Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Πίσω από τις αντισημιτικές επιθέσεις ήταν Εβραίος!



Jewish Telegraphic Agency (JTA) : – Ένας Εβραίος από το Μανχάταν, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε αντισημιτικές τηλεφωνικές κλήσεις προς τη μητέρα του και άλλες γυναίκες, και είναι ύποπτος ότι έγραψε με σπρέι αντισημιτικά συνθήματα στο Μπρούκλιν.

Ο 56χρονος David Haddad, συνελήφθη την Κυριακή για το ότι πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας στις 11 Δεκεμβρίου προς τη μητέρα του, στις οποίες έλεγε «Όλοι οι Εβραίοι θα πρέπει να πεθάνουν και να πάνε στην κόλαση» σύμφωνα με ρεπορτάζ της The New York Post.

Ο Haddad, επίσης, είναι ύποπτος ότι ζωγράφισε με σπρέι σβάστικες στις πόρτες διαμερισμάτων νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς και για μια επίθεση αντισημιτικού γκράφιτι στη γειτονιά Midwood τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με την Post, η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Haddad είναι πίσω από τις ζωγραφισμένες σβάστικες και τα συνθήματα «Εβραίοι να πεθάνετε» (“Die Jews”) στην ορθόδοξη ιουδαϊκή γειτονιά του Midwood στο Brooklyn στις 14 Ιανουαρίου.
Ακόμα δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία για αυτό.

Η επίθεση έλαβε χώρα όχι μακριά από το σημείο όπου πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν βανδαλισμό μαζί με πολλά αντισημιτικά συνθήματα το Νοέμβριο. Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι διερευνούσε το περιστατικό θεωρώντας το ως ασφαλιστική απάτη, όχι ως ένα «έγκλημα μίσους».

Πολλές ιστοσελίδες είχαν κάνει λόγο τότε, για «νέα Νύχτα Κρυστάλλων», (Kristallnacht) καθώς οι επιθέσεις είχαν συμβεί μια μέρα μετά την επέτειο της διαβόητης «Νύχτας των Κρυστάλλων», των μαζικών επιθέσεων δηλαδή εβραϊκών καταστημάτων από τους Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία στις 9 έως 10 Νοεμβρίου του 1938.

Ο Haddad φέρεται να γνώριζε σχεδόν όλα τα θύματα, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν συγγενείς του, σύμφωνα με τους New York Times. Φέρεται επίσης, να ήταν σε μια επιχειρησιακή διαφωνία με την οικογένειά του, η οποία μπορεί να είναι και ο λόγος για τις επιθέσεις.

Ο Haddad, ο οποίος αστυνομία δήλωσε ότι είναι Εβραίος, κατηγορείται για επιβαρυμένη παρενόχληση ως «έγκλημα μίσους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

mnk είπε...

Παλιά μου τέχνη, κόσκινο.

Ανώνυμος είπε...

..δε μου φαίνεται συνωμοσιολόγος...μάλλον πλακατζής. Φανταστείτε τα μούτρα των συγγενών του όταν το έμαθαν