Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αμερικανοεβραία γερουσιαστής: Οι Εβραίοι πρέπει να ψηφίσουν τον Ομπάμα γιατί υποστηρίζει τις εκτρώσεις


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής δήλωσε σε εβραϊκή εκπομπή ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι θα πρέπει να ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, επειδή υποστηρίζει την έκτρωση σαν πρώτο θέμα και αναγκάζει τους θρησκευόμενους εργοδότες να καλύπτουν αποκλειστικά όλα τα έξοδα για αντισύλληψη μιας εργαζόμενής τους.

Η εβραϊκής καταγωγής γερουσιαστής Debbie Wasserman Schultz της Φλόριντα είπε στον Lee Lazerson στην Jewish Life Television (JLTV) ότι ο πρόεδρος δεν είχε κάνει τίποτα για να αλλοτριώσει την εβραϊκή ψήφο στις επικείμενες εκλογές. "Αντίθετα, ο πρόεδρος έχει ένα απίστευτο ρεκόρ υποστήριξης για τα ζητήματα αυτά, για τα οποία νοιάζονται οι Εβραίοι – την μάχη που δίνει, για παράδειγμα, για να βεβαιωθεί ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να κάνουν τις δικές τους επιλογές όσον αφορά την αναπαραγωγής. Αγωνίζεται για να περάσει το ‘Affordable Care Act’ (νόμος Οικονομικά Προσβάσιμης Φροντίδας Υγείας)" και" να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πρόσβαση σε οικονομικά προσιτό έλεγχο γεννήσεων χωρίς έκπτωση ή συν-πληρωμή», είπε.

Πρόσθεσε ότι «ο Mitt Romney και οι ρεπουμπλικάνοι πάλεψαν για να μας πάμε πίσω σε μια εποχή που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις δικές μας επιλογές αναπαραγωγής, όπου δεν θα είχαμε πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων», γιατί «ελέγχονται από τους εξτρεμιστές του Tea Party».

Ο Yuval Levin απάντησε στο National Review Online, περιγράφοντας την αμερικανική εβραϊκή κοινότητα ως ένα "σημαντικό και πιστό εκλογικό σώμα" του Δημοκρατικού Κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι το ήμισυ του συνόλου των Ισραηλινών έχουν αρνητική άποψη για τον Ομπάμα, μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 64 τοις εκατό των Αμερικανοεβραίων σχεδιάζουν να τον ψηφίσουν για πρόεδρο.

Περίπου το 46 τοις εκατό των αμερικανικοεβραίων ψηφοφόρων θεωρούν τους εαυτούς τους "φιλελεύθερους", περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου του 22 τοις εκατό.

Ωστόσο, οι Αμερικανοεβραίοι που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους φιλελεύθερους σάστισαν με τα σχόλια της προέδρου της DNC.

Ο Joel Pollak στο Breitbart.com απόκρουσε την "απόπειρα της Schultz η έκτρωση να χαρακτηριστεί «εβραϊκό» θέμα."

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι για ορισμένους - αλλά όμως, για τους υπερ-αριστερούς Εβραίους, οτιδήποτε στην πολιτική πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος γίνεται αμέσως «εβραϊκό»", έγραψε.
 
 

  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: