Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Μεγαλειώδης διαδήλωση κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων στο Παρίσι



 
  • Ισχύει ήδη πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου
  • Ο νόμος του Ολάντ θα καταργήσει τους όρους "πατέρας" και "μητέρα"
  • Στην διαδήλωση συμμετείχαν ακόμα και ομοφυλόφιλοι!

«Επίδειξη δύναμης» έναντι του Φρανσουά Ολάντ συνιστά εκ μέρους κοινωνικών ενώσεων, Καθολικής Εκκλησίας και της γαλλικής δεξιάς η «απόβαση» εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών όλων των ηλικιών στο Παρίσι, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στην πρόθεση της γαλλικής προεδρίας να δώσει εντός του έτους στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων το δικαίωμα στο γάμο και την υιοθεσία παιδιών.  


Έως και 800.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν τη γαλλική πρωτεύουσα την Κυριακή, πολλοί καταφθάνοντας με τρένα και λεωφορεία. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στους οκτώ μήνες που μετρά η προεδρία του Φρανσουά Ολάντ και μία από τις μεγαλύτρες συγκεντρώσεις της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία.

Οι πολέμιοι της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων κρατούσαν στα χέρια πανό που ανέγραφαν «Δεν θέλουμε το νόμο σου Ολάντ», «Όλοι γεννιούνται από έναν άνδρα και μία γυναίκα» και «Μην αγγίζεις τον αστικό μου κώδικα».

Ο Καρδινάλιος Andre Vingt-Trois, επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία, αναρωτήθηκε γιατί ο Hollande ασκεί τέτοια πίεση μέσα από μια διχαστική κοινωνική μεταρρύθμιση που ονομάζεται "γάμος για όλους", όταν οι ψηφοφόροι φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για «θέσεις εργασίας για όλους».

Εκτός από τον Vingt-Trois μίλησαν Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Προτεστάντες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες.



Τρεις μεγάλες πορείες «συναντήθηκαν» το απόγευμα στο Champs de Mars (Πεδίο του Άρεως), που καταλήγει στον Πύργο του Αϊφελ.

Κατά την αστυνομία, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μικρότερος, περίπου 340.000, αλλά και πάλι ξεπερνά το στόχο των 300.000 διαδηλωτών που είχαν θέσει οι διοργανωτές. Ανάλογη διαμαρτυρία τον περασμένο Νοέμβριο είχε προσελκύσει 100.000 διαδηλωτές.

Η μεγάλη διαδήλωση τελείωσε με μουσική συναυλία κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.

Η επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους», κωμικός Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μπαρντό) που ηγήθηκε της συγκέντρωσης, δήλωσε μέσω Twitter ότι το «πλήθος είναι απέραντο» και υποστήριξε στη γαλλική τηλεόραση πως ο γάμος ομοφυλόφιλων «δεν έχει κανένα νόημα» διότι ένα παιδί πρέπει να έρχεται στον κόσμο από έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Η γαλλική νομοθεσία επιτρέπει ήδη την πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου, όμως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ και προτίθεται να την κάνει πράξη εντός του 2013.

Απέναντί του βρίσκει την Καθολική Εκκλησία και φυσικά τη γαλλική δεξιά με τον πρόεδρο του Μετώπου για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Ζαν-Φρανσουά Κοπέ να δηλώνει πως η διαδήλωση αποτελεί «δοκιμασία» για τον Ολάντ, καθώς «εκατομμύρια Γάλλοι ανησυχούν γι' αυτή τη μεταρρύθμιση».

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο επίσης αντιτάσσεται στην τροποποίηση της νομοθεσίας, αν και η ηγέτης του Μαρίν Λεπέν προτίμησε να αποστασιοποιηθεί από τη συγκέντρωση επιχειρηματολογώντας πως πρόκειται για αντιπερισπασμό των πολιτικών από τα πραγματικά προβλήματα της Γαλλίας.

Παρά την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας και της δεξιάς, οι οργανωτές τονίζουν ότι το κίνημά τους δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε θρησκευτικό, και σε καμία περίπτωση ομοφοβικό.


Το σημείο της νομοθεσίας το οποίο αρνείται να αποδεχθεί η πλειοψηφία των διαδηλωτών, είναι η διαφοροποίηση της έννοιας της γονικής σχέσης στην οικογένεια.

Για να μπορέσουν να αναγνωρισθούν τα ίδια δικαιώματα στα φορολογικά, τα κληρονομικά, αλλά και στην κηδεμονία των παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου, το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση των όρων μητέρα και πατέρας και τη χρήση «γονιός 1 και γονιός 2».

Η ιδέα δεν φαίνεται να περνάει ακόμα και σε ενώσεις ομοφυλόφιλων που συμμετείχαν στη διαδήλωση, θεωρώντας ότι είναι θεμελιώδες για τα παιδιά η διατήρηση της γονικής σχέσης «μάνα- πατέρα».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους Γάλλους...

Hellas-Orthodoxy είπε...

Νομιζω πρεπει να γραψεις ξεχωριστο αρθρο για το καζο που επαθαν οι γνωστες και μη εξαιρεταιες "Φομεν" στο Βατικανο...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη χρήση του όρου <> "mariage" για την ένωση δυο ατόμων του ιδίου φύλου , λόγω της ιστορικής φορτίσεως του όρου.
Όμως θα πρέπει και στην Ελλάδα να αναγνωρίζεται απο την Πολιτεία η ένωση { ή το ζευγάρι ή ο δεσμός ή η συμβίωση} των ομοφυλόφιλων συμπατριωτών μας.

Οσον αφορά στη γαλλική διατύπωση <> για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί...
Στα ομοφυλα ζευγάρια με φυσικό τέκνο του ενός εκ των δύο συντροφων μόνο ο ένας θα πρέπει να φέρει τον τίτλο του πατέρα {στην περιπτωση των γκέι} ή της μητέρας {στην περίπτωση των λεσβιών}.

Το θέμα της υιοθεσίας είναι άλλη παράγραφος και πάντως πολυ προωρο για την ελληνική κοινωνία.
Γάμος και υιοθεσία αναγνωρίζονται ήδη σε αρκετές Ευρωπα'ι'κές χώρες :Ισπανία , Ολλανδία , Δανία ,Βρετανία , Σουηδία ,Νορβηγία ,Γερμανία και προσεχώς Γαλλία.

Αχιλλέας Πάτροκλος.


Ανώνυμος είπε...

Συμπλήρωση : Όσον αφορά στη γαλλική διατύπωση "γονέας 1" και "γονέας 2", για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ,μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Αχιλλέας Πάτροκλος.