Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Nigel Farage για βαν Ρόμπαϊ και Μπαρόζο: «Είστε χθεσινοί» (βίντεο)


Ο ηγέτης του UKIP, Βρετανός ευρωβουλευτής, Nigel Farage κατηγόρησε σήμερα τον Jose Manuel Barroso, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως έναν από τους "χθεσινούς" κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, για την «Κατάσταση της Ένωσης».

Ο Φάρατζ χαρακτήρισε «ένδειξη τρέλας» την έκκληση του Μπαρόζο ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λέγοντας πως αυτού του είδους οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο Μπαρόζο παρουσίασε μια σειρά προτάσεων που αποσκοπούν στην προώθηση μίας μεγαλύτερης οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ των κρατών μελών, περιλαμβανομένων των ευρωομολόγων και ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Αυτό το τελευταίο θα κάνει τις χώρες της ΕΕ να πληρώνουν εισφορά για κάθε οικονομική συναλλαγή που θα πραγματοποιείται.

Με το Λονδίνο ως ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου, ένας τέτοιος φόρος θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην πόλη του Λονδίνου. Όταν η Σουηδία θέσπισε ένα παρόμοιο φόρο το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικά έσοδα και πολλές εταιρείες χρηματοπιστωτικών έφυγαν από τη χώρα.

Ο Μπαρόζο είπε επίσης στους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, παρά την συνεχιζόμενη κρίση και τις εικασίες ότι η χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της.

Ο Nigel Farage, δήλωσε: "η ομιλία Μπαρόζο αναγνώρισε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκλησή της μέχρι σήμερα και τι απάντηση δίνει; Περαιτέρω ενοποίηση και συγκεντρωτισμός. Είναι αυτού του είδος της υποτιθέμενης λύσης που βοήθησε στη δημιουργία της σημερινής κρίσης στην Ελλάδα..

«Ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποφέρουν, η ΕΕ χρησιμοποιεί την κρίση για να εκτελέσει μια αρπαγή εξουσίας σε μια τεράστια κλίμακα.

Ο Nigel Farage είπε επίσης ότι «βλέπουμε ένα νέο εθνικισμό και μία νέα δημοκρατική επανάσταση να σαρώνει την Ευρώπη. Δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές, αλλά θέλουμε μία Ευρώπη του εμπορίου και της συνεργασίας. Δεν θέλουμε να καταλυθεί η δημοκρατία και να καταργηθούν τα έθνη, κάτω από αυτή την σημαία».

«Η πρόταση του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα μπορούσε να υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την πόλη του Λονδίνου και να δούμε μία μαζική έξοδο χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων να αφήνουν την πόλη. Θα ήταν μια απόλυτη καταστροφή για τη χώρα αυτή."

Στη σημερινή ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Ο Μπαρόζο αντεπιτέθηκε λέγοντας: «Προσπαθήσατε κατ' επανάληψη να εκλεγείτε στο δικό σας Κοινοβούλιο, αλλά οι Βρετανοί είναι συνετοί. Δεν σας εξέλεξαν ποτέ. Σας έστειλαν εδώ. Αν θέλετε [η Βρετανία] να βγει από την ΕΕ, προσπαθήστε να το επιτύχετε στην πατρίδα σας. Μην παριστάνετε ότι μιλάτε εξ ονόματος άλλων χωρών» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: