Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Rick Perry χορεύει με ραβίνους για την γιορτή της Χανουκά


Από: The Blaze / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο κυβερνήτης του Τέξας Rick Perry εργάζεται πυρετωδώς για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.Σύνδεσμος

Φυσικά, ένα από τα θέματα που έχει παρουσιάσει πολλές φορές στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είναι η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ.

Γράφει η Maggie Haberman του Politico:

Ο Rick Perry έχει ο ίδιος ανακατεφθεί στα μεσανατολικά θέματα με μια σκληροπυρηνική στάση υποστήριξης του Ισραήλ στην προεδρική εκστρατεία του, μια κίνηση που όπως λένε οι υποστηρικτές του και η εκστρατεία του, έρχεται μέσα από την καρδιά του και προηγείται της εκστρατείας.

Έχω γράψει για τη σχέση του με την εβραϊκή κοινότητα στο Τέξας, όπου αρκετοί άνθρωποι επέμεινε ότι έχει Εβραίους υποστηρικτές από όλη την πολιτεία και έχει τιμήσει τα Ιουδαϊκά εορταστικά έθιμα από το γραφείο του.

Η εκστρατεία, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Perry έχει δείξει ενδιαφέρον για την εβραϊκή κοινότητα. Το 2009, του δόθηκε το βραβείο του ‘Υπερασπιστή της Ιερουσαλήμ’ (Defender of Jerusalem) για την υποστήριξή του στο κράτος του Ισραήλ. Η Haberman αποκάλυψε, επίσης, ένα εορταστικό βίντεο του Δεκεμβρίου του 2010, όπου ο Perry είχε καλέσει ραβίνους στην αίθουσα υποδοχής του κυβερνητικού κτιρίου για να σηματοδοτήσει την πρώτη ημέρα της εορτής της Χανουκά.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, Perry συμμετείχε με θρησκευτικούς ηγέτες στο παραδοσιακό τραγούδι και χορό, ενώ γιόρταζε τον φωτισμό της μενορά. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο:

Εδώ είναι πλάνα ολόκληρης της εορταστικής εκδήλωσης (ο χορός είναι στο 4:55):

Μας είπανε ότι αυτός ο χορός ονομάζεται ‘hora’. Σύμφωνα με το eHow, "το χόρα συχνά χορεύεται σε εβραϊκούς γάμους και bar mitzvahs και bat mitzvahs ".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: