Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Postville : Όταν συγκρούονται οι πολιτισμοί


Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν αλλάξει την Αμερικάνικη κωμόπολη Postville στην Iowa, με πληθυσμό 1.500 άτομα. Το 1988, ο Aaron Rubashkin, Εβραίος επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη και Χασιδικός Εβραίος, αγόρασε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο παραγωγής κρέατος στη Postville και το άνοιξε εκ νέου το ως ‘kosher’ σφαγείο. Εκπαιδευμένοι Ραβίνοι προσελήφθησαν για να επιβλέπουν τη διαδικασία koshering και άλλοι Εβραίοι ακολούθησαν. Σύντομα, 400 θέσεις εργασίας προσέλκυσαν Ισπανόφωνους και Ανατολικοευρωπαίους για να εργαστούν. Η πόλη δεν ήταν πια η ίδια. Πρόσωπα καινούργια, άγνωστα. Έθιμα πρωτόγνωρα.

Το ντοκιμαντέρ “ Postville: When Cultures Collide είναι του 2000 και παρουσιάζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της πόλεως. Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιούν την περίπτωση του Postville ως ένα πρίσμα μέσω του οποίου γίνεται προσπάθεια να κατανοηθούν οι εθνοτικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές συγκρούσεις σε πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική που βρίσκονται αντιμέτωπες με όλο και πιο ετερογενείς πληθυσμούς.

Νο1

Νο 2

Νο 3

Νο 4

Νο 5

Νο 6

Νο 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: