Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ron Paul: Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αλλά ....



ΣύνδεσμοςΑπό: LifeSiteNews / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Ron Paul πηγαίνει για την πρώτη θέση στην Αϊόβα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να κατανοήσουν τη στάση του σε διάφορα θέματα, όπως του «γάμου» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ο Sheldon Alberts του καναδέζικου National Post, για παράδειγμα, έγραψε τη Δευτέρα ότι «ο Paul πιστεύει: Οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να επιτρέπεται να παντρευτούν».
Η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη ... και ίσως μπερδεμένη. Οι απόψεις του Γερουσιαστή Paul για το "γάμο" ατόμων του ιδίου φύλου ​​μπορεί καλύτερα να συνοψιστούν σε μια φράση: πολιτειακά δικαιωμάτων. Ο Ron Paul πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να «παντρευτούν» ... σε πολιτείες που νομιμοποιούν αυτήν την πρακτική.
Την ίδια στιγμή, ο Paul είναι Χριστιανός που λέει ότι προσωπικά πιστεύει στον ‘παραδοσιακό γάμο’ (μεταξύ άνδρα και γυναίκας). Το 2004, ο Paul είπε : «είμαι αντίθετος στις ομοσπονδιακές προσπάθειες να επαναπροσδιορίσουν το γάμο ως κάτι άλλο από μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας." Τον Αύγουστο, ο Paul επανέλαβε, «Νομίζω ότι ο γάμος πρέπει να είναι μεταξύ ενός και μόνο άνδρα και μίας γυναίκας. "
Ο γερουσιαστής του Τέξας και το υποψήφιος για πρόεδρος το 1988 με το Libertarian Party με συνέπια υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε πολιτείας να ορίσει το γάμο για τον εαυτό της: είναι αντίθετος στις προσπάθειες για ανατροπή των νόμων των πολιτειών κατά του σοδομισμού από τη μία πλευρά και την εφαρμογή μιας ομοσπονδιακής συνταγματικής τροπολογίας που προστατεύει το γάμο, από την άλλη.
Ωστόσο, ο Paul έχει επίσης κάνει και ελευθεριακές απόψεις, δηλώνοντας κατ’ επανάληψη ότι ελπίζει πως η πολιτεία θα σταματήσει την επιβολή κυρώσεων στους γάμους συνολικά.
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι έξω από αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να γίνεται από την εκκλησία ή με ιδιωτικό συμφωνητικό, και δεν θα πρέπει να έχουμε αυτή την διαφωνία», είπε πρόσφατα. "Ποιος είναι παντρεμένος και ποιος δεν είναι παντρεμένος. Έχω τα πρότυπα μου αλλά δεν θα πρέπει να επιβάλλω τα πρότυπά μου στους άλλους. Άλλοι άνθρωποι έχουν τα πρότυπά τους και δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν τα δικά τους πρότυπα για το γάμο πάνω μου. "
«Αλλά», συνέχισε, "αν θέλουμε να πούμε κάτι για το γάμο θα πρέπει να είναι σε πολιτειακό επίπεδο, και όχι σε επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης."
Το νεώτερο βιβλίο του, Liberty Defined’, ο Paul λέει στο κεφάλαιο για το «γάμο», «Σε μια ελεύθερη κοινωνία ... όλες τις εθελοντικές και συναινετικές συμφωνίες θα πρέπει να αναγνωρίζονται." Και προσθέτει: "Δεν θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστικά κανένα όριο για τον εθελοντικό ορισμό του γάμου."
"Ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του ορισμό για το τι σημαίνει γάμος και αν μια συμφωνία ή σύμβαση έχει επιτευχθεί από τους συμμετέχοντες, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια αστική σύμβαση, αν θέλετε ... Γιατί να μην ανέχονται τον ορισμό του καθενός όσο καμία πλευρά δεν χρησιμοποιεί βία για να επιβάλει τις απόψεις της στην άλλη; Το πρόβλημα λύθηκε! "
Όπως θα ήταν αναμενόμενο, η θέση του δεν κάθησε καλά στους σχολιαστές της δεξιάς. Η αρθρογράφος Ann Coulter έγραψε για τον Ron Paul σε ένα άρθρο του Ιουνίου, ότι εάν οι πολιτείες σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων στους γάμους, ένα νομικό χάος θα ξεσπάσει:
"Τι θα γίνει με την διατροφή των παιδιών και τα ζητήματα επιμέλειας των παιδιών εάν η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το γάμο; Τι λέτε για ένα σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης από ιδιωτική εταιρεία – ποιον θα καλύπτει αυτή; Ποιος έχει νομική εξουσία να εκδίδει παραγγελίες προς τους γιατρούς; ... ποιος κληρονομεί ελλείψει διαθήκης; Ποιος έχει το δικαίωμα να παρέχει Κοινωνική Ασφάλιση σε ένα άτομο και ιατρικά οφέλη; Πώς ξέρει κάποιος εάν είναι διαζευγμένος και σε θέση να συνάψει νέο γάμο; "
Αφού άκουσε τη στάση του Paul στο πρόσφατο Φόρουμ Οικογενειών των Ευχαριστιών, ο Bob Plaats Vander του of The Family Leader είπε, "νομίζω ότι άφησε την ελευθεριακή του άποψη να καθοδηγήσει την ηθική του πυξίδα."
Από την άλλη πλευρά, η ομοφυλοφιλική ομάδα των Ρεπουμπλικανών GOProud κυκλοφορήσει μια δήλωση που ευχαριστούσε τον Paul «για την σωστή του θέση ότι ο γάμος και οι νόμοι για την οικογένεια θα πρέπει να αποφασίζονται σε επίπεδο πολιτείας."
Ο Paul ψήφισε να καταργηθεί η πολιτική του “Don’t Ask, Don’t Tell” στον στρατό αφού προηγουμένως είχε υποστηρίξει την πολιτική. Αλλά ήταν αντίθετος, επίσης, στην ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα "εγκλήματα μίσους" και επέκρινε το 2003, το Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση Lawrence v. Τέξας για την επέκταση των νόμων κατά του σοδομισμού.
Το 2004, ο Πολ είπε στο Κογκρέσο, "Αν ήμουν στο Κογκρέσο το 1996, θα είχα ψηφίσει για την Υπεράσπιση του νόμου περί γάμου, ο οποίος χρησιμοποιεί την συνταγματική αρχή του Κογκρέσου για να ορίσει ποια επίσημα πολιτειακά έγγραφα άλλες πολιτείες πρέπει να αναγνωρίσουν πλήρως και να εξασφαλιστεί ότι καμία πολιτεία δεν θα αναγκαζόταν να αναγνωρίσει την άδεια «γάμου ατόμων του ίδιου φύλου» που εκδόθηκε σε άλλη πολιτεία.
Ο πρώην γερουσιαστής Πενσυλβανίας Rick Santorum αμφισβήτησε έντονα τον Πολ, λέγοντας: «Μου ακούγεται σαν να θέλει να πει ο Πωλ ότι οι πολυγαμικοί γάμοι είναι ΟΚ ... Δεν μπορούμε να έχουμε 50 νόμους για τον γάμο».
Η θέση του Πολ μπορεί να ελεγχθεί περισσότερο λόγω πρωτοβουλιών, όπως ενός νομοσχεδίου του New Hampshire, που νομιμοποιεί τις αστικές ενώσεις μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων και αδελφών!
Ο Paul ωστόσο, είναι συνεχώς κατά των αμβλώσεων. Ενώ πιστεύει ότι το Σύνταγμα κάνει την έκτρωση ένα ζήτημα της πολιτείας, πιστεύει ότι «το να είσαι υπέρ της ζωής είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση της ελευθερίας."
Οι απόψεις του Πολ που είναι γιατρός έγιναν στέρεες αφότου είδε μια άμβλωση. Στο βιβλίο του Abortion and Liberty του 1983, λέει ότι η άμβλωση είναι «παράτυπη και αποκρουστική», και συνεχίζει να πιστεύει ότι η άμβλωση έχει νομιμοποιηθεί, διότι η παραδοσιακή ηθική έχει διαβρωθεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: