Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Ανακάλυψε τον Χριστό» ο Φιντέλ Κάστρο;


The Blaze / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο 85χρονος πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ασφαλώς δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, μερικοί αναρωτιούνται εάν ο πρώην πρόεδρος επιδιώκει τώρα να γίνει ένας από τους συντρόφους του ... Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, η κόρη του Κάστρο, Αλίνα Φερνάντες, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της έχει γίνει πιο φιλικός προς τη θρησκεία καθώς η ζωή του πλησιάζει στο τέλος.

Τώρα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Fernandez έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της, έτσι δεν είναι σαφές πόσο εμπιστευτικές είναι οι πληροφορίες που έχει σχετικά με τις απόψεις του για την πίστη. Βλέπετε, η Φερνάντες γεννήθηκε από μία από τις ερωμένες του Κάστρο που κατέφυγε στην Ισπανία με την κόρη της το 1993 (η Φερνάντες ζει πλέον στο Μαϊάμι). Παρόλα αυτά, τα λόγια της αξίζει να προσεχθούν, ιδίως αν ληφθούν υπόψη ειδήσεις που υποτίθεται ότι έχουν διαρρεύσει από πηγή του Βατικανού.

"Έχει ανακαλύψει τον Ιησού στο τέλος της ζωής του," σύμφωνα με την Φερνάντες, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Τα σχόλια της, όπως αναφέρθηκε από το ABC News, έχουν ως εξής:

"Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας περιόδου, ο Φιντέλ έχει έρθει πιο κοντά στη θρησκεία: έχει ανακαλύψει τον Ιησού στο τέλος της ζωής του. Δεν με εκπλήσσει, γιατί τον μπαμπά τον είχαν μεγαλώσει Ιησουίτες. "

Αυτό το ίδιο άρθρο συνεχίζει με μια αναφορά από έναν απροσδιόριστο, υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Βατικανού, καθώς και - ένα άτομο που βοηθά την οργάνωση του επικείμενου ταξιδιού του Πάπα Βενέδικτου XVI στην Κούβα.

"Ο Φιντέλ είναι στο τέλος της αντοχής του. Σχεδόν στο τέλος της ζωής του. Οι παραινέσεις του στην κομματική εφημερίδα ‘Granma, είναι όλο και λιγότερο συχνές", λέει η απροσδιόριστη πηγή. "Γνωρίζουμε ότι σε αυτό το τελευταίο διάστημα έχει έρθει πιο κοντά στη θρησκεία και το Θεό."

Το Associated Press έχει περισσότερα σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου στην Κούβα:

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Κούβα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και μια μερική διαδρομή για την πολύ-αναμενόμενη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI στο νησί, την πρώτη ενός ποντίφικα από το 1998 και την περιοδεία του Ιωάννη Παύλου Β '.

Η εκκλησία είπε σε μια δήλωση την Κυριακή ότι ο ποντίφικας θα είναι στην Κούβα από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου, μετά από μια επίσκεψη στο Μεξικό.

Αυτό το ταξίδι είναι αξιοσημείωτο για πολλούς λόγους. Κατ 'αρχάς, ο Κάστρο έχει μια πολύπλοκη ιστορία με την Καθολική Εκκλησία. Ήταν αφορισμένος το 1962 και, λαμβάνοντας υπόψη το πώς αντιμετώπισε τους πολίτες του και την απομόνωση του έθνους του, ο ίδιος δεν είχε πάντα τις πιο καλές σχέσεις με τη χριστιανική ηγεσία. Ωστόσο, από τότε που ο αδελφός του, Ραούλ, ανέλαβε την εξουσία, οι συνθήκες φαίνεται να έχουν βελτιωθεί. Αναφέρει το NPR:

Η προέλευση του επικείμενου ταξιδιού του Πάπα Βενέδικτου στην Κούβα μπορεί εν μέρει να αναχθεί σε εκδηλώσεις στην εκκλησία την άνοιξη του 2010. Εκείνη την εποχή, οργανωμένος όχλος από την κυβέρνηση, επιτέθηκε στις γυναίκες (‘Ladies in White’, πρόκειται για αντικαθεστωτικό κίνημα) που ήταν έξω από την εκκλησία την ώρα που ξένες τηλεοπτικές κάμερες έπαιρναν πλάνα.

Εκκλησιαστικοί ηγέτες της Κούβας παρενέβησαν, και στο διάλογο με τον Ραούλ Κάστρο που ακολούθησε, πάνω από 100 φυλακισμένοι αντιφρονούντες αφέθηκαν ελεύθεροι. [...]

Σύμφωνα με τον Ραούλ Κάστρο, η Καθολική Εκκλησία της Κούβας έχει ανακτήσει σε ένα βαθμό την εξέχουσα θέση που δεν είχε σε 50 χρόνια. Ο Κάστρο είπε ότι το νησί θα υποδεχθεί τον Πάπα με αγάπη και σεβασμό, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει αμνηστία σε περίπου 3.000 περισσότερους κρατουμένους πριν από την παπική επίσκεψη.

"Αυτό είναι μια απόδειξη της δύναμης και της γενναιοδωρίας της Κουβανικής Επανάστασης," είπε ο Κάστρο σε μια ομιλία του στις 23 Δεκεμβρίου, στο κοινοβούλιο της Κούβας.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό ότι ο Φιντέλ να παραιτηθεί από την προηγούμενη συμπεριφορά του και να είναι έτοιμος να ζητήσει από τον Πάπα συγχώρεση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Τάσος είπε...

Δεν ξέρω αν συμφιλιώθηκε με το Χριστό αλλά 500,000 δημοσίους υπαλλήλους τους απέλυσε ο Ραούλ , διάδοχος κι αδελφός του . Εμείς ακόμη διατηρούμε τη Σοβιετική γραφειοκρατία κι αργομισθία . Δε πα να βουλιάξει η χώρα . Όλοι θα δουλεύουμε για να εξοφλούμε τα δάνεια για να συντηρούμε το υπερτροφικό δημόσιο .

SkyWatcher είπε...

Ε, μην μου πεις ότι.....

Τάσος είπε...

Και λίγα είναι τα αναφερόμενα στην αφίσα... :)
Προφανώς έχουμε άλλο ένα τεράστιο κι αγεφύρωτο χάσμα στις απόψεις μας .
"Μάλλον πάτησα νάρκη" .