Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μάριο Μπαλοτέλι : Ο Εβραίος ήρωας του Euro 2012;


Ο ταλαντούχος Mario Balotelli, που έγινε «ήρωας» στην Ιταλία με τα δύο γκολ του κατά της Γερμανίας στο Euro 2012, είχε δοθεί για υιοθεσία από τους Γκανέζους γονείς του στην ηλικία των 2 ετών, καθώς δεν μπορούσαν να τον θρέψουν. Την ανατροφή του ανέλαβε ένα ζευγάρι Ιταλών, Εβραϊκής καταγωγής.

Τώρα εβραϊκές ιστοσελίδες πανηγυρίζουν για τον «Εβραίο ήρωα του Euro 2012».

Μία από αυτές, η Shalom Life (από όπου και η φωτογραφία πάνω) γράφει:

Για μια θρησκεία που δεν τολμά να αναγνωρίσει τα δικά της αστέρια, ο Ιταλός ποδοσφαιρικός ήρωας και επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ εκτιμημένο και καλοδεχούμενο μέλος της (εβραϊκής) Φυλής.

Ο Μπαλοτέλι, στην πραγματικότητα, δεν γεννήθηκε Εβραίος. Γεννήθηκε από γονείς μετανάστες από την Γκάνα στη Σικελία το 1990, καθώς ως βρέφος έπασχε από απειλητικές για τη ζωή του επιπλοκές στην υγεία.
 
Καθώς οι γονείς του αδυνατούσαν να του παράσχουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, τον έβαλαν σε πρόγραμμα υιοθεσίας και σε ηλικία δύο ετών υιοθετήθηκε από τον Francesco και την Silvia Balotelli, τους εβραϊκή καταγωγής θετούς γονείς του.

Οι Balotellis ζούσαν σε μια βίλα σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Μπρέσια, στη βόρεια Ιταλία. Στην αρχή, έμενε στους Balotellis κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και επέστρεφε στην κανονική οικογένειά του τα σαββατοκύριακα. Τελικά μεγάλωσε κοντά στους ανάδοχους γονείς του και πήρε το επώνυμο τους.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2012, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην ιταλική ομάδα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Άουσβιτς. Εκεί, ο Μπαλοτέλι κάθισε στις γραμμές του τρένου και εμφανίστηκε πιο επηρεασμένος από το περιβάλλον, από οποιονδήποτε άλλο στην ομάδα του, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια του Euro 2012, ο Μπαλοτέλι έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ρατσιστικά σχόλια, καθώς Ιταλοί νεοναζί έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει εμπαθή μηνύματα στο διαδίκτυο ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται να παίζει στην Ιταλία λόγω της καταγωγής του.

«Ο Μπαλοτέλι είναι μαύρος και Εβραίος. Θα πρέπει να παίζει για το Ισραήλ και όχι για την Ιταλία»,  έγραψε η ιστοσελίδα Stormfront, (φόρουμ λευκών εθνικιστών) που έχει έδρα τις ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα έκλεισε στην Ιταλία από τις εβραϊκές αρχές (!) μετά από καταγγελίες σχετικά με ρατσιστικά μηνύματα για τον Ιταλό επιθετικό.

Ο προπονητής της Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι χαρακτήρισε τον ρατσισμό "κοινωνικό πρόβλημα" και όχι "ιταλικό πρόβλημα".

Όταν ο Μπαλοτέλι απείλησε ότι θα φύγει από το γήπεδο, αν ακούσει ρατσιστικά συνθήματα, ο Πραντέλι δήλωσε ότι «αν στον Mario συμβεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα, θα τον αγκαλιάσω στον αγωνιστικό χώρο».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Άουσβιτς, δακρυσμένος ο Μπαλοτέλι είπε στους συμπαίκτες του για ένα κουτί με γράμματα που η Εβραία θετή μητέρα του, Σίλβια, φύλαγε κάτω από το κρεβάτι της.

Μετά τον αγώνα κατά της Γερμανίας, της αφιέρωσε τα δύο του γκολ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: