Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Pamela Anderson ως «Παναγία» σε ‘εορταστικό σόου’ καναδέζικου καναλιού


Το να είσαι Χριστιανός στο σύγχρονο 'δυτικό πολιτισμό' σημαίνει να είσαι ο μόνιμος εύκολος στόχος κάθε προοδευτικού ‘διανοητή’ και κάθε χαζοχαρούμενου καλοπληρωμένου κωμικού. Πρέπει οι ευαισθησίες σου και οι βαθύτερες πεποιθήσεις σου να είναι συνεχώς εκτεθειμένες σε κάθε είδους γελοιοποίηση, κοροϊδία και βεβήλωση. Σε μια εποχή που όλοι οι ‘προοδευτικοί’ διακηρύττουν το πόσο ευαισθησία και μέγιστη προσοχή πρέπει να έχουμε όταν μιλάμε για τους «άλλους» που έχουν διαφορετικές απόψεις, κουλτούρες ή τρόπο ζωής, οι Χριστιανοί, ως Χριστιανοί, είναι υπό συνεχή καταιγισμό χλευασμού, περιφρόνησης και περιύβρισης. Οι κάθε λογής ‘προοδευτικοί’ συναγωνίζονται ποιος θα παρουσιάσει τον χριστιανισμό με το πιο χυδαίο τρόπο. Κάθε προϊόν του "προοδευτικού" αρρωστημένου μυαλού τους εξυμνείται ως «πρωτοτυπία», «τόλμη» και «εξυπνάδα» και κάθε αντίδραση στιγματίζεται ως «φανατισμός», «μεσαιωνισμός» και «φίμωση της τέχνης». Βλέπετε οι αντιδράσεις είναι απόλυτα κατανοητές στα πλαίσια της «πολυπολιτισμικότητας» και της «ανεκτικότητας», όταν προέρχονται από κάθε είδους ομάδες, (θρησκευτικές, εθνοτικές, πολιτικές, κοινωνικές ή "σεξουαλικού προσανατολισμού"), εκτός από τους χριστιανούς που είθισται να τα υπομένουν όλα στωικά και σιωπηλά ως «πρόβατα»…

Έτσι, ένα ωραίο πρωινό στον ‘πολυπολιτισμικό’ ‘ανεκτικό’ δυτικό Καναδά, ξύπνησε ο Ινδο-Καναδός κωμικός Russell Peters και αποφάσισε να προσκαλέσει για το φετινό του εορταστικό special, την Pamela Anderson, την pinup βασίλισσα και ηθοποιό του soft πορνό, για να παίξει την ‘Παναγία’.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο του Καναδά (CRTC), έγραψε ο Aiden Carter, που λέει τα εξής:

Αγαπητέ κύριε / κυρία

Προς φρίκη των 12.000.000 Καναδών καθολικών το κανάλι CTV έχει επιλέξει για την 1η Δεκεμβρίου του 2011, το "A Russell Peter's Christmas Special.".

Στο πρόγραμμα την Παναγία θα παίξει η Pamela Anderson, μια ηθοποιός του πορνό που εμφανίστηκε σε διάφορες πορνοταινίες με διάσημους ροκ σταρ.

Ως μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ως πολίτης του Καναδά ικετεύω το CRTC και το CBSC να απαγορεύουν να βγει στον αέρα το επερχόμενο πρόγραμμα στον Καναδά.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω δύο πρόσφατες περιπτώσεις όπου η CBSC παρενέβη πρόσφατα, τα οποία καθορίζουν σαφώς προηγούμενο για μια τέτοια απαγόρευση.

Τον Ιανουάριο του 2011, το CBSC απαγόρευσε το τραγούδι ‘Money for Nothing’ των Dire Straights, καθώς ήταν πολύ «προσβλητικό» για το καναδικό κοινό επειδή περιείχε τη λέξη «αδερφή» ("faggot"). Το τραγούδι δεν χρησιμοποιήθηκε με ανάρμοστο τρόπο, ούτε η λέξη ακούγεται ευκρινώς, ωστόσο το CSBC αισθάνθηκε ότι πρέπει να το απαγορεύσει, επειδή έκανε παράπονο ένας μόνο ακροατής από το Newfoundland.

Τον Δεκέμβριο του 2010, το CBSC απαγόρευσε τον Καναδικό ευαγγελικό κήρυκα Charles McVety με την αιτιολογία ότι με τις δηλώσεις που είχε κάνει για τους ομοφυλόφιλους παραβίασε τους κώδικες μετάδοσης.

Το κανάλι CTV περιγράφει την εκπομπή ως «μία ασεβής παραλλαγή για τα Χριστούγεννα που το κάνει να μην μοιάζει με οτιδήποτε έχουν δει οι θεατές πριν». Αυτό αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες για την «πρόθεση του Peters να χρησιμοποιήσει ηθοποιούς ανήθικους για να προσφέρουν την απαιτούμενη «ασέβεια / προσβλητικότητα» στην εκπομπή.

Πώς θα αισθανόντουσαν αλήθεια, οι Εβραίοι Καναδοί αν η Pamela Anderson έπαιζε σε μια «ασεβή» ταινία για το Άουσβιτς; Πως θα αισθανόντουσαν οι Αφροαμερικανοί αν έπαιζε σε μια «ασεβής» ταινία για την Rosa Parks (αφροαμερικάνα ακτιβίστρια που έγινε σύμβολο του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων την δεκαετία του ‘50); Υπάρχει καμία διαφορά για τους Καθολικούς;

Το παρακάτω είναι από το άρθρο 8 του Κώδικα για τις Κινηματογραφικές Ταινίες του 1930 σχετικά με τη θρησκεία.

1. Καμία ταινία ή επεισόδιο δεν μπορεί να γελοιοποιεί οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη.

2. Οι λειτουργοί της θρησκείας στο χαρακτήρα τους ως θρησκευτικοί λειτουργοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κωμικοί χαρακτήρες ή ως κακοποιοί.

3. Τελετές οποιασδήποτε θρησκείας πρέπει να χειρίζονται προσεκτικά και με σεβασμό.

Η εκπομπή που σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα το CTV στις 1 Δεκεμβρίου δεν είναι το είδος του προγράμματος που θα ενσταλάξει την αρμονία στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας, αλλά μάλλον θα προωθήσει το θρησκευτικό μίσος. Αν αυτό δεν είναι μια ευκαιρία να παρέμβετε τότε πότε θα είναι;

Ελπίζω ειλικρινά ότι το CRTC και το CSBC θα λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι αυτό το πρόγραμμα δεν θα βγει στον αέρα στην καναδική τηλεόραση.

Aiden Carter

Σύνδεσμος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε ενάντια στη Χριστιανική ηθική και λατρεία;