Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 3000 νεαρές γυναίκες, κυρίως μουσουλμάνες, αναγκάζονται να παντρευτούν με τη βία στη Γερμανία



Περισσότερες από 3.000 γυναίκες και κορίτσια στη Γερμανία, τα περισσότερα από μουσουλμανικές οικογένειες και πολλά από αυτά ανήλικα, αντιμετώπισαν αναγκαστικούς γάμους κατά τη διάρκεια ενός έτους, όπως δείχνει επίσημη έρευνα που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη ομοσπονδιακή μελέτη αυτού του είδους βρήκε 3443 καταγεγραμμένες περιπτώσεις κατά το 2008 - το πιο πρόσφατο έτος με επαρκή στοιχεία - κατά την οποία άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία αναγκάστηκαν να παντρευτούν ή απειλήθηκαν με αναγκαστικό γάμο.

Τα περισσότερα άτομα ήταν μεταξύ των ηλικιών 18 και 21, αν και σχεδόν το ένα τρίτο από αυτά ήταν ηλικίας κάτω των 17.

Σχεδόν όλα τα άτομα ήταν γυναίκες και παιδιά πιστών θρησκευτικών οικογενειών μεταναστών, πιο συχνά από χώρες όπως η Τουρκία, η Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

"Εκείνοι που εξαναγκάζουν τα δικά τους παιδιά να παντρευτούν κάποιον που δεν αγαπούν, ή που είναι εντελώς ξένος, παρά τη θέλησή τους διαπράττουν μια βάναυση πράξη βίας εναντίον τους," είπε η Υπουργός Οικογένειας Kristina Schroeder, παρουσιάζοντας τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο της.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν ή υπέστησαν κάποια άλλη φυσική κακοποίηση για να πειστούν να παντρευτούν, ενώ πάνω από μία στις τέσσερις απειλήθηκε με όπλα και άκουσε ότι θα την σκοτώσουν αν δεν κάνει το γάμο.

Το σαράντα τέσσερα τοις εκατό των ατόμων που απειλήθηκε ή υποβλήθηκε σε αναγκαστικούς γάμους είχε γερμανικά διαβατήρια.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ένα ιδιωτικό ίδρυμα και μια οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από τα κέντρα βοηθείας των θυμάτων, τα σχολεία και τις ενώσεις μεταναστών.

Η Γερμανία ψήφισε πέρυσι νομοθεσία κατά των αναγκαστικών γάμων, γεγονός που τους καθιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια και προβλέπονται μέσα για τα θύματα που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη Γερμανία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

2 σχόλια:

Φοινικας1957 είπε...

και που ειναι το παραξενο;;
δεν εφευγαν παλια απο εδω γυναικες στην αμερικη για να παντρευτουνε ανθρωπους που δεν γνωριζαν;;
γυριστηκαν τοτε και ταινιες πανω σ αυτο το θεμα .

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Είναι ένα από τα μικρά σημεία του σχεδίου επέκτασης του μουσουλμανικού τόξου.