Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ


 
Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ Την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών, που επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Στα πλαίσια αυτά, στην οδού Νίκης σχεδιάζουν την απαγόρευση του ρευστού χρήματος και την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την θέσπιση μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.

Επίσης, στο νέο σχέδιο εξετάζεται η παροχή κινήτρων προς τους πολίτες, ώστε να πραγματοποιούν συναλλαγές μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Τα κίνητρα

Ένα από τα σενάρια προβλέπει έκπτωση 3% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ μια άλλη πρόταση αφορά σε μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.

Επιστροφή χρημάτων

Ένα εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα με άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο από τις τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σχ, ΚΟ: Ολοταχώς προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά ή αχρήματη κοινωνία ("cashless society") 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://img.protothema.gr/139FD9843105987BDF9976E584951B36.jpg


Ο πύργος του Παιδαγωγικού στη θεσσαλονίκη χτισμένος κατά τα πρότυπα του Πύργου της Βαβέλ;;;

Συγγνώμη που το στέλνω εδώ, απλά ήθελα να το στείλω ανώνυμα, χωρίς το mail μου...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZElvSQpaOJSOky8wOCUrc2_0Qi0JZmRVfS31Loipykjnwag-rsA&t=1

http://www.logoi.com/pastimages/img/tower_of_babel_4.jpg

Ανώνυμος είπε...

''ΜΑΧΗΤΗΣ'' / 29.8.2012
Είναι δυνατόν σε τέτοιο θέμα να απαντάει μόνο ένας, και αυτός χωρίς να γίνεται κατανοητός ; Πως να το χαρακτηρίσω : αδιαφορία, άγνοια, δεν ξέρω. Σύμφωνα με εξαίρετους ερευνητές, θελόγους και δημοσιογράφους, η Νέα Παγκόσμια Τάξη θέλει να μας οδηγήσει σε μια αχρήματη κοινωνία και από κει στο χάραγμα του Αντιχρίστου. Γι αυτό γίνονται αυτές οι κινήσεις.