Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Οι Μεταρρυθμισμένοι Εβραίοι συμπλέουν με την «άκρα δεξιά»;


Όμως, παραμένουν πιστοί στην αριστερή ιδεολογία στις ΗΠΑ. Παρακάτω θα διαβάσετε άρθρο στην Mondoweiss για μια μεγάλη διάσκεψη των Μεταρρυθμισμένων Εβραίων που πρόκειται να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

Σχ. ΚΟ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ:

Οι Μεταρρυθμισμένοι Εβραίοι θεωρούνται το «προοδευτικό», το «φιλελεύθερο» κομμάτι του Ιουδαϊσμού στις ΗΠΑ ή ακόμα και η «αριστερή» πτέρυγά του, σε αντίθεση με τους Συντηρητικούς και Ορθόδοξους Ιουδαίους. Δεν πιστεύουν στον ερχομό του Ιουδαϊκού Μεσσία και στην ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντος, ενώ δηλώνουν «αντισιωνιστές».

Ο Μεταρρυθμισμένος Ιουδαϊσμός είναι ένα από τα δύο βορειοαμερικανικά ιουδαϊκά δόγματα που συνδέονται με την Παγκόσμια Ένωση για τον Προοδευτικό Ιουδαϊσμό (World Union for Progressive Judaism). Είναι το μεγαλύτερο δόγμα των Εβραίων της Αμερικής σήμερα. Εκτιμάται ότι έχει 1,1 εκατομμύρια μέλη και αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο αριθμό Εβραίων που συνδέονται με το Προοδευτικό Ιουδαϊσμό σε όλο τον κόσμο. Στο Μεταρρυθμιστικό κίνημα του Ιουδαϊσμού στη Βόρεια Αμερική εντάσσονται η Ένωση για την Μεταρρύθμιση του Ιουδαϊσμού (Union for Reform Judaism), η Κεντρική Διάσκεψη των Αμερικανών Ραβίνων (Central Conference of American Rabbis) και το Κολλέγιο Εβραϊκής Ένωσης- Ιουδαϊκό Ινστιτούτο της Θρησκείας (Hebrew Union College-Jewish Institute of Religion).

Το κίνημα του Μεταρρυθμισμένου Ιουδαϊσμού, γενικά, υποστηρίζει ότι ο Ιουδαϊσμός και οι εβραϊκές παραδόσεις θα πρέπει να «εκσυγχρονιστούν» και θα πρέπει να είναι συμβατές με τον ισχύοντα σήμερα πολιτισμό.

Το 1990 αποφάσισαν να επιτρέψουν την «χειροτονία» ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, (ως ραβίνους) ενώ πολλοί από τους 1.800 ραβίνους είχαν ήδη αρχίσει τις τελετές «γάμου» για άτομα του ιδίου φύλου.

Οι μεταρρυθμισμένοι Εβραίοι δεν ερμηνεύουν το γεγραμμένο ως «κυριολεκτικό Λόγο του Θεού», και θεωρούν αντίθετα ότι γράφτηκε από άτομα που αντιπροσώπευαν «συγκεκριμένο χρόνο, τόπο, και κατάσταση». «Σήμερα ξέρουμε περισσότερα» λέει ο μεταρρυθμισμένος ραβίνος Paul Menitoff.

Γράφει λοιπόν, στην ιστοσελίδα Mondoweiss ο Αμερικανο-Εβραίος δημοσιογράφος Philip Weiss, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «Αντισιωνιστής» :

Η Ένωση για την Μεταρρύθμιση του Ιουδαϊσμού (Union for Reform Judaism), θεωρείται η πιο φιλελεύθερη πτέρυγα του οργανωμένου Ιουδαϊσμού, παρουσίασε την λίστα των ομιλητών μίας εκδήλωσης που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Washington. Για τον Barack Obama, το καταλαβαίνω. Και για εκείνο τον μεγάλο Σιωνιστή ραβίνο με το όνομα Richard Hirsch. OK, πουλάνε Σιωνισμό—όλες οι μεγάλες Αμερικανο-Εβραϊκές οργανώσεις έχουν την Σιωνιστική θρησκεία.

Αλλά ο Natan Sharansky; Ο Sharansky (φώτο) είναι ένας δεξιός Ισραηλινός ηγέτης ο οποίος προεδρεύει στο ‘One Jerusalem’ (Μία Ιερουσαλήμ), η οποία εργάζεται για να "σκοτώσει" τη λύση των δύο κρατών, που υποτίθεται ότι είναι κάτι πολύτιμο για τους φιλελεύθερους Εβραίους. Και ο Bill Kristol του WTF! Ο Kristol είναι ο νεοσυντηρητικός ηγέτης που ώθησε τον πόλεμο στο Ιράκ, γράφοντας ότι «η μάχη του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας είναι η μάχη μας». Ο Kristol υποστήριξε ισραηλινές αποικίες μέσα από τη Δυτική Όχθη.

Αυτό αποδεικνύει το συντηρητισμό ακόμη και των Εβραίων Μεταρρυθμιστών, όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Ο ηγέτης των Μεταρρυθμιστών Εβραίων, Eric Yoffie επιτέθηκε στον Richard Goldstone μήνες μετά τη φρίκη της Γάζας. Ο ηγέτης των Μεταρρυθμισμένων Εβραίων Ραβίνος David Saperstein επέκρινε την J Street για το ότι τήρησε μια αρκετά ήπια στάση απέναντι στους οικισμούς. Και η J Street έχει κάνει πίσω στην κριτική του Ισραήλ επειδή έχει στήσει τη σκηνή της στο εσωτερικό της εβραϊκής κοινότητας και η εβραϊκή κοινότητα είναι αντιδραστική στο ζήτημα Ισραήλ. Έτσι, προκύπτει ότι σε μια εποχή που το Ισραήλ χάνει την αξιοπιστία του σε όλο τον κόσμο, οι Μεταρρυθμιστές κρατάνε αμυντική στάση και χαιρετίζουν τη Δεξιά.

Σχολιάζοντας τα παρπάνω, γράφει ο Kevin MacDonald στο Occidental Observer:

Έτσι, ο Πρόεδρος Ομπάμα (που είναι φιλοξενούμενος στο συνέδριο) στέκεται στον ίδιο χώρο με ακροδεξιούς Εβραίους εθνικιστές. Συγχωρήστε με που είμαι κυνικός όταν ακούμε την μόνιμη επωδό ότι ο λόγος που οι Εβραίοι είναι στην αριστερά, είναι λόγω των «εβραϊκών αξιών» της ανοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα αυτού που έχουμε επανειλημμένα τονίσει εδώ, ότι η εβραϊκή ηθική είναι βασικά για το τι είναι καλό για τους Εβραίους. Η εβραϊκή κουλτούρα της Αριστεράς στις ΗΠΑ είναι εθνικός πόλεμος κατά των παραδοσιακών ανθρώπων και του παραδοσιακού πολιτισμού της Αμερικής, ενώ η εβραϊκή στάση για το Ισραήλ είναι να δικαιολογεί τον εθνικό πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων-περιλαμβανομένης της ανοχής της εθνοκάθαρσης και του απαρτχάιντ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Τὶ ρεφὸρμ καὶ ξεριφόρμ. Πάρτυ τοιούτων καὶ τῶν δύο φύλων γίνεται σ' αὐτὸ τὸ ἄρθρο.
Οἱ μεταρρυθμισμένοι εἶναι ὑπόγεια ἀπειλὴ γιὰ τὸ Ἰσραήλ. Ἔτσι ὅπως πᾶνε στὶς Η.Π.Α. θὰ γίνουν περίγελος, γιὰ κάθε ἄνθρωπο μὲ κοινὴ λογική.