Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός λευκού από ομάδα Αφροαμερικάνων, αλλά δεν είναι «έγκλημα μίσους», λέει η αστυνομία


 
Ένας λευκός άνδρας χτυπήθηκε ανηλεώς με ρόπαλα από έναν όχλο Αφρο-Αμερικανών στην Αλαμπάμα, αλλά δεν ερευνάται ως «έγκλημα μίσους», παρά τους ισχυρισμούς ενός μάρτυρα ότι άκουσε έναν επιτιθέμενο να φωνάζει: "Τώρα αυτό είναι δικαιοσύνη για τον Trayvon".

Ο Matthew Owens, 40 χρονών, από το Mobile της Αλαμπάμα, δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα του μπέιζμπολ, τούβλα, μεταλλικά δοχεία και άλλα όπλα στις 8:30 μ.μ. το Σάββατο, όταν είπε σε μια ομάδα παιδιών να σταματήσουν να παίζουν μπάσκετ στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με την Ashley Rains, αστυνομικό πληροφοριών του Αστυνομικού Τμήματος της Mobile.

Αφού τα παιδιά έφυγαν, ήρθε μια ομάδα των ενηλίκων οπλισμένοι και επιτέθηκε στον Όουενς, μπροστά στην αυλή του σπιτιού του. Η αδελφή του Owens, Ashley Parker, είπε στο WKRG ότι έγινε μάρτυρας της επίθεσης και ότι οι δράστες ήταν 20 στον αριθμό. Η Parker είπε ότι άκουσε έναν από αυτούς λένε, «Τώρα αυτό είναι δικαιοσύνη για τον Trayvon».

Σε ερώτηση στην αστυνομικό Rains, εάν το συμβάν διερευνάται ως «έγκλημα μίσους», απάντησε: «Όχι, δεν είναι. Ερευνάται ως απλή επίθεση». Ο Eugene Α. Seidel, βοηθός Εισαγγελέα για τη Νότια Περιφέρεια της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υπόθεση, στο FoxNews.com.

«Η πολιτική μας δεν είναι να σχολιάζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετικά με τις περιπτώσεις», δήλωσε ο Seidel, όταν ρωτήθηκε αν το γραφείο του έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το περιστατικό. "Το μόνο που μπορώ να πω είναι: κανένα σχόλιο."

Το περιστατικό συνέβη σε μια μεσοαστική γειτονιά του Mobile, σε ένα δρόμο όπου οι κάτοικοι συχνά ενοχλούνται με τους εφήβους που μπλοκάρουν τους δρόμους για να παίξουν μπάσκετ, αναφέρει το WKRG. Ο Owens στο ποινικό του μητρώο έχει συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και χρήση ουσιών.

Ο 17χρονος έγχρωμος Trayvon Μάρτιν, πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 26 Φλεβάρη στο Sanford της Φλόριντα από τον George Zimmerman, κάτι που οδήγησε πολλούς Αφροαμερικανός ηγέτες να φωνάζουν για «ρατσισμό» στο σύστημα δικαιοσύνης.

Διάβασε:

"Εμείς δεν είμαστε σε θέση να βρούμε οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία που να υποστηρίξει αυτό΄που λέγεται ότι ακούστηκε. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή αν αυτό ειπώθηκε.", δήλωσε η Rains στο FoxNews.com.

«Έχουμε μιλήσει με το θύμα και κάνουμε το καλύτερο για να φτιάξουμε έναν κατάλογο υπόπτων και να εντοπίσουμε τυχόν υπόπτους που ήταν στην επίθεση», είπε.

Σχ. ΚΟ: Στο Mobile της Αλαμπάμα το 48% είναι Αφρο-αμερικάνοι. Ο αρχηγός της αστυνομίας και ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας είναι επίσης Αφρο-αμερικάνοι.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: