Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η πολυπολτισμική Σουηδία θέλει να πολυπολιτιστεί κι άλλο και αναλαμβάνει δράση για την «άνοδο της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη


 
Μια νέα πρωτοβουλία, που έχει το όνομα "Μια Σουηδία" (One Sweden), έχει ως στόχο να κάνει τη Σουηδία ακόμα πιο ‘ανεκτική’, ‘ποικιλόμορφη’, ‘χωρίς αποκλεισμούς’, ‘πολυπολιτισμική’ και όλα εκείνα τα άλλα θαυμάσια πράγματα στα οποία η Σουηδία είναι τόσο καλή.

Και, περιέργως, το έργο βασίζεται σε ένα παρόμοιο της Μαλαισίας, γνωστό ως "1Malaysia" (Μία Μαλαισία). Έτσι, οι καλοί και μορφωμένοι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη χώρα, που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Σουηδία, έχουν αποφασίσει ότι η Σουηδία θα είναι ένα καλύτερο μέρος αν μοιάσει στη Μαλαισία.

Τι σχέση έχει η Σουηδία με τη Μαλαισία;

Η Μαλαισία, όπως και τόσες άλλες χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν μετά το τέλος της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, συγκροτήθηκε από ανόμοια κομμάτια που είχαν συγκολληθεί υπό την βρετανική διοικητική δομή. Αυτές οι περιφέρειες και οι ομάδες – που μιλάνε κυρίως Μαλαισιανά - αλλά είναι από διάφορες εθνότητες - είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ινδουιστές, Βουδιστές κα.

Η θρησκευτική ελευθερία διασφαλίζεται από το σύνταγμα της Μαλαισίας, αλλά όχι στην πραγματικότητα, διότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία του κράτους, και όλοι γνωρίζουμε πως το Ισλάμ αντιμετωπίζει τις άλλες θρησκείες. Κάθε φορά που τα συνταγματικά δικαιώματα και οι ελευθερίες έρχονται σε σύγκρουση με τον ισλαμικό νόμο, το Ισλάμ έχει το πάνω χέρι.

Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που η Μαλαισία συνεχώς ψάχνει τρόπους για να μειώσει τις συγκρούσεις μεταξύ εθνοτήτων και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της πολιτικής της διοίκησης. Αλλά τι γίνεται με τη Σουηδία;

Μέχρι περίπου σαράντα χρόνια ο πληθυσμός της Σουηδίας αποτελείτο σχεδόν εξ ολοκλήρου, από Σουηδούς. Εκτός από τους Sami στο μακρινό Βορρά - και ελάχιστους Νορβηγούς, Δανούς και Φιλανδούς – η Σουηδία ήταν ο τόπος που ζούσαν ανοιχτόχρωμοι γαλανομάτηδες άνθρωποι που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, είχαν την ίδια θρησκεία και μοιράζονταν μια κοινή κουλτούρα.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν τις επόμενες δεκαετίες. Ορισμένες γειτονιές στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας μοιάζουν πλέον, με την Αντίς Αμπέμπα ή τη Βασόρα. Η εγκληματικότητα των μεταναστών είναι ενδημική και αποτελεί μια επιδημία. Το επίπεδο της βίας που χρησιμοποιείται, που ήταν άγνωστο στη Σουηδία, έχει γίνει πλέον ρουτίνα.
Η Σουηδία «ανακατασκευάστηκε» μέσω κατάκτησης. Αναγκάστηκε να γίνει ένα πολύγλωσσο συνονθύλευμα ταραχών και μίσους.
 
Η Σουηδία το έκανε αυτό στον εαυτό του. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η καλά εκπαιδευμένη ελίτ, η αφρόκρεμα της σουηδικής κοινωνίας, το έκανε αυτό για το υπόλοιπο της Σουηδίας.

Και τώρα, για να βάλει μία τάξη στο τρομακτικό χάος που έχει δημιουργηθεί και έχει επιβληθεί από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι την προστατεύουν και την υπηρετούν, η ίδια άρχουσα τάξη έχει αποφασίσει να κάνει τη Σουηδία να μοιάζει περισσότερο με τη Μαλαισία.

Μια Σουηδία

Δείτε τι λέει η ιστοσελίδα της One Sweden  για τη νέα, βελτιωμένη, ηθικά βελτιωμένη έκδοση της Σουηδίας που είναι τώρα υπό κατασκευή:

Ένα νέο σχέδιο για την ενοποίηση της Σουηδίας κατά της βίας έχει αρχίσει:

Έμπνευση από την πρωτοβουλία «Μία Μαλαισία», η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο το μουσουλμανικό τμήμα του πληθυσμού της Μαλαισίας, αλλά περιλαμβάνει επίσης τις κινεζικές και ινδικές ομάδες. Γίνεται εστίαση στην από κοινού κατάρτιση, ανάπτυξη και δημοκρατία.

Νέα ώθηση στο One Sweden

    ... Είμαστε διαφορετικές φωνές, με διαφορετικά πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα, αλλά είμαστε ενωμένοι για τις βασικές αξίες της Μίας Σουηδίας. Μια ανοικτή, δημοκρατική και ευημερούσα Σουηδία.

    Το 2012, το Μια Σουηδία οργανώνει μια σειρά από φόρουμ διαλόγου, όπου τα άτομα που δραστηριοποιούνται στην κοινωνία των πολιτών θα βρουν από κοινού λύσεις σε διάφορα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στο μοντέλο της Μαλαισίας, συμβουλευτείτε την καταχώρηση της Wikipedia σχετικά με το ‘1Malaysia’:

  Το ‘1Malaysia’ είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Tun Razak στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, που καλεί το υπουργικό συμβούλιο, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, και τους δημόσιους υπαλλήλους να τονίσουν περισσότερο την εθνοτική αρμονία , την εθνική ενότητα, και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

    [...]

  Το ‘1Malaysia’ τονίζει την εθνική ενότητα και την εθνική ανοχή. Οι αξίες του 1Malaysia όπως έχουν διατυπωθεί από τον Najib Razak είναι η επιμονή, η νοοτροπία της αριστείας, η αποδοχή, η πίστη, η εκπαίδευση, η ταπεινότητα, η ακεραιότητα και η αξιοκρατία.

Ποιος είναι πίσω από αυτή την προσπάθεια για να επιβληθεί το μοντέλο της Μαλαισίας στη Σουηδία;

Η διευθύνουσα ομάδα για την «Μια Σουηδία» φαίνεται να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

    1. Kista College,
    2. Swedish Muslims for Peace and Justice,
    3. Sensus Learning Centres,
    4. Seglora think-tank,
    5. Youth Against Racism (Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό),
    6. Paideia — The European Institute for Jewish Studies in Sweden (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Εβραϊκών Σπουδών στη Σουηδία) και
    7. Sektor3 think-tank


Τι συμβαίνει όμως στη Μαλαισία;

- Οι Μουσουλμάνοι έχουν προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας στην κυβέρνηση και στα πανεπιστημιακά προγράμματα.
- Σε 5 πολιτείες απαγορεύεται να φύγεις από το Ισλάμ και να ασπαστείς άλλη θρησκεία. Η τιμωρία είναι μαστίγωση ή και φυλάκιση.
- Το καθεστώς καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους μουσουλμάνους να αλλάξουν θρησκεία.
- Γυναίκες και άνδρες μαστιγώνονται για εξωσυζυγικό σεξ.
- Τα ανύπαντρα ζευγάρια σε ξενοδοχεία συλαμβάνονται από την αστυνομία της Σαρία.
- Ένας νόμος καθιστά δυνατή την κράτηση ατόμων χωρίς δίκη επ’ αόριστον.
- Απαγορεύεται ο σοδομισμός και ο στοματικός έρωτας.
- Ο αθεϊσμός είναι αντεθνικός.

Πόσο σχέση έχουν αυτά με την Σουηδία;

Λέει η εφημερίδα Svenska Dagbladet:

    Η Σουηδία θα πρέπει να ενωθεί ενάντια στη βία

Εν αναμονή της δράσης της κυβέρνησης κατά του εξτρεμισμού, ένα νέο δίκτυο άρχισε σήμερα: ‘Μια Σουηδία’. Μετά τον βομβιστή αυτοκτονίας και τα εγκλήματα του serial σκοπευτή, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, εβραίοι και κοσμικοί θα επικεντρωθούν σε αυτά που μας ενώνουν.

Η Lena Lönnqvist, πρόεδρος του Κολλεγίου Sjövik, ο Abdulkader Habib, πρόεδρος του Κολεγίου Kista και ο Dr. Lindqvist Hotz του ιδρύματος Seglora συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου ‘Μια Σουηδία’ ..

Η Barbara Spectre, πρόεδρος και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Εβραϊκών Σπουδών με το όνομα «Παιδεία», πιστεύει ότι η Σουηδία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει:

"Μπορούμε να τιμήσουμε τη διαφορετικότητα και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία μας για το πώς μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη Σουηδία», λέει.

(Σχ. ΚΟ: Η Barbara Spectre είναι η ΑμερικανοΕβραία σιωνίστρια, σύζυγος ραβίνου, που αγωνίζεται να γίνει πολυπολιτισμική η Σουηδία – σχετικό βίντεο εδώ)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Να δούμε ένα από τα σημαντικά πρόσωπα πίσω από το ‘Μία Σουηδία’:

Στις 2 Φεβρουαρίου 2010 η Birgitta Ohlsson διορίστηκε υπουργός ΕΕ Σουηδίας στη θέση της Cecilia Malmström. Ως υπουργός της ΕΕ, όπως λέει η Ohlsson, ανέδειξε ζητήματα ενίσχυσης της γεωργία, σωματεμπορίας και της κατάστασης των Ρομά. Μετά τις εκλογές του 2010 διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της για να περιλάβει τη δημοκρατία και καταναλωτικά ζητήματα.

Είναι παντρεμένη με τον Mark Klamberg, Διδάκτωρ Νομικής, αλλά και είναι ενεργός στο Φιλελεύθερο Κόμμα.
Η Ohlsson το 2011 τιμήθηκε ως ‘straight της χρονιάς’ στο φετινό Gay Gala, για την προσήλωσή της στα δικαιώματα των LGBT ατόμων.

    -------

Τώρα, σειρά έχει το πρόβλημα του εθνικισμού, ή της "ακροδεξιάς", όπως γράφουν τα media στην Ευρώπη. Η Σουηδή υπουργός Δημοκρατία, η Birgitta Ohlsson, θα οδηγήσει το «έργο». Σύμφωνα με την Ohlsson, η «ακροδεξιά» έχει γίνει πιο σύνθετη και τη συγκρίνει με τη Χαμάς και την Αλ Σαμπάαμπ.

    «Οργανώνουν γιορτές των Χριστουγέννων για φτωχές άγαμες μητέρες», λέει στην Dagens Nyheter.

    Λέει ότι "αναστατώθηκε" από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκε σε δύο κομμουνίστριες στην τηλεόραση. «Τρομερά άβολα», είπε ότι αισθάνθηκε η Birgitta Ohlsson στο Twitter της. Για δύο χρόνια, η «ακροδεξιά» θα πρέπει να μελετηθεί και να προσδιοριστεί και συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να προταθούν.

«Βλέπουμε ότι και κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες γίνονται  ισχυρότερες στην Ευρώπη», λέει η Birgitta Ohlsson.

Οι χώρες πρέπει να μελετηθούν είναι η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Το έργο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός πακέτου διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς.

  Τα media αναφέρουν ότι η Birgitta Ohlsson γνώριζε "πώς ο ακροδεξιός εξτρεμισμός έχει αλλάξει", μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Άννα Φρανκ στο Βερολίνο.
 
«Δουλεύουν σαν τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ή την αλ-Σαμπάαμπ στη Σομαλία», συνεχίζει ο κ. Birgitta Ohlsson.
  
Της είπαν ότι οι ακροδεξιοί χρησιμοποιούν ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους. Συμμετέχουν σε κοινωνικά κινήματα και οργανώνουν γιορτές Χριστουγέννων για φτωχές ανύπαντρες μητέρες.

Γράφει η ιστοσελίδα της σουηδικής κυβέρνησης:

     Birgitta Ohlsson

  "Η ΕΕ πρέπει να είναι ένας φύλακας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Λιγότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου μπορούν να αισθάνονται, να σκέφτονται και να πιστεύουν ελεύθερα.

"Η ΕΕ πρέπει να είναι ισχυρή και θαρραλέα φωνή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου."

Και, παρακάτω:

Σχέδιο δράσης για την προστασία της δημοκρατίας κατά του βίαιου εξτρεμισμού

Στις 9 Δεκεμβρίου 2011, η Υπουργός ΕΕ και δημοκρατίας Birgitta Ohlsson, υπέβαλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας έναντι του βίαιου εξτρεμισμού. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μέτρα για:

        - Αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον βίαιο εξτρεμισμό
        - Αποθάρρυνση συμμετοχής σε βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες
        - Διευκόλυνση αναχώρησης από αυτές τις ομάδες

Σχ. ΚΟ: 1 Το μότο έλεγε: "Η ΕΕ πρέπει να είναι ισχυρή και θαρραλέα φωνή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". "Ελευθερία", αν δεν το καταλάβατε, είναι αυτό που εγκρίνει η ελίτ που προωθεί μανιωδώς την πολυπολιτισμικότητα. Κάθε φωνή αντίδρασης θα πρέπει να πνιγεί "εν ανελευθερία"...

Σχ. ΚΟ 2 : Αυτά γίνονται στην Σουηδία που… ζήλεψε την Μαλαισία. Παρόμοια προγράμματα εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, που… ζήλεψε την Σουηδία. Περισσότερα προσεχώς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κακό ειναι οτι συνδέουν την πολυπολιτισμικότητα με την δημοκρατία.
Καταπατεί την ελευθερία ο ενας τού άλλου και το ονομάζουν μειονότητα.
Νομίζουν οτι στο μέλλον γενιές που θα γεννηθούν θα ειναι σαν τους ιθαγενείς της χώρας.
Αλλά οι γηγενείς διεκδικούν τον τόπο τους όσες γενιές και αν περάσουν, όπως οι ινδιάνοι, οι πόντιοι, κ.α.
Δεν θα θέλει να μοιάσει ο ένας στον άλλο, αλλά θα θέλει να επιβάλει ο ένας τον πολιτισμό στον άλλο.
Όπως και να έχει οι λευκή φυλή που στο παρελθόν δημιούργησε την Αμερική και την Αυστραλία κάθεται να υποστεί σχεδόν τον ίδιο αφανισμό.
Αυτή την στιγμή σαν φυλή ειναι η λιγότερη σε πληθυσμό διάσπαρτη και με υπογεννητικότητα.

Πάνος.

Ανώνυμος είπε...

όταν κράτη, όπως η Γερμανία και η Βρετανία, έχουν παραδεχτεί την αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλου, είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι εντελώς ύποπτο, γιατί κάποιοι κόπτονται γι αυτό.

Η Σουηδία είναι μία χώρα προηγμένη και σχετικά "αποκομμένη" γεωγραφικά, όπως και η γειτονική Νορβηγία. Παρά το όσα μπορεί να υποθέσει κανείς, οι Σουηδοί, όπως και γείτονές τους, τηρούν τις παραδόσεις και είναι λαοί κατά βάθος συντηρητικοί. Το ότι κι εκεί υπάρχουν οι προοδευτικάριοι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.