Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δανοί ακροδεξιοί προετοιμάζονται για «φυλετικό πόλεμο», σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών


Ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Δανία ετοιμάζονται για «φυλετικό πόλεμο» και εκπαιδεύονται στα όπλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας, όπως δήλωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας, η Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Μια μικρή μειοψηφία Δανών μελών ακροδεξιάς ομάδας ασχολούνται στο να καταγράψουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και προσπαθούν, μεταξύ άλλων, να αποκτήσουν δεξιότητες στη χρήση όπλων και πολεμικών τεχνών," αναφέρει μία έκθεση της PET σχετικά με τον πολιτικό εξτρεμισμό.

«Αξιολογούμε ότι αυτό το τμήμα της ακροδεξιάς κοινότητας ετοιμάζεται για ένα μελλοντικό φυλετικό πόλεμο στη Δανία και στο πλαίσιο αυτό είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν βία."

Η PET τόνισε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός της κατακερματισμένης ακροδεξιάς της Δανίας είχε εμπλακεί σε τέτοιες δραστηριότητες, αλλά είπε ότι βλέπουν ότι καταβάλουν προσπάθειες να στρατολογήσουν νέα μέλη από συμμορίες χούλιγκαν, και ότι υπάρχει μια αύξηση βίαιων συγκρούσεων μεταξύ δεξιών και αριστερών – εξτρεμιστικών ομάδων.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών, επίσης, είπε ότι βλέπει μια αύξηση στον αριθμό των "μοναχικών προσπαθειών τρομοκρατίας" στη Δανία και στο εξωτερικό, τάση η οποία αποτελεί τεράστια πρόκληση δεδομένου ότι οι άνθρωποι που ενεργούν μόνοι τους είναι συχνά δύσκολο να ανιχνευθούν εκ των προτέρων.

Η έκθεση έρχεται σε συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων της 22ης Ιουλίου στη γειτονική Νορβηγία, από τον Anders Behring Breivik, ο οποίος πιστεύεται ότι ενήργησε μόνος του.

Η PET είπε ότι είχε συνεργαστεί στενά με τη νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρήκε κανένα στοιχείο για δεσμούς μεταξύ Δανών και του 32χρονου, ο οποίος πρώτος που πυροδότησε μια βόμβα έξω από κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο πριν προχωρήσει στη σφαγή εξήντα εννέα ανθρώπων, στο γειτονικό νησί Utoeya .

Η PET προειδοποίησε ότι οι Δανοί εξτρεμιστές μπορεί να εμπνευστούν από τις επιθέσεις στη Νορβηγία, λέγοντας ότι είχαν πραγματοποιήσει μια σειρά «προληπτικών συνομιλιών» στη Δανία από τον Ιούλιο του 22.

Η πολιτική στη Δανία την τελευταία δεκαετία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το αντι-μεταναστευτικό Δανικό Λαϊκό Κόμμα που έχει την υποστήριξη περισσότερο από το 12 τοις εκατό του πληθυσμού.

Συγκρούσεις ξέσπασαν πριν από 10 ημέρες, περίπου, έξω από το Δικαστήριο στο Glostrup, (φωτογραφίες πάνω) όταν 60 άτομα συμμορίας μουσουλμάνων αλλοδαπών από την μία και 40 Δανοί μοτοσικλετιστές της ομάδας AK81 των Άγγελων της Κολάσεως από την άλλη, είχαν συγκεντρωθεί για την δίκη ενός μοτοσικλετιστή που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρον τουρκικής καταγωγής Osman Nuri Dogan στις 14 Αυγούστου 2008.

Πολλά άτομα συνελήφθησαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού και να καλέσει επιπλέον ενισχύσεις για να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Δείτε το βίντεο:


Τα τελευταία χρόνια μαίνεται ένας βίαιος πόλεμος συμμοριών στη Δανία, μεταξύ των "Αγγέλων της Κόλασης" (Hells Angels) και ομάδων μεταναστών που έχει κοστίσει τη ζωή δύο επτά ανθρώπων.

Δείτε ένα βίντεο - ρεπορτάζ σχετικά με τις συγκρούσεις συμμοριών στην Δανία όπως το βλέπει το κανάλι Αλ Τζαζίρα. Η συμμορία των μεταναστών λέγεται "Black Cobra". Για τον αστυνομικό πάντως, τα κίνητρα πίσω από τις συγκρούσεις δεν έχουν να κάνουν με την φυλή, αλλά με τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων (ναρκωτικά, πορνεία κλπ)


Μετά τον πόλεμο των συμμοριών μεταξύ των Hells Angels και των Bandidos, που μαινόταν από το 1994 μέχρι το 1997, άφησε 11 νεκρούς και 96 τραυματίες και έμεινε γνωστός ως ο «Μεγάλος Νορδικός Πόλεμος των Μοτοσικλετιστών», ψηφίστηκε νόμος που απαγόρευε τις λέσχες μοτοσικλέτας από το να έχουν ιδιοκτησία για τις δραστηριότητές τους ομάδα. Ο νόμος στη συνέχεια καταργήθηκε για λόγους συνταγματικής τάξης.

Το 2007, ιδρύθηκε μία συμμορία που σχετίζεται με τους Hells Angels, με το όνομα ‘Altid Klar-81’ ("Altid Klar" στα δανέζικα σημαίνει "Πάντοτε Έτοιμος" και 81 είναι συνώνυμο με τα γράμματα HA) με σκοπό την καταπολέμηση των συμμοριών μεταναστών που σκορπούσαν τον τρόμο στους δρόμους. Η AK81 έχει μέλη που δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν μοτοσικλέτα.

Η βία έχει μεταφερθεί επίσης και στις φυλακές. Τον Αύγουστο του 2009, μια μαζική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ μεταναστών και Hells Angels στη φυλακή Vridsløselille.

Σύνδεσμος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Φυσικό και αναμενόμενο είναι, όταν σε κάθε κράτος οι αλλοδαποί δεν ζουν και συμπεριφέρονται σύμφωνα με το τοπικό κατεστημένο και δημιουργούν προβλήματα, στους ντόπιους δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας, εχθρότητας, απόρριψης και αυξάνονται οι φυλετικές συγκρούσεις.