Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η «κληρονομιά» του Μπρέιβικ : Οι Νορβηγοί έχουν γίνει πιο θετικοί στη μετανάστευση μετά τη σφαγή της 22 Ιουλίου


Η ετήσια μελέτη της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας δείχνει ότι η στάση των Νορβηγών έχει αλλάξει από τις 4 Ιουλίου στις 13 Αυγούστου.

Πριν από την επίθεση του Μπρέιβικ, το 73% δήλωνε ότι οι περισσότεροι μετανάστες έχουν χρήσιμη συμβολή στο εργατικό δυναμικό. Μετά την επίθεση: το 85% συμφωνεί με αυτή τη δήλωση.

Πριν από την επίθεση το 72% συμφωνούσε ότι οι μετανάστες εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή στη Νορβηγία. Μετά την επίθεση το 82% συμφωνεί με αυτή τη δήλωση.

Σύνδεσμος

Πριν από την επίθεση το 48% διαφωνούσε με τη δήλωση ότι οι μετανάστες ήταν πηγή αναταραχής στη Νορβηγία, σε σύγκριση με το 70% που διαφωνεί μετά την επίθεση.

Πριν από την επίθεση το 47% διαφωνούσε με τη δήλωση ότι το κράτος πρόνοιας κακοποιείται από τους μετανάστες, μετά την επίθεση διαφωνεί πλέον το 56%.

«Η γενική στάση των Νορβηγών απέναντι στους μετανάστες έγινε πολύ πιο θετική μετά τις 22 Ιουλίου, και πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας είναι σωστά», είπε στην εφημερίδα Dagens Næringsliv ο Svein Blom, ο ερευνητής που είναι επιφορτισμένες με τον ετήσιο έλεγχο της στάσης της μετανάστευσης. "Ο πληθυσμός έγινε πιο θετικός απέναντι στους μετανάστες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22 Ιουλίου."

«Δεν ξέρουμε αν θα έχει μακροπρόθεσμη επίδραση», συνέχισε.

Είπε, ωστόσο, ότι το ποσό των Νορβηγών που συμφωνεί ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης με τους ντόπιους ήταν σταθερό, στο 90 τοις εκατό.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και σχετικά με το εάν η Νορβηγία θα πρέπει να δεχθεί περισσότερους αιτούντες άσυλο. «Σαράντα τέσσερα τοις εκατό πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν καθεστώς κατοίκου, ενώ το 45 τοις εκατό ότι οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να διατηρηθούν», είπε ο Blom.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Ξορκίζουν τὸ κακό. Mᾶλλον ἕναν ἀδιόρατο φόβο διακρίνω.

Οἱ πράξεις τοῦ Μπρέιβικ στὴν ἀρχὴ μὲ σόκαραν, τὶς θεώρησα ἀπαίσιες, δὲν μποροῦσα ὅμως νὰ τὶς ἀγνοήσω. Κατόπιν σκέψεως ὅμως κατενόησα ὅτι εἶναι καὶ μία ἔμπρακτη κριτικὴ κατὰ τοῦ συστήματος. Ἡ κριτικὴ αὐτὴ ἔγινε ἀπὸ ἕναν ἐκτὸς συστήματος παράγοντα καὶ αὐτὸ εἶναι ἀβάσταχτο γιὰ τὸ σύστημα.

Μὲ τὰ πραχθέντα τοῦ Μπρέιβικ νέκρωσε ἡ ὑφήλιος. Οἱ νορβηγοὶ ἔχουν φοβηθεῖ διότι ἡ σάπια κοινωνία τους θἐλει τὴν πρόσκαιρη καλοπέραση καὶ μὴν ἔχοντας πίστη σὲ δικές της ἀξίες ἔχει ὡς σημαία τὴν μονομερὴ ἀνεκτικότητα στὰ πάντα. Ἡ σαπίλα φαίνεται μόνο καὶ μόνο ἀπὸ τὸ γεγονὸς τῆς ὑπογεννητικότητας σὲ ὅλη τὴν Εὐρώπη, οὔτε τὸν πολιτισμό τους σὲ βάθος χρόνου δὲν μποροῦν νὰ διατηρήσουν.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τα στασιστικά στοιχεία είναι αριθμοί που χρησιμοποιούν κάποιοι για να κατευθύνουν γνωμες και απόψεις.