Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Whitney Houston και η σιωπηλή ντροπή της τοξικομανίας


Στη γενέτειρά της, το Νιου Τζέρζι κηδεύυηκε πριν λίγο η Whitney Houston που χάθηκε πρόωρα, μόλις στα 48 της χρόνια. Η σορός της μεταφέρθηκε στην εκκλησία New Hope Baptist Church, όπου πρωτοτραγούδησε γκόσπελ με τη χορωδία, αποκαλύπτοντας το ταλέντο της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Whitney Houston φαίνεται πως είχε προαίσθημα για το τέλος της και εμπιστεύτηκε σε φιλικό της πρόσωπο ότι ήθελε να δει τον Ιησού! «Θέλω να δω τον Ιησού», είπε η 48χρονη αδικοχαμένη τραγουδίστρια σε φίλους με τους οποίους διασκέδαζε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τραγουδήσει το «Yes, Jesus Loves Me».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες η Whitney είχε πνευματικές ανησυχίες, έκανε διαρκώς αναφορές στην Βίβλο και συζητούσε για την μετά θάνατον ζωή!

Άλλη πηγή ανάφερε πως η τραγουδίστρια είχε πει σε φίλους της ότι αισθάνθηκε πως η ώρα της είχε έρθει και ήθελε να βεβαιωθεί ότι ξόδεψε το χρόνο της υμνώντας και δοξάζοντας τον Κύριο όποτε και όσο μπορούσε.

Η Whitney Houston γεννήθηκε σε μια μεσαίου εισοδήματος γειτονιά στο Newark του New Jersey, το δεύτερο παιδί του John Russell Houston, Jr. και της τραγουδίστριας gospel Cissy Houston.

Η Cissy Houston το 1963, αφού γέννησε την Γουίτνεϊ Χιούστον, δημιούργησε το γκόσπελ συγκρότημα ‘Sweet Inspirations’ με την Doris Troy και την ξαδέλφη της Dee Dee Warwick. Το συγκρότημα τραγούδησε με τον Elvis Presley στο Λας Βέγκας στην μεγαλειώδη επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1969.

Το παρακάτω άρθρο είναι του J. Lee Grady (Charisma) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Όποιος έχει ακούσει την εκτέλεση του “I Love the Lord” από την Whitney Houston, ή ο οποίος είδε την εκτέλεσή της με την CeCe Winans και την Shirley Caesar στα Βραβεία Grammy το 1996 - ξέρει ότι είχε μια απαράμιλλη φωνή που ταίριαζε καλύτερα με την μουσική gospel. Αλλά Whitney επέλεξε μια ευρύτερη πορεία: Όταν άνοιξαν οι πόρτες γι’ αυτήν να κάνει ένα pop άλμπουμ της δεκαετίας του 1980, έγινε το best-selling ντεμπούτο άλμπουμ όλων των εποχών από τραγουδίστρια. Έγινε μια ντίβα της Αμερικής.

Αλλά όλη η εγκόσμια επιτυχία της δεν την βοηθήσει να ξεπεράσει τους προσωπικούς της δαίμονες. Ο θυελλώδης γάμος της σημαδεύτηκε από ενδοοικογενειακή βία. Παραδέχτηκε τη δεκαετία του 1990 ότι έπαιρνε κοκαΐνη κάθε μέρα. Προσπάθησε να απεξαρτηθεί τρεις φορές κατά τη διάρκεια οκτώ ετών. Η φωνή της ήταν τόσο κατεστραμμένη από τον εθισμό των ναρκωτικών που οι άνθρωποι έφευγαν από την comeback συναυλία της στο Λονδίνο το 2010. Έγινε μια αξιολύπητη σκιά του παλαιού εαυτού της.

Χριστιανοί καλλιτέχνες προσέγγισαν την Whitney και προσευχήθηκαν μαζί της κατά τη διάρκεια της μάχης της με τους εθισμούς. Αλλά τα ναρκωτικά είχαν μια ισχυρή έλξη. Το 2006, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε με το νεροχύτη του μπάνιο της στην Ατλάντα, γεμάτο με πίπες για κρακ, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών, τσιγάρα και κουτάκια μπύρας. Ακόμη και μετά τον χωρισμό της με τον Μπόμπι Μπράουν το 2007, η καθοδική πορεία συνεχίστηκε.

Όλα τελείωσε την περασμένη εβδομάδα, όταν το σώμα της Whitney βρέθηκε στη μπανιέρα του ξενοδοχείου της στο Λος Άντζελες, μόλις δύο ημέρες αφότου τραγούδησε μια αυτοσχέδια έκδοση του Jesus Loves Me σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Χόλιγουντ. Θα ήθελα να πιστεύω ότι ήταν μια αδύναμη κραυγή προς το Θεό της παιδικής της ηλικίας.

Η γυναίκα που γνώριζε καλύτερα την Whitney Houston - η μητέρα της, η τραγουδίστρια της gospel Cissy Houston – ήταν βαθιά ανήσυχη για τις επιλογές της κόρης της για χρόνια. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2009 με την Oprah Winfrey, η Whitney θυμήθηκε τα λόγια της μητέρας της: «Δεν θέλω να σε χάσω για τον κόσμο. Δεν θέλω να σε χάσω για τον Σατανά. Θέλω πίσω την κόρη μου. Θέλω να δω το παιδί που μεγάλωσα, και δεν σε μεγάλωσα για αυτό».

Η μητέρα της γνώριζε ότι οι επιλογές της Whitney και ίσως οι τεράστιοι πειρασμοί που έρχονται με την παγκόσμια φήμη, την είχαν οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο δρόμο.

Δεν μπορώ να κρίνω την Whitney, ούτε μπορώ να πω αν δεν τα κατάφερε να πάει στον Ουρανό. Μόνο ο Θεός ξέρει τις ιδιωτικές συνομιλίες της με Αυτόν. Ελπίζω ότι κάπου κάτω από την μπερδεμένη της ζωή πλησίασε τον Σωτήρα για τον οποίον τραγουδούσε όταν ήταν παιδί που μεγάλωνε στην Βαπτιστική Εκκλησία Νέα Ελπίδα πίσω στο Newark του New Jersey.

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να απευθυνθώ στους Χριστιανούς σήμερα και να τους πώς να σταματήσουν να αγνοούν το τέρας του εθισμού που σκοτώνει τόσους πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μπορεί να κάθονται δίπλα σας στην εκκλησία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Whitney Houston δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που μίλησε για τον Ιησού αλλά στην προσωπική της ζωή πάλευε με παράνομα ναρκωτικά. Συναντώ συχνά άνδρες και γυναίκες σε εκκλησίες που δεν έχουν βρει τη δύναμη να διώξουν μακριά την κακιά συνήθειά τους. Ακόμη γνωρίζω και ποιμένες, εκκλησιαστικούς ηγέτες και ηγέτες νεολαίας που ζουν διπλές ζωές, κρύβοντας τον εθισμό τους κάτω από τον μανδύα της Κυριακάτικης πρωινής θρησκείας. Κρύβονται επειδή φοβούνται ότι θα πρέπει να τους αποφεύγουν ή να ντροπιαστούν, αν παραδεχτούν το πρόβλημά τους και το πουν σε κάποιον.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λιγότερη κρίση και περισσότερη διαφάνεια σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Τα ναρκωτικά, όπως το αλκοόλ, είναι σκληροί δυνάστες. Το κρακ και το crystal meth είναι αδύνατον να ξεπεραστούν, εκτός αν γίνει σοβαρή παρέμβαση. Μόλις ο εγκέφαλος ενός ατόμου επηρεαστεί από τις ουσίες αυτές, αυτός ή αυτή χρειάζεται ένα θαύμα. Λέγοντάς τους να «Απλά πες όχι» δεν πρόκειται να το κόψουν.

Αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι οι άνθρωποι είναι ΟΚ όταν γαντζωθούν στα ναρκωτικά. Αν ο εθισμός συνεχιστεί, είναι πιθανό να καταλήξουν νεκροί. Συμφωνώ με την Cissy Houston ότι ο Σατανάς είχε εμπλακεί στο θλιβερό ταξίδι της Whitney. Η κόλαση είναι άμεσα συνδεδεμένη με κάθε εμπλοκή με το κρακ.

Εάν είστε εθισμένοι, παρακαλώ να είστε πρόθυμοι να ζητήσετε βοήθεια εξομολογούμενοι το πρόβλημά σας στον ιερέα ή πάστορα σας ή σε έναν έμπιστο χριστιανό φίλο. Αν έχετε κάποιον στην οικογένειά σας που είναι εθισμένος, μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά για να παρέμβει. Μπείτε στη ζωή τους, εάν είναι απαραίτητο για να τους δείξετε δυνατή αγάπη.

Εάν είστε πάστορας, ζητείστε έλεος. Συζητήστε για τον εθισμό από τον άμβωνα και βεβαιωθείτε ότι το εκκλησίασμά σας ξέρει ότι η εκκλησία σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να βρουν επούλωση στις πληγές τους. Στη συνέχεια, εντοπίστε αποτελεσματικές χριστιανικές διακονίες που ασχολούνται με την απεξάρτηση των ναρκομανών στην περιοχή σας και παραπέμψτε τους ανθρώπους εκεί.

Θυμηθείτε: ο Ιησούς έχει ένα μήνυμα για όσους αγωνίζονται με τα ναρκωτικά: "Ελάτε σε μένα, όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε βαριά φορτωμένοι και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθ. 11:28).

Ο θάνατος της Whitney Houston ήταν τραγικός, αλλά ίσως αυτή η προειδοποίηση που αναδύεται από την ιστορία της, έχει ως αποτέλεσμα να σωθούν ζωές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γουιτνει σε αγαπαμε !
Αναπαυσου εν τοπω χλοερω ενθα απεδρα ο πονος και η λυπη ...
Θεος συγχωρεσοι την.

Διαβασα οτι ηταν ομοφυλοφιλη , οπως ισχυριζονται αρκετοι γνωριζοντες .
Ετσι εξηγουνται και τα λογια του βαπτιστη παστορα στον επικηδειο λογο του ...δεν πρεπει να υποτιμουμε τον εαυτο μας ,ειμαστε σ'αυτον τον κοσμο διοτι ο Θεος εχει το σχεδιο του για μας οσο ασημαντοι η λαθος της φυσεως νομιζομε οτι ειμαστε...Ο Θεος εχει το σχεδιο του για τον καθενα απο μας.
Καταπληκτικος ο ιερεας στο γνωστο στυλ των μαυρων παστορων .
Αχιλλεας Πατροκλος.

konion είπε...

Δὲν τὴν λυπᾶμαι καθόλου, ἔχω ἄλλα σημαντικότερα προβλήματα.
Ὑπάρχει καὶ κάτι ποὺ λέγεται προσωπικὴ εὐθύνη καὶ ἰσχύει γιὰ ὅλους.
Σκληρὸ ἀλλὰ ἀληθινό.