Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ντελίριο «πολιτικής ορθότητας» στα βρετανικά σχολεία: Οι μαθητές δεν μαθαίνουν για τις σταυροφορίες, αλλά τιμωρούνται εάν αρνηθούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ!


Σχ. ΚΟ: Το παρακάτω άρθρο, που αποτελεί μεταφορά στα ελληνικά από το πρωτότυπο αγγλικό ‘How Political Correctness Is Transforming BritishEducation’, επιμελήθηκε ο φίλος HEIL GAP (or mind the GAP), που το παρουσίασε στο μπλογκ του. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στο διαδίκτυο, κάποιοι το πήραν, έκοψαν (οι πονηροί) την πηγή και το παρουσίασαν ως ‘δικό’ τους. Από εκεί το πήραν και άλλοι (ανυποψίαστοι ή βιαστικοί) και ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με αναφορά «πηγής», άλλα ντ’ άλλων… Το λέω αυτά γιατί η κλεψιά θα πρέπει να αποτελεί ύβρη για την ελεύθερη μπλογκόσφαιρα και να καταγγέλλεται από όλους. Υπογραφή : ένας παθών.- 

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η “ Ισλαμοφοβία ” γίνεται στα παιδιά των βρετανικών σχολείων, «πλύση εγκέφαλου για το Ισλάμ » και επίσης τιμωρούν εκείνους τους μαθητές που αρνούνται να προσευχηθούν στον Αλλάχ.

Δείτε βίντεο με μάθημα για το Ισλάμ σε μη μουσουλμάνους μαθητές στη Σκωτία! (ναι, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το αντίστοιχο - μάθημα για τον χριστιανισμό - κάνουν και στα σχολεία σε μουσουλμανικά κράτη....)


Πρόσφατα στο ίδρυμα GATESTONE στη Σκωτία, απαιτήθηκε από 30 παιδιά μη-μουσουλμανάκια , του σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Parkview, να επισκεφτούν το μουσουλμανικό τέμενος Rehman  Ahmadiyya στην περιοχή Yorkhill της Γλασκώβης.

Στο μουσουλμανικό τέμενος, τα παιδιά διατάθηκαν να απαγγείλουν την ‘shahada’, την μουσουλμανική δήλωση πίστης που δηλώνει: "Δεν υπάρχει κανένας Θεός αλλά ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του."

Οι Μουσουλμάνοι του Ην. Βασιλείου απαιτούν επίσης, να σταλούν ισλαμιστές ιεροκήρυκες σε κάθε σχολείο της Σκωτίας, ώστε να διδάξουν τα παιδιά για το Ισλάμ, υποτίθεται …. για να τελειώσουν οι αρνητικές προδιαθέσεις προς τους μουσουλμάνους.

Σε μια προσπάθεια “αντί - ισλαμοφοβίας” , τώρα οι δάσκαλοι στα βρετανικά σχολεία πρέπει να διδάξουν τις "κομβικές μουσουλμανικές συνεισφορές όπως η άλγεβρα και ο αριθμός μηδέν" στα μαθήματα των μαθηματικών και της επιστήμης, «ακόμα κι αν η έννοια του μηδενός δημιουργήθηκε στην Ινδία».

Οι Βρετανοί δάσκαλοι είναι επίσης απρόθυμοι να συζητήσουν για τις σταυροφορίες, στις οποίες οι Χριστιανοί πάλεψαν με τους μουσουλμάνους για τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ, διότι τα μαθήματα αυτά έρχονται …. συχνά σε αντίθεση με το τι διδάσκεται στα τοπικά μουσουλμανικά τεμένη.

Στο Cheshire, δύο μαθητές στο Alsager High School τιμωρήθηκαν από το δάσκαλό τους επειδή αρνήθηκαν να προσευχηθούν στον Αλλάχ, ως τμήμα της θρησκευτικής εκπαίδευσής τους.

Τα σχολεία σε ολόκληρη  τη Μεγάλη Βρετανία, απαγορεύουν όλο και περισσότερο το χοιρινό κρέας ως επιλογή μεσημεριανού γεύματος για να αποφύγουν να ‘προσβάλουν’ τους μουσουλμάνους μαθητές.

Εκατοντάδες σχολεία έχουν υιοθετήσει μια πολιτική "κανένα είδος χοιρινού κρέατος", σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από την Daily Telegraph.

Οι εδεσματολογικοί περιορισμοί αποτελούν έναν μακρύ κατάλογο ‘πολιτικά ορθών’ αλλαγών που φέρνουν βαθμιαία την βρετανική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να συμμορφώνεται με τον ισλαμικό νόμο της Sharia.

Ο δήμος του Borough του Harrow στο βορειοδυτικό  Λονδίνο ήταν μεταξύ των πρώτων στη Μεγάλη Βρετανία που ενθάρρυνε τις επιλογές halal (halal : σφαγή ζώων σύμφωνα με την σαρία).
Το 2010, το Συμβούλιο του Harrow ανήγγειλε τα σχέδια του να απαγορεύσει το χοιρινό κρέας στα 52 κρατικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, για να προσφέρει μόνο τις επιλογές χαλαλ (halal).

Οι επιλογές μεσημεριανού γεύματος δεν είναι ο μόνος χώρος στον οποίο κλιμακώνεται  η "πολιτιστική ευαισθησία" στα βρετανικά σχολεία.
Στο δυτικό Yorkshire, ο νηπιακός σταθμός  Park Road Junior Infant και το νηπιαγωγείο στο Batley έχουν απαγορεύσει τις ιστορίες που πρωταγωνιστούν γουρούνια, συμπεριλαμβανομένου και του παραμυθιού "τα τρία γουρουνάκια ",  επειδή ‘προσβάλλουν’ τα παιδιά των μουσουλμάνων.

Επίσης, στο Cheshire, ένα 14χρονο Ρωμαιοκαθολικό κορίτσι που παρακολουθεί το καθολικό γυμνάσιο στο Ellesmere Port, στιγματίστηκε από τους εκπαιδευτικούς ως ‘φυγόπονο’, επειδή αρνήθηκε να ντυθεί σαν μουσουλμάνα και να επισκεφτεί ένα μουσουλμανικό τέμενος.

Στο Nottingham, το σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Greenwood Primary School ακύρωσε ένα παιχνίδι Χριστουγέννων, ανακατεύοντάς το με την μουσουλμανική γιορτή Eid Al- adha.
Στο Scarborough, το κολλέγιο Yorkshire Coast College αφαίρεσε τις λέξεις  «Χριστούγεννα» και «Πάσχα» από το ημερολόγιό του για να μην ‘προσβάλει’ τους μουσουλμάνους.

Εν τω μεταξύ, η ‘πολιτικά ορθή’ απαγόρευση των χοίρων στη Βρετανία επεκτείνεται και στα παιχνίδια για τα παιδιά.
Ένα παιχνίδι με ένα αγρόκτημα που ονομάζεται HappyLand Goosefeather Farm  αφαίρεσε πρόσφατα τους χοίρους …. προκειμένου να αποφευχθεί η προσβολή προς τους μουσουλμάνους. (βλ. πλήρες άρθρο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ εδώ)

Η απομάκρυνση των χοίρων έγινε αντιληπτή στο ευρύ κοινό, από μια Βρετανίδα μητέρα που αγόρασε το παιχνίδι ως δώρο για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της.
Αν και το παιχνίδι περιείχε το ομοίωμα μιας αγελάδας, ενός προβάτου, ενός κοτόπουλου, ενός αλόγου και ενός σκυλιού, δεν υπήρχε το γουρουνάκι, παρά την ύπαρξη χοιροστασίου και ενός κουμπιού το οποίο παρήγε ένα ήχο "γουρουνιού".

Μόλις η μητέρα διαμαρτυρήθηκε, η Early Learning Centre (ELC), η οποία κατασκευάζει το παιχνίδι, απάντησε: "Στο παρελθόν, το γουρουνάκι υπήρχε στην συσκευασία του Goosefeather Farm. Ωστόσο, λόγω των παραπόνων των πελατών και για θρησκευτικούς λόγους, αυτό δεν είναι πλέον μέρος του παιχνιδιού".
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (με ολίγες διορθώσεις από τον ΚΟ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φίλε skywalker και σας ευχαριστώ για όλα αυτά που αναφέρετε .

Για πλήρη επαλήθευση των στοιχείων του άρθρου πέρα από το
http://www.gatestoneinstitute.org/3170/british-education-political-correctness#.UAQtSmOuuGk.facebook
και το film στο youtube
Glasgow Scotland school makes non-Muslim students attend mosque for indoctrination and pray.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b2h4uQ-vi8o

Που υπάρχουν στο πρωτότυπο άρθρο: http://heilgapormindthegap.blogspot.se/2012/07/blog-post_17.html

παρακαλώ διαβάστε :


Για τα :
Σχολιαρόπαιδα (που) τιμωρούνται με κράτηση για την άρνηση να γονατίσουν στην τάξη και να προσευχηθούν στον Αλλάχ .
Διαβάστε σε dailymail :
: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1031784/Schoolboys-punished-detention-refusing-kneel-pray-Allah.html#ixzz20tBYYHja


Για το μικρό γουρουνάκι του παιχνιδιού που απαγορεύτηκε
για θρησκευτικούς λόγους

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3229529/Toy-store-goes-PC-mad-with-pig-ban.html


................

και όσο αφορά την απαγόρευση των παραμυθιών με γουρουνάκια "τα τρία μικρά γουρουνάκια ) .... διαβάστε το άρθρο :
School bans pigs stories στο BBC :

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/2818809.stm


...............
καλο μας απογευμα

HEIL GAP ( or mind the GAP )

Ανώνυμος είπε...

http://www.tragiko.com/2012/07/i_19.html

Ουτε λεξη για φυλάκιση του εγκληματια.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος Gap μήπως θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά του; Γιατί υπάρχει και ο γνωστός GAP του μνημονίου.

Και ανοίξτε γυράδικα σ' όλη τη Βρετανία. Να σου πω αν θα τρώει μετά κανείς χαλάλ.
Χαλάλι!