Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Ημέρες Αμερικάνικου «εμφυλίου» ζει η Ευρώπη !


Άρθρο του Μάκη Βραχιολίδη (δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 17/7/2012)

Ο Αμερικάνικος «εμφύλιος» πόλεμος (1861-1865), ο πλέον καταστροφικός που έζησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξε ιστορικό γεγονός με σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία. Αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της Αμερικής, κατεγράφη δε σε πλήθος χολιγουντιανών ταινιών, με χαρακτηριστικότερη την “The Carpetbaggers” (1964) ή σε ελληνική μετάφραση «Οι Τυχοδιώκτες», με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Άλαν Λαντ, Τζορτς Πέπαρντ και Κάρολ Μπέικερ (σχ. ΚΟ: η ταινία – βασισμένη σε ομώνυμο βιβλίο – δανείζεται τον όρο με τον οποίο έγιναν γνωστοί οι τυχοδιώκτες εκμεταλλευτές του μετεμφυλιακού Νότου, αλλά εξελίσσεται στην σύγχρονη εποχή. Σαφώς, χαρακτηριστικότερη είναι η θρυλική "Gone With The Wind" / "Όσα Παίρνει ο Άνεμος").
Ο Αμερικάνικος «εμφύλιος», ξεκίνησε επί προεδρίας του πρώτου Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και ήταν αποτέλεσμα - κυρίως- των πολύ σοβαρών οικονομικών διαφορών μεταξύ των Πολιτειών, αλλά και του πολιτειακού συστήματος των τότε ΗΠΑ. Οι μεγάλες αντιθέσεις που παρατηρούνταν μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Αμερικής, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στο ξέσπασμα του πολέμου (σχ. ΚΟ: που ονομάστηκε "εμφύλιος", αλλά στην πραγματικότητα ήταν πόλεμος Ανεξαρτησίας του Νότου, από την τυραννία του Βορρά).
Ο Λίνκολν, επιχείρησε να κατανικήσει το Νότο και χρησιμοποίησε τη δουλεία ως ηθικό αντίβαρο ενός μακροχρόνιου και πολύ αιματηρού αγώνα. Οι απώλειες στις μάχες ξεπέρασαν τις 600.000, οι δε θάνατοι στον πληθυσμό τις 500.000, ενώ καταστράφηκε περίπου το 40% της εθνικής οικονομίας. Μετά τη νίκη των Βορείων, η κυριαρχία και επιβολή τους έναντι των Νοτίων, ήταν ολοκληρωτική. Άρπαξαν σε εξευτελιστικές τιμές ό,τι έβρισκαν από το ρημαγμένο Νότο!
 
Μήπως τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι ανάλογο με αυτά που ζει σήμερα η Ευρώπη; ΈΕτσι είναι. Η – υποτίθεται - ενωμένη Ευρώπη, είναι κυριολεκτικά χωρισμένη σε δύο κομμάτια: στην ισχυρή οικονομικά βόρεια Ευρώπη και στη νότια, η οποία κηδεμονεύεται από την πρώτη. Η Γερμανία, καθοδηγητής της βόρειας Ευρώπης, επιδιώκει να αρπάξει σε εξευτελιστικές τιμές τον φυσικό πλούτο και την περιουσία της νότιας Ευρώπης, έναντι πινακίου φακής. Γι’ αυτό, με καλά μεθοδευμένο σχέδιο, έχοντας τοποθετημένα πολιτικά ανδρείκελα στην εξουσία των χωρών που θα κατασπαράξει, τους βάζει και υπογράφουν την εκποίηση της περιουσίας των χωρών τους! Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Στουρνάρας είναι τα πολιτικά οργανέτα τα οποία με τις υπογραφές υποτέλειας και δωσιλογισμού προς τις άθλιες, εξοργιστικές απαιτήσεις των δανειστών, παραδίδουν τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδος για μερικά... ψίχουλα!
Παρόμοια με την μοίρα της Ελλάδος, επιδιώκεται να είναι και η μοίρα των υπολοίπων κρατών της νότιας Ευρώπης: Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία παίρνουν σειρά, για να μετατραπούν σε αποικίες της βόρειας Ευρώπης και ειδικά της ηγέτιδας δύναμης αυτών, της Γερμανίας.
Και αν σήμερα οι ΗΠΑ είναι ομοσπονδία κρατών, γιατί άραγε η Ε.Ε. δεν είναι ομοσπονδία, παρά μόνον η Γερμανία αποτελεί το μοναδικό ομόσπονδο κράτος της «ενωμένης» Ευρώπης; Διότι απλά, εάν όλα τα κράτη της Ε.Ε. ανήκαν σε Ομοσπονδία, αυτομάτως τα χρέη τους θα τα αναλάμβανε η Ομοσπονδιακή Κεντρική τους Τράπεζα. Είναι σαφές όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, για ευνόητους λόγους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γερμανίας. Η Γερμανία επιθυμεί, διά του χρέους των υπολοίπων κρατών της νότιας Ευρώπης, να καταβροχθίσει τις περιουσίες τους, έναντι ψιχίων! Και ενώ η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται και θα έπρεπε να αποτελεί πυξίδα, διδάσκοντας τους πολιτικούς ταγούς ώστε να μην επαναλαμβάνουν εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, οι δικοί μας ηγέτες, αποδεικνύονται πραγματικά πολιτικά σκουπίδια, διαπράττοντας πολιτικά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδος και του έθνους!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: