Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ο πληθυσμός της γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια φέτος; «Χαλαρώστε!», λέει καρτούν που υποστηρίζει ότι ο υπερπληθυσμός είναι μύθος


από LifeSiteNews.com / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΜΟΣ

Το Ινστιτούτο ‘The Population Research Institute’ (PRI) κυκλοφόρησε το πέμπτο επεισόδιο της πολύ δημοφιλούς σειράς καρτούν στο YouTube - για τον πληθυσμό του πλανήτη που θα ανέλθει στα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Η σειρά, η οποία έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 800.000 προβολές, έχει σχεδιαστεί για να αντικρούσει χιουμοριστικά την ιδέα του υπερπληθυσμού με κινούμενα σχέδια.

Το τελευταίο βίντεο, στην διεύθυνση στο Overpopulationisamyth.com, έχει διάρκεια περίπου δύο λεπτά, και ασχολείται με τα θέματα που αφορούν το τελευταίο ορόσημο του πληθυσμού μας. Το βίντεο έχει ως στόχο να δείξει ότι, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει εκτοξευθεί στα ύψη εκτός ελέγχου, αλλά μάλλον επιβραδύνεται σε αδιέξοδο πριν από την κατακόρυφη πτώση προς τα κάτω και πάλι.

Δείτε το βίντεο:

"Θέλαμε πρώτα να είναι διασκεδαστικό", λέει ο Colin Mason, Διευθυντής παραγωγής του PRI και δημιουργός του βίντεο. "Θεωρούμε ότι αν μπορούμε να είμαστε αστείοι και ενδιαφέροντες οπτικά, οι άνθρωποι θα απορροφήσουν τις έννοιες."

"Ουσιαστικά", συνεχίζει ο Mason, «όταν οι άνθρωποι δουν τα δεδομένα θεωρούν ότι ο πληθυσμός μας βρίσκεται σε πτήση με αερόστατο σε ένα μη βιώσιμο ρυθμό. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. . . και τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή επεξήγηση μαθηματικών και οι άνθρωποι να το καταλάβουν. Το δύσκολο μέρος είναι να τους κάνεις να ενδιαφερθούν. Αυτό είναι που ελπίζουμε να επιτευχθεί με αυτά τα βίντεο".

"Ο αγώνας κατά του μύθου του υπερπληθυσμού δεν πρέπει να είναι μία ξερή φιλονικία», λέει ο Steven Mosher, πρόεδρος του PRI. «Αυτά τα βίντεο είναι αστεία και εύκολο να χωνευτούν, ακριβώς αντίθετο από τις βαρετές δηλώσεις του Αλ Γκορ για τους «κινδύνους» από τους πάρα πολλούς ανθρώπους. Οι θεατές μας καταλήγουν θεωρώντας ότι η επιστήμη υποστηρίζει την φιλο-ανθρώπινη θέση μας, συχνά για πρώτη φορά. Λέμε στους σκεπτικιστές μας: κοίτα, γέλα και μάθε".

Δείτε και άλλα έξυπνα βίντεο του PRI :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: