Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ντράγκι: «Ξεχάστε την εθνική κυριαρχία»

O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο.
 
Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους. Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης».
 
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ. 

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά «μόνο αν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν την κυριαρχία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταφέρουν να την κερδίσουν ξανά».

.

1 σχόλιο:

konion είπε...

Μὲ ἄλλα λόγια, πρέπει νὰ δεχθεῖτε τὴν ἡγεμονία κάποιων χωρῶν ἐντὸς Ε.Ε., ἀλλιῶς πᾶτε ἄπατοι.
Καὶ ποιὲς εἶναι αὐτὲς οἱ χῶρες;
Προφανῶς ἡ Γερμανία καὶ οἱ δορυφόροι της, αὐτὲς οἱ γειτονικές της χῶρες, αὐτὲς ποῦ ἀντιστάθηκαν... ὅταν τὶς κατέλαβε γιὰ νὰ παρακάμψη τὴν γραμμὴ Μαζινό. Ξέχασα τὴν Αὐστρία εἶναι πρὸς Νότον.