Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ήταν ο Breivik «χριστιανός φονταμενταλιστής»;


Στην αρχή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν τον Anders Behring Breivik, τον 32χρονο δράστη των δολοφονικών επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, εκτός από «ακροδεξιό» και έναν «χριστιανό φονταμενταλιστή».

Ο Roger Andresen, αναπληρωτής επικεφαλής της Νορβηγικής αστυνομίας είχε πει στους δημοσιογράφους ότι από τα γραπτά του ο Breivik ήταν "χριστιανός φονταμενταλιστής».

Ήταν όμως;

Στην πραγματικότητα, ο Breivik είναι κάτι διαφορετικό, όπως αποδεικνύεται από τα βίντεό του, τις δημοσιεύσεις του και το 1.500 σελίδων βιβλίο του με τον τίτλο «2083 - Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» το οποίο κατέστη για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό γνωστό στο Διαδίκτυο από τον Kevin Slaughter, (φωτο), που το βρήκε στο φόρουμ Stormfront.org. Ο Slaughter είναι «ιερέας» στην Εκκλησία του Σατανά του Anton LaVey (1930-1997) η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει σημαντική παρουσία στη Νορβηγία.

Εξετάζοντας κάποιος το προφίλ του στο Facebook, αμέσως διακρίνει το έντονο ενδιαφέρον του Breivik για τον Ελευθεροτεκτονισμό και βλέπει τη φωτογραφία του με πλήρη Μασονική Στολή. Η ποδιά που φοράει τον προσδιορίζει ως μέλος της Στοάς του Τεκτονικού Νορβηγικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το γεγονός ότι ήταν πράγματι μέλος της Στοάς στο Søilene του Όσλο έχει επιβεβαιωθεί από το Τάγμα, το οποίο προχώρησε στην διαγραφή του Breivik μόνο μετά τη φυλάκισή του. Φυσικά, κανένας χριστιανός φονταμενταλιστής δεν θα υποστήριζε με ενθουσιασμό τον Τεκτονισμό όπως έκανε ο Breivik.

Επιπλέον, ο Breivik ήταν οπαδός online παιχνιδιών ρόλων όπως το World of Warfcraft, το Fallout και το Bioshock και του τηλεοπτικής σειράς με βαμπίρ ‘Blood Ties’, που όλα αυτά είναι ανάθεμα για τον μέσο χριστιανό φονταμενταλιστή.

Επίσης, μολονότι ασπάζεται στο βιβλίο του την παραδοσιακή, πατριαρχική, ανδροκρατούμενη οικογένεια, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίθεσης "Έχω κρατήσει 2000 ευρώ που σκοπεύω να τα ξοδέψω με ένα υψηλής ποιότητας κορίτσι συνοδείας, 1 εβδομάδα πριν από την εκτέλεση της αποστολής" και εξηγεί ότι «το σεξ έξω από το γάμο είναι άλλωστε μια σχετικά μικρή αμαρτία». Κανένας φονταμενταλιστής δεν θα έγγραφε αυτήν την θεωρία, και όλοι οι φονταμενταλιστές καταδικάζουν την άμβλωση χωρίς εξαιρέσεις. Ο Breivik, από την άλλη πλευρά, είναι ευνοϊκός ως προς την άμβλωση «αν το μωρό έχει ψυχική ή σωματική αναπηρία» και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, παρόλο θεωρεί την άμβλωση σε γενικές γραμμές ως αρνητικό φαινόμενο. Στο document.no υπερηφανεύεται για τη φιλία του με τον κύριο του έργου του δικτυακού τόπου "Deiligst.no, της ίσως πιο κερδοφόρας online κοινότητας στη Νορβηγία, παρά τον ηθικά ξεφτισμένο σκοπό της". Η Deiligst είναι μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προώθηση περιστασιακών σεξουαλικών επαφών.

Breivik και Χριστιανισμός

Το 2009, έγραψε «η σημερινή προτεσταντική εκκλησία του είναι ένα αστείο. Ιερείς με τζιν που κάνουν πορείες για την Παλαιστίνη και εκκλησίες που μοιάζουν με μινιμαλιστικά εμπορικά κέντρα. Είμαι υποστηρικτής μιας έμμεσης συλλογικής μεταστροφής της προτεσταντικής εκκλησίας πίσω στην Καθολική εκκλησία», η οποία έχει τουλάχιστον διατηρήσει «κάπως την ευρωπαϊκή παράδοση».

Ο Breivik εξηγεί ότι δεν είχε βαπτιστεί από τους αγνωστικιστές γονείς του, αλλά σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να βαφτιστεί στη νορβηγική Λουθηρανική Εκκλησία.

Στο προφίλ του στο Facebook, ο Breivik περιέγραψε τον εαυτό του ως «χριστιανό», αν και ασκεί κριτική στην Καθολική και στην Προτεσταντική Εκκλησία, αντιδρώντας στην «αυτοκτονική τους πορεία». Πριν από τις επιθέσεις, δήλωσε την πρόθεσή του να παρακολουθήσει λειτουργία στην Εκκλησία Frogner (ανήκει στην Εκκλησία της Νορβηγίας) σε μία τελική «Λειτουργία Μάρτυρα».

Στο Μανιφέστο του αναφέρει ότι είναι «100 τοις εκατό Χριστιανός», αλλά όχι «υπερβολικά θρησκευόμενος» και θεωρεί τον εαυτό του «πολιτισμικά Χριστιανό» και έναν «σύγχρονο σταυροφόρο». Αναφέρει στο μανιφέστο «Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι είμαι ένα πολύ θρησκευόμενο άτομο, γιατί αυτό θα ήταν ένα ψέμα», αποκαλεί τη θρησκεία «δεκανίκι» και «πηγή για κατάρτιση ψυχικής δύναμης» και λέει ότι «πάντα ήμουν πολύ ρεαλιστής και έχω επηρεαστεί από το κοσμικό περιβάλλον μου». Σχετικά με τον όρο «πολιτιστικός χριστιανός» λέει ότι σημαίνει διατήρηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Αρκεί να είσαι χριστιανός-αγνωστικιστής ή χριστιανός-άθεος (άθεος ο οποίος θέλει να διατηρήσει τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς ...)". Επιπλέον, ο Breivik δήλωσε ότι «ο ίδιος και πολλοί άλλοι σαν εμένα δεν έχουν κατ 'ανάγκη μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό και τον Θεό». Παρ 'όλα αυτά, δήλωσε ότι σχεδίαζε να προσεύχεται στον Θεό ζητώντας την βοήθειά Του κατά τις επιθέσεις του.

Ο Breivik επιτίθεται στον Πάπα Βενέδικτο XVI για τον διάλογο του με το Ισλάμ: "Ο Πάπας Βενέδικτος έχει εγκαταλείψει τον Χριστιανισμό και όλους τους χριστιανούς Ευρωπαίους και πρέπει να θεωρείται ένας δειλός, ανίκανος, διεφθαρμένος και παράνομος Πάπας." Είναι συνεπώς απαραίτητο, γράφει ο Breivik, να ανατραπεί η προτεσταντική και η καθολική ιεραρχία, και στη συνέχεια να ιδρυθεί ένα "Μεγάλο Χριστιανικό Κογκρέσο" για μία νέα ευρωπαϊκή Εκκλησία. Έχει επίσης καταδικάσει την χριστιανική ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ινδία, καθώς θα οδηγήσει σε «ολοκληρωτική καταστροφή της πίστης των ινδουιστών και του πολιτισμού τους», και εκφράζει την υποστήριξή του στο κίνημα Hindutva εναντίον των Ινδικών κομμουνιστικών κινημάτων.

Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει το θρησκευτικό μονοπώλιο στη νέα Ευρώπη, αλλά, όπως γράφει ο Breivik, "οι ηγέτες της Εκκλησίας και η εκκλησία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν μη πολιτιστικά πολιτικά θέματα με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει την επιστήμη, την έρευνα και την ανάπτυξη και κάθε μη-πολιτιστικό τομέα. Αυτό θα περιλαμβάνει, επίσης, όλους τους τομείς που αφορούν πολιτικές αναπαραγωγής / γέννησης / γονιμότητας και συναφή θέματα επιστημονικής σημασίας ".

Σύμφωνα με αναφορές από αμερικανικές χριστιανικές σελίδες φαίνεται επίσης ο Breivik να ασχολείται με τους οπαδούς της νεοπαγανιστικής θρησκείας του Οντινισμού (του Σκανδιναβικού προ-χριστιανικού θεού Όντιν). Λέει, «ακόμη και οι Oντινιστές μπορούν να αγωνιστούν μαζί μας ή με την πλευρά μας ως αδελφοί» στη διοργάνωση των Ναϊτών ιπποτών των οποίων ο Breivik ισχυρίζεται ότι είναι ιδρυτικό μέλος. Αργότερα τους απορρίπτει, λέγοντας ότι το Σφυρί του Θωρ δεν μπορεί να ενοποιήσει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά ο χριστιανικός σταυρός θα το κάνει.

Breivik, Ισλάμ και Ισραήλ

Αλλά, αν δεν είναι χριστιανός φονταμενταλιστής, τι ακριβώς είναι ο Breivik; Απλά ένας τρελός; Αλλά στο βιβλίο του δείχνει ότι υπάρχει μια μέθοδος στην τρέλα του, μαζί με μία μεγαλομανία και αυτο-αντιφατικές δηλώσεις. Κάνοντας αναφορά στον δολοφονημένο Ολλανδό ομοφυλόφιλο πολιτικό Pim Fortuyn (1948-2002), το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να βυθιστεί από το ισλαμικό κύμα μέσω της μετανάστευσης, και ότι το Ισλάμ είναι η πιο κακή ιδεολογία στον κόσμο. Το ένα τρίτο του βιβλίου του είναι μια ανθολογία διαφόρων αντι-ισλαμικών συγγραφέων, μερικοί από αυτούς είναι αρκετά γνωστά και επίσημα πρόσωπα, ενώ άλλα εκφράζονται σε μία παρανοϊκού βαθμού ισλαμοφοβία.

Αν το Ισλάμ για τον Breivik είναι εχθρός, ο Ιουδαϊσμός, ως μια δύναμη που αφιερώνεται κυρίως στην καταπολέμηση του Ισλάμ - απεικονίζεται ως κύριος φίλος. Ο Breivik είναι φανατικά φιλο-ισραηλινός και αντι-άραβας. Πιστεύει ότι οι Εβραίοι είναι οι πιο ευγενείς και γενναίοι Δυτικοί. Κατά συνέπεια, μισεί τον Χίτλερ. "Κάθε φορά που κάποιος με ρωτά αν είμαι εθνικοσοσιαλιστής, γράφει, νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος. Εάν υπάρχει κάποιο ιστορικό πρόσωπο και κάποιος Γερμανός ηγέτης που μισώ αυτός είναι ο Αδόλφος Χίτλερ. Αν θα μπορούσα να ταξιδεύσω με χρονο-μηχανή πίσω στο Βερολίνο το 1933, θα ήμουν το πρώτο άτομο που θα πήγαινα να τον σκοτώσω». Ο Χίτλερ διέπραξε το «φρικτό έγκλημα» να μην συνειδητοποιεί την εθνοτική, πολιτιστική, ακόμη και φυλετική υψηλή θέση των Εβραίων, ως τους μόνους συμμάχους που οι Βορειοευρωπαίοι θα μπορούσαν να έχουν στρατολογήσει εναντίον των πραγματικών εχθρών, του Ισλάμ και του κομμουνισμού. Για τον Breivik, το Ισλάμ, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός βασίζονται στις ίδιες απόλυτες αρχές.

Οι αναφορές στις "σκανδιναβικές φυλές" απηχούν την παλαιότερη έκδοση του ‘βρετανικού ισραηλισμού’ (British Israelism), δηλαδή του δόγματος που ισχυρίζεται ότι οι Βόρειο Ευρωπαίοι, κυρίως οι Βρετανοί και οι Σκανδιναβοί, είναι απόγονοι των χαμένων φυλών του Ισραήλ (η Δανία, για παράδειγμα, παίρνει το όνομά της από τη φυλή του Dan) , ενώ οι Εβραίοι κατάγονται από τη φυλή του Ιούδα.

Ο Breivik ζητά μια συμμαχία όλων όσων είναι κατά του Ισλάμ. Στο document.no θυμίζει στους ομοφυλόφιλους ότι το Ισλάμ «υποστηρίζει τη δολοφονία των ομοφυλόφιλων» και καλεί το οργανωμένο κίνημα των Ουμανιστών / Σεκουλαριστών (ζητάει την αποχριστιανοποίηση του δημόσιου βίου και τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους και είναι πιο σημαντικό στη Νορβηγία από ό, τι σε άλλες χώρες) να αλλάξει ηγεσία και να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του Ισλάμ, αντί να επικεντρώνεται σε μία άχρηστη κριτική του χριστιανισμού. Μεταξύ των «συμμάχων» ο Breivik, αναφέρει, επίσης, τους Ρομά (τσιγγάνους). Τους καλεί να ενταχθούν στην αντι-ισλαμική εκστρατεία, και υπόσχεται ως ανταμοιβή ένα ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος των Ρομά στη νέα Ευρώπη.

Το σχέδιο δράσης του περιέχει τρεις φάσεις. Κατά την πρώτη (1999-2030) η κοιμισμένη Ευρώπη θα ξυπνήσει σε μία ζοφερή πραγματικότητα ενός εισερχόμενου εμφυλίου πολέμου με τους μουσουλμάνους μετανάστες, μέσω "θανατηφόρων επιθέσεων σοκ" από μικρούς ή ακόμα και ατομικούς «παράνομους πυρήνες», που θα στοχεύουν ιδίως τους "προδότες" σε πολιτικά κόμματα που είναι ευνοϊκά ως προς τη μετανάστευση. Ο Breivik συνειδητοποιεί ότι πολύ λίγοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν με τις "πολύ σκληρές" επιθέσεις σοκ, και οι δράστες θα αποκαλεστούν δολοφόνοι και τρομοκράτες, αλλά αυτό το «ψυχολογικό μαρτύριο» θα ολοκληρώσει το πραγματικό μαρτύριο των Ιπποτών της Δικαιοσύνης που θα πεθάνουν.

Στη δεύτερη φάση (2030-2070) επιθέσεις σοκ θα εξελιχθούν σε ανταρτοπόλεμο και πραξικοπήματα ανατροπής σε ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Στην τρίτη φάση (2070-2083), ο πραγματικός ευρωπαϊκός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των πραγματικών Ευρωπαίων και των μουσουλμάνων μεταναστών θα πρέπει να τελειώσει. Θα τελειώσει με τη δολοφονία ή την απέλαση όλων των μουσουλμάνων από το ευρωπαϊκό έδαφος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟ «ΣΚΟΤΑΔΙ» ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΕ

Ανώνυμος είπε...

Η πολύ φιλοσοφία βλάπτει , λίγο στριμμένη να την έχεις τη βίδα και ορίστε ένας "Μπρέϊβικ".