μίσους» που τους απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε, μας δίνεις κάθε ημέρα καταπληκτικές ειδήσεις.

Αργοναυτης είπε...

Η μετάφραση της Βίβλου στα Ελληνικά, ήταν ό,τι χειρότερο υπήρξε για τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο.

Knight_Templar είπε...

Όλοι οι "προοδευτικοί", "σκεπτικιστές", τη μαγκιά/άποψη τους την βγάζουν εκ του ασφαλούς και ΜΟΝΟ εναντίον του Χριστιανισμού. Σε άλλα δόγματα ΚΟΚΟΚΟ όμως. Θα ρθει ο καιρός (δυστυχώς) που το Ισλάμ κάτι τέτοιους δεν θα τους ανέχεται όπως οι Χριαστιανοί και τότε θα πέφτει η φάπα(στην καλύτερη) σύννεφο.

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο σχόλιό σας, περί παστόρων και Κορανίου, είναι "όλα τα λεφτά".
Η μετάφραση της Βίβλου στα ελληνικά (που αφορά μόνο την Παλ. Διαθήκη) έγινε από Έλληνες και δε μπορούσε καθόλου να κάνει ζημιά στον αρχ. ελλ. κόσμο, που από μόνος του είχε νοθευτεί με απίστευτες "θεότητες" από Αίγυπτο, Περσία και δε συμμαζεύεται...
Το σχόλιό σου όμως, φίλε μου, μήπως κρύβει κάποιο υπαινιγμό, ότι θα έπρεπε να αποκλείεται η μετάφραση κάποιων βιβλίων σε μερικές γλώσσες; Δηλ. να αποκλείεται η πρόσβαση του λαού σ' αυτά; Ή έστω οι μεταφραστές να αποκλείουν μόνοι τους (όχι διά νόμου) κάποια βιβλία από τη δουλειά τους;
Εκτός του ότι δεν τιμά τους "αρχ. Έλληνες" (όπως τους νομίζεις) η ιδέα ότι η μτφρ της Βίβλου αρκούσε για να "αλλοτριωθούν" τόσο (;) (δεν ήταν αλλοτριωμένοι λατρεύοντας το Μίθρα και ένα σωρό άλλες ασιατικές θεότητες;), φανερώνει και κάποια ανησυχία έναντι της γνώσης.
Να το πω εγώ, ο "σκοταδιστής χριστιανός", πάει καλά. Αλλά ένας "Έλληνας" και μάλιστα... Αργοναύτης, ε όχι.

T.X.

Ανώνυμος είπε...

Σχίζουν τη βίβλο, κάτι σαν τον Χίτλερ που έκαιγε βιβλία δηλαδή !

Αργοναυτης είπε...

Καλέ μου φίλε . Αυτοί που έγραψαν την Βίβο (Π. Διαθήκη) όπως ξερεις ήταν οι 70 ραβίνοι "Ο". Απλά γράφτηκε στα Ελληνικά γιατι η γλώσσα μας ...των ειδωλολατρών, ήταν η μόνη που μιλούσαν οι προοδευτικοί της εποχής.
Πάντως η γνώμη μου ( υποκειμενικό) είναι.Έφτασε πλέον το λυκόφως των βιβλίων με τις Διαθήκες. Βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε μιά εποχή που ξεψυχάει(θρησκείες) και σε μιά άλλη που θαμποχαράζει (C.E.R.N).
Καλό σου βράδυ, και σ'ευχαριστώ για την επαφή.

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχο το σχόλιό σου!

Αργοναυτης είπε...

Αν θυμάμαι καλά διάβασα ότι στις εικονομαχίες και εικονολατρίες, και στα "Ευαγγελικά" το 1905, έγινε μέχρι και ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ. Τρώγανε τα αντιθέτου θρησκευτικής φιλοσοφίας βιβλία.