Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Καταργήστε τα Χριστούγεννα», (γιατί "προσβάλλουν" τους μετανάστες) λέει Βρετανικό Think Tank των Εργατικών


ΛΟΝΔΙΝΟ, (LifeSiteNews.com) - Όπως και ο κακός Σερίφης του Nottingham στην ταινία του 1991 "Robin Hood Prince of Thieves", ένα think tank των Εργατικών θέλει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για μία "λευκή" γιορτή που προσβάλλει τους μετανάστες της Βρετανίας.

Το Ινστιτούτο για την Έρευνα Δημόσιας Πολιτικής (Institute for Public Policy Research ή IPPR), που περιγράφεται ως το "αγαπημένο" γραφείο πολιτικής του κόμματος των Εργατικών που έχει διαμορφώσει πολλές πολιτικές των Εργατικών, μας λέει ότι τα Χριστούγεννα "θα πρέπει να υποβαθμιστούν για να βοηθήσουν τις φυλετικές σχέσεις."

Το IPPR προτείνει επίσης να υπάρχουν εκκοσμικευμένες «χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις», την κατάργηση της συνεδρίασης των Αγγλικανών επισκόπων στη Βουλή των Λόρδων, (φώτο κάτω), το τέλος στην "δογματική" θρησκευτική εκπαίδευση και να ανεμίζουν και άλλες σημαίες εκτός της Βρετανικής σημαίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι το κράτος θα πρέπει να "αναδιατυπώσει τους όρκους και τις εθνικές τελετές", όπως είναι η στέψη του μονάρχη και οι τελετές που σχετίζονται με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου, και να αποκτήσουν "μια πιο «πολυ-θρησκευτική ή κοσμική μορφή και να κάνουν την θρησκευτική εκπαίδευση λιγότερο δογματική. "

«Η ίση μεταχείριση υπαγορεύει να παρέχουμε δημόσια αναγνωρίσεις για μειονοτικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε ως έθνος να έχουμε τα Χριστούγεννα - και θα ήταν πολύ δύσκολο να τα αφαιρέσουμε από την εθνική μας ζωή, ακόμη και αν το θέλαμε - τότε οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να εορτάζουν και άλλες θρησκευτικές γιορτές το ίδιο ".

Πολύ δημοσιογραφικό μελάνι έχει χυθεί τα τελευταία χρόνια στο βρετανικό Τύπο για το θέμα της «κρίσης ταυτότητας» της Βρετανίας, στην οποία, λέγεται, έχει παρεισφρήσει η εθνική συνείδηση ​​από την κοινωνική επανάσταση της δεκαετίας του 1960 που έδιωξε τις παλιές κοινωνικές και θρησκευτικές βεβαιότητες.

Η έκθεση, που είχε επιφορτιστεί με τη μελέτη της «ταυτότητας, της ιθαγένειας και της κοινοτικής συνοχής», λέει, "Δεν μπορούμε πλέον να ορίζουμε τους εαυτούς μας ως ένα χριστιανικό έθνος, ούτε ιδιαίτερα θρησκευτικό υπό οποιαδήποτε έννοια. Η αυτοκρατορία έχει φύγει, ο εκκλησιασμός είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αμείλικτα ολισθήσει από τη μνήμη».

Η Βρετανία, ωστόσο, παρά τη ραγδαία πτώση του εκκλησιασμού, παραμένει μία από τις λίγες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου που διατηρεί επίσημα τον Χριστιανισμό, με τη μορφή της Εκκλησίας της Αγγλίας, ως την επίσημη θρησκεία του κράτους.

Η πακιστανικής καταγωγής μουσουλμάνα πολιτικός Βαρώνη Sayeeda Warsi (είναι Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου) του Συντηρητικού Κόμματος, είπε ότι οι προτάσεις είναι πιο πιθανό να βλάψουν τη συνοχή. «Δεν χτίζεται η κοινοτική συνοχή με την απόρριψη της ιστορίας μας και την άρνηση της ουσιαστικής συμβολής που ο Χριστιανισμός έχει παίξει και παίζει στο έθνος μας."

Σε ένα κύριο άρθρο του στην Daily Telegraph, η Rowan Pelling έγραψε ότι το IPPR προτείνει την καταστροφή της χριστιανικής κληρονομιάς της Βρετανίας με μία «λαθραία και σταδιακή διάβρωση».

«Ποιον ακριβώς προσβάλλουμε με τη δήλωση ότι αυτή η χώρα είναι ένα χριστιανικό έθνος; Άλλωστε, το 72 τοις εκατό των πολιτών στην Αγγλία και την Ουαλία ... είναι στην ευχάριστη θέση να περιγράψουν τους εαυτούς τους ως Χριστιανούς κατά την τελευταία απογραφή του 2001. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο η πλειοψηφία των Βρετανών φαίνεται να συνωμοτεί σε μία συμφωνία ότι η τυχόν ανοιχτά αποδοχή της χριστιανικής πίστης είναι τόσο εντελώς ενοχλητική που είναι πιο εύκολο απλά να αφήσουμε τον κοσμικό όχλο να καταστρέψει τα παραδοσιακά μας κάλαντα. "

Η Pelling λέει ότι ως μητέρα, «Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω φτερά αγγέλου από κρεμάστρες για παλτά και πούλιες και να τραγουδώ το ‘Away in a Manger’, αλλά ο πολιτισμός μου βρίσκεται όλο και περισσότερο στο περιθώριο. "

Ενώ το IPPR αξιώνει την ανάγκη να αλλάξει τους αρχαίους θεσμούς της Βρετανίας για χάριν των πρόσφατων μεταναστών, η πραγματική σύνθεση του πληθυσμού της Βρετανίας παραμένει στην συντριπτική πλειοψηφία λευκή και χριστιανική.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός είναι 92,1 τοις εκατό λευκός. Το 71,6 τοις εκατό του πληθυσμού της Βρετανίας, όλων των φυλών, δηλώνουν ότι ανήκουν σε κάποιο χριστιανικό δόγμα. Οι μουσουλμάνοι, οι Ινδουιστές και "άλλοι" αποτελούν το 5,3 τοις εκατό. Αυτοί που δηλώνουν ως προς την θρησκεία «απροσδιόριστο ή καμία» αποτελούν το υπόλοιπο 23,1 τοις εκατό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

konion είπε...

Ἔτσι πέφτουν οἱ αὐτοκρατορίες. Ὁ ἐχθρὸς χτυπᾶ ἐκ τῶν ἔσω.
Οἱ ἐχθροὶ τοῦ χριστιανισμοῦ πριονίζουν τὸ κλαδὶ ποὺ κάθονται, ἡ ἀνοχὴ δὲν εἶναι παγκόσμια, ἂς μὴν τὸ ξεχνοῦν.

Ανώνυμος είπε...

"ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αμείλικτα ολισθήσει από τη μνήμη"...μήπως χρειάζονται έναν τρίτο για να συνέρθουν από τις ηλιθιότητες που σκέφτονται οι...δεξαμενές σκέψης ;!

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ας φύγουν κι οι Βρετανοί απ΄τη Βρετανία

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν καταργούν τους μετανάστες που προσβάλλουν τα Χριστούγεννα;

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι χάθηκε και το Βυζάντιο...