Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η προσευχή προς την ‘άγνωστη οντότητα’ στην ορκωμοσία του Ομπάμα



“The spirit in the sky”…. 

Αν ο στόχος του Ομπάμα με την επίσημη προσευχή στην τελετή ορκωμοσίας ήταν να περιθωριοποιήσει και να προσβάλλει τους συντηρητικούς χριστιανούς, μπορούμε να πούμε ότι η αποστολή εξετελέσθη. 
Η επιλογή της Myrlie Evers-Williams, προέδρου της NAACP, της «Εθνικής Ενώσεως για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων» και χήρας του ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Evers Medgar που δολοφονήθηκε το 1963, ξέφυγε από το ιστορικό πρωτόκολλο. Ήταν η πρώτη γυναίκα και πρώτη μη-κληρικός που οδήγησε την εναρκτήρια προσευχή. Πήρε τελευταία στιγμή την θέση του πάστορα Louie Giglio, όταν ανακαλύφθηκε ότι ο 54χρονος λευκός πάστορας από την Ατλάντα, είχε κηρύξει ένα κήρυγμα πριν από 20 χρόνια που εξέθετε την θέση της Αγίας Γραφής για την ομοφυλοφιλία (την είχε χαρακτηρίσει "αμαρτία" και... "κάηκε").

Τα λόγια (προσευχή;) της Evers-Williams αντιπροσωπεύουν μια εντυπωσιακή απόσταση από την ιστορική εναρκτήρια προσευχή και από κάτι που να μοιάζει με χριστιανική, προσευχή.

Όταν ζητήθηκε από την Evers-Williams να περιγράψει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, είπε:

"Έχω υπάρξει Βαπτίστρια, έχω υπάρξει Μεθοδίστρια, έχω υπάρξει Πρεσβυτεριανή. Έχω παρακολουθήσει όλες αυτές τις εκκλησίες ανάλογα με το πού έχω ζήσει στη ζωή μου".

Αν και αυτό ακούγεται σαν ‘κλασσική’ προτεστάντισσα, όταν άρχισε  η «προσευχή» της έμοιαζε σαν κάτι με ανακοίνωση, και έτσι περιμέναμε να ακούσουμε πότε θα πει την "προσευχή": 

"Αμερική, είμαστε εδώ, στην πρωτεύουσα του έθνους μας σε αυτή την 21η Ιανουαρίου του 2013, την τελετή ορκωμοσίας του 45ου [μάλλον είναι 44ος ] προέδρου μας Μπαράκ Ομπάμα".

Και ακούστε «προσευχή»:

"Ερχόμαστε αυτή τη στιγμή να ζητήσουμε ευλογίες για τους ηγέτες μας, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τα μέλη του Κογκρέσου, όλους τους εκλεγμένους και διορισμένους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ευλογίες για τις ένοπλες δυνάμεις, τις ευλογίες πάνω σε όλους όσους συμβάλλουν στην ουσία του ‘αμερικανικού πνεύματος’, του ‘αμερικάνικου ονείρου’. Την ευκαιρία για να γίνουμε ό,τι η ανδρική ή η γυναικεία φύση μας, μας επιτρέπει να είμαστε. Αυτή είναι η υπόσχεση της Αμερικής". 

Είναι αυτό προσευχή ή ομιλία; Αν ήταν μια προσευχή, δείτε ότι η Evers-Williams στην ουσία απευθύνεται στην "Αμερική" (!) παρακαλώντας την "Αμερική" να δώσει τις ευλογίες της στους ηγέτες και τη χώρα…

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η Evers-Williams έκλεισε την «προσευχή» της με το "εις το όνομα του Ιησού", το οποίο ήταν αστείο βέβαια, γιατί ποτέ δεν απεύθυνε προσευχή της σ’ Αυτόν, ή το Θεό Πατέρα. Εκείνη όμως συνεχώς μιλούσε γενικώς για κάποιο «πνεύμα» (“spirit”). 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί να γίνει δηλαδή?
Εχει ξεπεραστεί το της Αγίας Γραφής : " καί ός άν κοιμηθή μετά άρσενος , βδέλυγμα εποίησαν αμφότεροι, θανάτω θανατούσθωσαν , ένοχοι εισίν" !{Παλαιά Διαθήκη ,Λευ'ι'τικόν :20,13}
"Δυστυχώς" οι παλιές "καλες" εποχές που οι "ηθικοί" λιθοβολούσαν ή έκαιγαν στην πυρά ως βδελύγματα τους ομοφυλόφυλους πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Όποιοι επιθυμούν να απολαύσουν τέτοιες "ιερές" δολοφονίες ας μεταναστεύσουν στη Σαουδική Αραβία , το Ιράν και τις άλλες "ηθικές" ισλαμικές χώρες.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Andrew είπε...

Ο Μωσαϊκος νόμος δεν ισχυει πια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι η ομοφιλοφιλια επαψε να ειναι κολασιμη αμαρτια(διαβασε καινη διαθηκη). Μη προσπαθουμε να κανουμε το ασπρο μαυρο.

Ανώνυμος είπε...

Χάνεται η ουσία της είδησης...

Το ζήτημα είναι ότι ο πάστορας πήρε την άγουσα για τ'αποδυτήρια γιατί είπε το απολύτως αυτονόητο για κάθε υποτυπωδώς εχέφρονα...ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύση κατάσταση και αυτονοήτως καταδικαστέα από την Εκκλησία ( εξαιρέσει ορισμένων ψευδοχριστιανικών προτεσταντικών ομολογιών ).Η φασίζουσα "πολιτική ορθότητα" επί το έργω , για άλλη μια φορά.Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι "gays" (sic) είναι αγαπημένα παιδιά του πολιτιστικού μαρξισμού ( λέγε με και "political correctness" ).

Και επειδή ακούγονται συχνά,πυκνά αναλύσεις "κουκουρούκου", η Εκκλησία δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του αμαρτωλού (την ειλικρινή μετάνοια του οποίου,στηρίζει, αποδέχεται και αναμένει) αλλά εναντίον της αμαρτίας..Αυτή θεωρώ πρέπει να είναι και η θέση ημών των Χριστιανών επί του θέματος.

Αναφορικά με την ομιλία...αλήθεια ποιος περίμενε κάτι διαφορετικό;

ΥΓ Λυπάμαι αν η ως άνω θέση μου (περί ομοφυλοφιλίας) , θίγει κάποιον ή κάποιους σχολιαστές , αλλά η κατάσταση τους δεν μπορεί ν' αποτελέσει στανικά ( με το στανιό δηλαδή ) αντικείμενο επιδοκιμασίας ή..."θαυμασμού"

Άλλο ανοχή, άλλο αποδοχή...Μην μπερδεύεστε ορισμένοι...

Η νομοτέλεια της φύσης ορίζει για τον άνθρωπο, την έλξη των ετερωνύμων,την μόνη έλξη που ευλογεί άλλωστε με το θείο δώρο της τεκνοποιίας...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Polivios Amantos,

έχεις το δικαίωμα ως καλός και αμεμπτος χριστιανός να θεωρείς ό,τι θέλεις τους ομοφυλοφίλους συμπολίτες σου , ακόμη και ελέφαντες με προβοσκίδα.Έχεις δικαίωμα να τους κρίνεις ακόμη και να τους κατακρίνεις {προσωπικά δεν πιστεύω στην επιβαλλόμενη πολιτική ορθότητα}.
ΌΜΩΣ δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλεις νομοθετικό απαρτχά'ι'ντ εις βάρος τους.Οι κοινωνίες μας εξελίσσονται και οι αντιλήψεις περί αμαρτίας και έρωτος αλλάζουν. Και ευτυχώς , ει δ'άλλως θα λιθοβολούσαμε ακόμη τους "βδελυρούς" ομοφυλόφιλους , τις μοιχαλίδες {και όχι τους μοιχούς...} και θα διαπομπεύαμε ή θα "αυτοκτονούσαμε" τις ατυχείς νύφες των οποίων ο παρθενικός τους υμένας δεν αιμορράγησε...

Πρώτη διδάξασα η Εκκλησία , η οποία εξελισσόμενη και ελισσόμενη όχι μόνο συγχώρησε τους αμαρτωλούς, {κατά τον ίδιο τον Κύριο λογω του πλούτου τους},ευπόρους αλλά και τους έχει ανακηρύξει σε αναμάρτητους, πιστούς και θεοσεβείς χριστιανους .
Το ίδιο θα πράξει κάποτε -έστω διακριτικά - και για τους ομοφυλόφιλους , προσαρμοζόμενη στα νέα κοινωνικά δεδομένα.
Ορισμένοι βεβαίως {υποκρινόμενοι τις αναμάρτητες λευκές περιστερές...και τους δίκαιους κριτές των άλλων } αδυνατούν να αποδεχτούν ή απλώς να παρακολουθήσουν τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές : αποτέλεσμα του τέλους της "θεο"κρατίας και της πατριαρχίας .Κατανοητόν.

Εν τέλει ένα μόνο είναι απολύτως βέβαιο : ο Θεός και μόνον Αυτός γνωρίζει ποιός θα σωθεί δια της χάριτός Του . ΚΑΝΕΙΣ άλλος.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

SkyWatcher είπε...

Α΄ Κορινθίους 6: 9-11:
«Ή ουκ οίδατε ότι άδικοι Θεού Βασιλείαν ου κληρονομήσουσιν; Μη πλανάσθε• ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται.
ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ου μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες Βασιλείαν Θεού κληρονομήσουσιν;
και ταύτα τινες ήτε· αλλά απελούσασθε, αλλά ηγιάσθητε, αλλά εδικαιώθητε εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού και εν τω Πνεύματι του Θεού ημών».

Τι κόλλημα αυτό με τους ομοφυλόφιλους. Μόνο οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν; Εγώ νομίζω ότι η Εκκλησία προσαρμοζόμενη στα νέα κοινωνικά δεδομένα θα ανακηρύξει σε αναμάρτητους, πιστούς και θεοσεβείς χριστιανούς και τους κλέφτες, και τους μοιχούς, και τους ειδωλολάτρες, και τους πλεονέκτες, και τους άρπαγες και γενικώς όλους (κατά το χωρίον «όλοι οι καλοί χωράνε»). Οπότε η νέα προσαρμοσμένη Εκκλησία θα αποδείξει ότι ο Απ. Παύλος (σύμφωνα με τα παραπάνω λεγόμενά του) δεν ήταν παρά ένας ομοφοβικός τύπος με παλαιά μυαλά που οραματιζόταν θεοκρατίες και μουλάδες, ενώ θα αποδειχτεί και ψεύτης ολκής, αφού αυθαιρετούσε ισχυριζόμενος ότι όλοι οι παραπάνω δεν θα μπουν στον Παράδεισο (αλλά χα! θα μπούνε). Επίσης με την προσαρμογή της στις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές η Εκκλησία γλιτώνει τον κόπο και τον μόχθο να πείσει και - κυρίως - να γεννήσει αγίους (μεγάλο ζόρι αλήθεια και δεν είμαστε για τέτοια αυτό τον καιρό). Καμία ανάγκη δεν υπάρχει να λουσθείς και να καθαριστείς από κάτι που άλλωστε, δεν είναι βρωμιά, ούτε να δικαιωθείς, αφού εκ των προτέρων είσαι δίκαιος, αλλά και να μην είσαι μην σε νοιάζει, θα σε δικαιώσει η νέα προσαρμοσμένη Εκκλησία, (γλυτώνεις και τα έξοδα της δίκης) και ούτε να δηλώνεις ότι υπήρχες τέτοιος (της παραπάνω λίστας της μισαλλοδοξίας του Απ. Παύλου), αλλά τώρα δεν είσαι τέτοιος. Είσαι και παραείσαι. Με λίγα λόγια παραμένεις τέτοιος και ζεις μια χαρά. Φοβερά νέα έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον σχολιαστή της 25 Ιανουαρίου 2013 - 4:57 μ.μ.

Άσε τις ευτελείς ειρωνείες...

Δεν είπα πουθενά ότι είμαι αναμάρτητος ή καλός Χριστιανός (και φυσικά εσύ που - χλευαστικά - μου αποδίδεις αυτούς τους χαρακτηρισμούς , δεν μπορείς να αξιολογήσεις την χρηστοήθεια μου , καθόσον δεν με γνωρίζεις.

Σε πληροφορώ δε πως θεωρώ τον εαυτό έναν απολύτως "χλιαρό" Χριστιανό, όπως οι περισσότεροι των ημερών μας..Με τα πάθη,τα λάθη και τις ενοχές μου.Ένας συνηθισμένος άνθρωπος.Τον σπινθήρα της Πίστης ωστόσο που τρεμοπαίζει στην ψύχη μου, προσπαθώ να τον συντηρήσω, ακολουθώντας τον λόγο Εκείνου.Άλλες φορές το καταφέρνω, άλλες όχι..Καμία έπαρση για "ηθικά ανδραγαθήματα" δεν θα βρεις "εδώ"..

αστόχησες..

Τα φληναφήματα,περί..."προβοσκίδων" (...),ζωολογικών κήπων,ματωμένων ή μη "παρθένων" κτλ,που αναφέρεις απάδουν της αισθητικής μου και τ'αφήνω ασχολίαστα για τον επιπρόσθετο λόγο, πως δεν αναφέρθηκα σε τίποτα απ'όλα αυτά..Προφανώς τα...φαντασιώθηκες κατά την ανάγνωση(;) του μηνύματός μου.

...αστόχησες...(δις)

Είναι σχεδόν..."γκεμπελικός", -ενδεικτικός άλλωστε
της.."προοδευτικής" ρητορείας - ο τρόπος με τον οποίο επικαλείσαι άστοχα φραστικά πυροτεχνήματα για να εφελκύσεις την συμπάθεια ως δήθεν...κατατρεγμένος (κλασσικό τέχνασμα).Πιθανολογώ πως ο ομοφυλόφιλος συνιδρυτής των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου Ερνστ Ρεμ , θα ενθουσιαζόταν από την ως άνω τακτική.

Νομοθετικό απαρτχά'ι'ντ είπατε;;Μήπως έχεις και laptop στις...κατακόμβες αγαπητέ;;

Ας γελάσω...Οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν εξουσιαστική τάξη από αρχαιοτάτων χρόνων...Στις ημέρες μας περισσότερο παρά ποτέ...Εξ'αιτίας πολιτικών πιέσεων άλλωστε διεγράφη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '70, η ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών της αμερικάνικης ψυχιατρικής εταιρείας.."Καπέλωμα" δηλαδή και στην επιστημονική έρευνα από κατά τ'άλλα ανεκτικά και φιλελεύθερα "μυαλά".

Σε αυτό το ιστολόγιο θα βρεις πολλά σχετικά άρθρα για την πολιτική ισχύ του πλέρια αντιδημοκρατικού ομοφυλοφιλικού λόμπι, να επιβάλλει τις απόψεις του...

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Είναι εκπληκτικό ωστόσο, το πως φάσκεις και αντιφάσκεις εντός ολίγων γραμμών..

Από την μια, μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να θεωρώ ο,τι θέλω - όπως λες - για τους ομοφυλόφιλους ( και σε ευχαριστώ θερμά,σχεδόν συγκινημένος, που μου το επιτρέπεις )από την άλλη χαρακτηρίζεις οπαδούς της θεοκρατίας ( αλλά και υποκριτές..ευχαριστώ για την.. αδελφική καλοσύνή σου) όσους δεν την αποδέχονται (λες και θα έπρεπε)...

Εν ολίγοις μας λες...

"Σκοταδιστές αυτοί που δεν
αποδέχονται την ομοφυλοφιλία όπως θα έπρεπε (ποιος αλήθεια το ορίζει αυτό) να την αποδεχτούν...αλλά κατα τ'αλλα είναι δικαίωμα τους να πιστεύουν ο,τι θέλουν...οι "παλιοκαθυστερημένοι"...

Ποιος είναι ο (φιλελεύθερος) υποκριτής τώρα;;

Αν αισθάνονταν καλά με τον εαυτό τους οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, δεν θα είχαν τόσο ανάγκη την αποδοχή της κοινωνίας.Κατά βάση όμως, ως φύσει νάρκισσοι, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των άλλων..Ψυχολογικά δεν εξηγείται διαφορετικά αυτός ο λυσσώδης αγώνας για "αποδοχή" και η φίμωση που επιδιώκουν συνάμα με το ιδεολογικό λιντσάρισμα ( βλέπε την τεχνητή έννοια της "ομοφοβίας" ) για οποίον διαφωνεί..

Η ανοχή δεν σας φτάνει;..Πρέπει μήπως και να σας χειροκροτούμε;;

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται άλλωστε και οι γελοιωδώς χυδαίες ή χυδαία γελοίες, παρελάσεις ομοφυλοφιλικής περηφάνιας..Αποθέωση του κιτς και της ανοησίας...

Από την στιγμή που εξάγετε (από τον χώρο της κρεβατοκάμαρας) την επιλογή σας όπως θα πεις εσύ, την διαστροφή σας , όπως πιστεύω και θα πιστεύω εγώ, στο πλαίσιο του δημόσιου χώρου , νομίμως θα κριθείτε..

Εκτός βέβαια και αν στην σημερινή ελευθεριακή κοινωνία, όπου κάθε αξία,ιδέα και θεσμός έχει κατακρεουργηθεί από την βάσανο της διαλυτικής κριτικής, απαιτείς οι ομοφυλόφιλοι και οι επιλογές τους να μένουν στο απυρόβλητο...

Ποιοι αλήθεια είστε εσείς που θα μείνετε στο απυρόβλητο της κοινωνικής κριτικής που λαμβάνει χώρα σε μια δημοκρατική και υγιώς φιλελεύθερη κοινωνία;;

Και θα κρίνεστε και θα κατακρίνεστε...δεν θα φιμώσετε κανέναν..Δεν θα σας περάσει,όσα ("ετεροφοβικά") gayparades και να γίνουν προς (ιδεολογικό)εκφοβισμό ημών των υπολοίπων...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Sky Watcher ,

λυπούμαι αν σε έκανα να χάσεις την ηρεμία σου ή μάλλον την ψυχραιμία σου, επειδή δεν δέχομαι ότι είμαι αμαρτωλός , άνθος του κακού και πολίτης δεύτερης κατηγορίας...{λόγω της αναφοράς του αποστόλου Παύλου}και σχολιάζω κάποιες δημοσιεύσεις σου ή δηκτικά σχόλια αναγνωστών.

Προτιμώ να μην αρχίσω να παραθέτω κι εγώ αναφορές και οδηγίες του ιδίου αποστόλου ή άλλων ή και του Ιησού Χριστού , τις οποίες κανείς ή σχεδόν κανείς χριστιανός δεν τηρεί και όμως ούτε αμαρτωλός θεωρείται ούτε βεβαίως πολίτης μειωμένων δικαιωμάτων...

Η γιαγιά μου έλεγε "ό,τι λουλουδάκι θα εμπαίξεις στην αυλή σου θα φυτρώσει" κι αυτό το λα'ι'κό απόφθεγμα επαληθεύεται πλήρως και με θαυμαστό τρόπο στον χώρο της χριστιανικής εκκλησίας...

Στην εποχή μας το να παραλληλίζει κάποιος τους ομοφυλόφιλους με εγκληματίες , κλέφτες και πόρνους είναι πολύ χοντράδα και απίστευτος αναχρονισμός ...δεδομένης της πανευρωπα'ι'κής εκτιμήσεως που χαίρουν ομοφυλόφιλοι όπως ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών , ο Βέλγος πρωθυπουργός και ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών , για να μην αναφερθώ σε γνωστούς καλλιτέχνες , λογοτέχνες και επιστήμονες.

Mε εκτίμηση,
Αχιλλέας Πάτροκλος.

Andrew είπε...

Έρχεται σύντομα ο Βασιλέας Ιωάννης και η αναλαμπή της Ορθοδοξίας, θα μπει λοιπον καθε κατεργάρης στον πάγκο του. Σε όποιον δε θα αρέσει μπορεί ελευθερα να διαλέξει μια απο τις διεφθαρμένες ηθικά δυτικές χώρες για να ζήσει. Εμεις θα (ξανα)γίνουμε σαν έθνος αυτοι που πρέπει να είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Polivios Amantos ,

Αποδεικνύεις με τα λεγόμενά σου ότι είσαι αυθεντικός ρατσιστής και όχι απλώς συντηρητικός , που εκφράζει την επιφύλαξή του .Ο ρατσισμός είναι καταδικαστέος σε όλη τη δημοκρατική Ευρώπη.

Σέβομαι τους συντηρητικούς συμπολίτες μου , διότι μπορεί να διαφωνούν με τον τρόπο ζωής μου , αλλά γνωρίζουν όρια στη δημόσια κριτική τους.Σέβονται τον διαφορετικό συμπολίτη τους ,ο οποίος ζει τη ζωή του χωρίς να τους ζημιώνει και δεν καταντούν σκοταδιστές ρατσιστές .
Ο συντηρητικός ζει τη ζωή του ,αφήνει όμως και τους άλλους να ζουν τη δική τους.Δεν μισεί ούτε απεχθάνεται ούτε επιδιώκει να κάνει κόλαση τη ζωή των "αμαρτωλών" ομοφυλοφίλων , ακόμη κι αν πιστεύει ότι θα πάνε στην κόλαση μετα το θάνατό τους...

Σε όποιον δεν αρέσει η γκέι πράιντ να του υπενθυμίσω ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πάει .Τόσο απλά και δημοκρατικα .Είναι υποκρισία να ενοχλείται κάποιος από δύο τρεις γραφικούς με στρας και γυναικεία αμφίεση ή για κάποια κίσινγκ.
Δεν βλέπω ευθιξία για τα "παραδοσιακά" καρναβάλια των Απόκρεω με τις μεταμφιέσεις ,τους γυμνούς και τα ερωτικά όργια...

Μου άρεσε το ανέκδοτό σου ότι οι ομοφυλόφιλοι κατέχουν την Εξουσία... Μου θυμίζει το άλλο ανέκδοτο ότι τα στρατόπεδα τύπου Αουσβιτς τα ιδρυσαν οι Εβραίοι σιωνιστές!
Αναγνωρίζω ΚΑΙ το δικαίωμα στον παραλογισμό !

Αχιλλέας Πάτροκλος.


Ανώνυμος είπε...

ANDREW βαζουμε στοίχημα ποιοί θα "διαλέξουν" να μεταναστεύσουν στη Ρωσία, αν παρατραβήξουν το σχοινί του ρατσισμού ???

Andrew είπε...

Είπε ο αββάς Αντώνιος: Θα΄ρθει εποχή, πού οι άνθρωποι θα φέρονται όπως οι παράφρονες. Και όταν θα βλέπουν κάποιον πού δεν θα συμπεριφέρεται ως παράφρων, θα τα βάζουν μαζί του και θα του λένε: "Εσύ είσαι τρελός", επειδή δεν είναι όμοιος μ΄αυτούς...
(Πηγή: Μεγα γεροντικόν)

Ανώνυμος είπε...


Προς τον σχολιαστή της 26ης Ιανουαρίου 2013 - 2:31 μ.μ.

Επιμένεις να φαντασιώνεσαι "σημεία και τέρατα" τα οποία πουθενά δεν ανέφερα...Που ακριβώς είδες ότι θέλω να κάνω κόλαση την ζωή των συνανθρώπων μου;..Ανιχνεύω "σύνδρομο καταδίωξης"...

Κατά συνέπεια τα "περί παραλογισμού" , μπορείς να τ'αναφέρεις στον εαυτό σου κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη..

Κατανοώ βέβαια πως έχεις την ανάγκη να μεγαλοποιείς - μεγεθύνεις τις αντιδράσεις
των..."αντιφρονούντων" για να αρύεσαι και το δικαίωμα να τους κολλάς την στάμπα του "ρατσιστή"...

Είπαμε.."γκεμπελικές μέθοδοι"...

Δεν μισώ κανέναν ( και για ποιο λόγο άλλωστε;) επί προσωπικού, αλλά την ομοφυλοφιλία ως ( πάρα φύση ) κατάσταση, την απεχθάνομαι!ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!

Όπως απεχθάνομαι και την επιβολή της gay αισθητικής και οπτικής στον δημόσιο βίο και λόγο!ΜΑΤΑ-ΞΑΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!

Είμαι και αισθάνομαι ελεύθερος άνθρωπος κατά συνέπεια, δεν θα βάλω κανέναν ιδεολογικό "σερίφη" στο κεφάλι μου...Κανένα αφιονισμένο "φασιστάκι" της "πολιτικής ορθότητας" δεν θα μου υπαγορεύσει τι και πώς θα σκεφτώ...

Στην πραγματικότητα δεν σέβεσαι καμία διαφορετική άποψη, όπως δεικνύει και η γεμάτη εμπάθεια απάντηση στον Andrew..Μήπως θέλεις να πεις πως όποιος εκφράζεται κατά της ομοφυλοφιλίας θα στέλνεται στην Σιβηρία;;

Μην τα γράφεις κεκαλυμμένα..εκφράσου ελεύθερα!

Όποιος διαφωνεί με την ομοφυλοφιλία είναι για εσένα εχθρός και εξ'ορισμού ρατσιστής...Αλήθεια δεν βαρεθήκατε εσύ και όμοιοι σου να πιπιλάτε την καραμέλα του "ρατσισμού" , κραδαίνοντας την σαν φραγγέλιο και στίγμα σε όποιον διαφωνεί μαζί σας...

Ε,λοιπόν φτάνει το "κυνήγι μαγισσών"...Αν όντως θέλεις ν'ανακαλύψεις έναν αυθεντικό, φασίστα , ρατσιστή και αντι-δημοκράτη,ξανακοίτα τον καθρέφτη σου...

Η αναζήτηση σου έλαβε τέλος..









Ανώνυμος είπε...

Kύριε Πολύβιε ,

κατανοώ την ιερή αγανάκτηση ενός καλοκάγαθου, μειλίχιου ετεροφυλόφιλου ,επειδή οι ναζιστοφασίστες ομοφυλόφιλοι τον υποτιμούν ,τον συκοφαντούν ως ρατσιστή και τον καταπιέζουν με την απαίσια πολιτική ορθότητα !

Καλά , ποιά πολιτική ορθότητα στοιχειώνει τα όνειρά σας και χαλιναγωγεί την καλπάζουσα αντιομοφυλοφιλική σκέψη σας κύριε ? Αυτή η πολιτική ορθότητα που είναι παντελώς ανύπαρκτη και ανομοθέτητη στην Ελλάδα ???
Αισθάνεστε κάποιοι ετεροφυλόφιλοι καταπιεσμένοι ...προληπτικώς και εκ των προτέρων? Ειλικρινώς με συγκινείτε καημενούλια μου!Συμμερίζομαι την οδύνη ,που σας προξενεί η κατά φαντασίαν καταπίεσή σας απο το εξουσιολάγνο αδερφάτο , και μόλις ένα καυτό δάκρυ αυλάκωσε το μάγουλο του καταπιεστή σας ...

Σκέπτεστε μήπως να ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ Ευρωπα'ι'κό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για καταπάτηση των πατροπαράδοτων δικαιωμάτων σας ...πρώτον να εξυβρίζετε και να υποτιμάτε τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες σας λογω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και δεύτερον να τους στερείτε τα κοινωνικά και αστικά τους δικαιώματα ?
Τα ίδια δικαιώματα που διεκδικείτε πεισματικά ως αποκλειστικά σας αριστοκρατικά προνόμια ?
Εντυπωσιακό !!!
Εν αναμονή της φρικτής ετυμηγορίας του ΕΔΑΔ ,ο προσωπικός σας γκέι καταπιεστής : Αχιλλέας Πάτροκλος.

Υ.Γ.1 Kύριε Πολύβιε με ιντρίγκαρε τα μάλα η ρηξικέλευθη άποψή σας περί φασιστογκεμπελισμού των γκέι ,ώστε σκέπτομαι εφ'εξής να σχολιάζω ως Έρνστ Ρομ!

Υ.Γ2 Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ κ.Πολύβιε , που μας κάνατε να γελάσουμε κι εμένα και την παρέα μου Σαββατοβραδυάτικα.Ο Θεός να σας έχει καλά εν Χριστώ αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε Αχιλλεα, μη μας παρεξηγεις, σ' αγαπαμε... Αν μας εβλεπες κατα προσωπο θα το ενιωθες.
Οταν το μικρο μου πηγε να πιει χλωρινη (απο αγνοια) το μαλωσα πολυ για να το προστατεψω απο κατι θανατηφορα επικινδυνο. Καταλαβαινω πως αισθανεσαι να σου επιτιθομαστε. Αν φωναζουμε ειναι επειδη (πιστευουμε πως) εχεις τη χλωρινη στα χερια σου.
Δεν εχω σκοπο να σου αλλαξω τη γνωμη για αυτα που λες (αδυνατο με τα κουφια και ανεξοδα λογια μου). Θα ηθελα μονο να μας βλεπεις ως φιλους και συνοδοιπορους (οχι παντως ως εχθρους).
Ανυσια

Andrew είπε...

Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο, δεν έχουμε κάτι επί προσωπικού με τους ομοφυλόφιλους (έχω φίλο ομοφυλόφιλο και ουδέποτε τον έχω προσβάλλει). Και εάν ατομικά βρίσκονται εκτός της οδού της σωτηρίας (όπου ίσως να βρίσκομαι και εγώ) πάλι είναι δικό τους πρόβλημα και του πνευματικού τους (αν έχουν). Τα εσφαλμένα πρότυπα όμως που προσπαθούν να περάσουν στα παιδιά μου και γενικά στην κοινωνία δε μπορούν να γίνουν επί ουδενί ανεκτά. Ούτε φυσικά να εξαιρεθούν από τα σοβαρά κωλύματα για ιεροσύνη όπως έχουν καταφέρει σε άλλες «εκκλησίες».

Ανώνυμος είπε...


Προς τον σχολιαστή της 26ης Ιανουαρίου 2013 - 11:30 μ.μ.

Καμία "ιερή αγανάκτηση"..Συνεχίζεις βλέπω τα φαντασιοκοπήματα..

Ο καθένας ας αποφασίζει για τον εαυτό του.."ο Θεός και η ψυχή του".Το δώρο της ελεύθερης βούλησης , ο καθένας το μεταχειρίζεται κατά το δοκούν..

Επιμένεις να στρεψοδικείς , τερατολογώντας και διαστρεβλώνοντας όσα είπα.Είτε πρόκειται για ανεπάρκεια αντιληπτικής ικανότητας είτε για φανατισμό..το αποτέλεσμα είναι εξίσου κουραστικό όσο και αποκρουστικό..

Δικαίωμα σου να πράττεις όπως νομίζεις και να..."νομίζεις" όπως πράττεις, δικαιολογώντας εαυτόν για ο,τι πράττεις..

Δεν είμαι ο παιδονόμος σου.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.Προσεύχομαι στον μεγαλοδύναμο να δίνει Φώτιση σε κάθε συνάνθρωπο μου και να τον οδηγεί να πράττει το καλό..

Συμφωνώ ως προς τούτο με την τοποθέτηση της "Ανυσια".

Από εκεί και έπειτα, "αδικήματα γνώμης" , ευτυχώς δεν έχουν θεσμοθετηθεί στην ποινική μας νομοθεσία , σε αντίθεση για παράδειγμα με την "δημοκρατικότατη" Γερμανία...

Διατηρώ το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και σκέψης, όσο και αν κατανοώ ο,τι αυτό σε ενοχλεί και προξενεί το μίσος σου εναντίον μου...

Κατανοώ ωστόσο πως βρίσκεσαι σε διαδικασία "άρνησης"...Υποσυνείδητα σε πονάει η κατάστασή σου..Γι'αυτο αντιδράς σπασμωδικά και μ'εμπάθεια έναντι σε όποιον την αντιμετωπίζει κατά τρόπο αρνητικό...

Αν συνέβαινε το αντίθετο..Απλά θ' αδιαφορούσες για οποιοδήποτε δυσμενές σχόλιο..

Εγώ ολοκλήρωσα στο παρόν νήμα, το οποίο ούτως ή άλλως βγήκε εκτός θέματος..

Υ.Γ Χαίρομαι που έφτιαξα την διάθεση σ'εσένα και την παρέα σου..Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω το ίδιο για εμένα...

Όταν σκέφτομαι, περί της κατάστασης σας...Μου προξενείται κάτι σαν..."κλαυσίγελος"...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Ανυσια,

γεγονός είναι ότι η απόσταση και η ανωνυμία του διαδικτύου ευνοούν τις παρεξηγήσεις και την επιθετικότητα.

Αντιλαμβάνομαι τις καλές προθέσεις σου ,αλλά ξεκινάς από λάθος αφετηρία: ,διότι η ομοφυλοφιλία για τους γκέι δεν ειναι επιλογή είναι συμφυτος ερωτικός προσανατολισμός , δεν ειναι αμαρτία , δηλαδή αστοχία .Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς γκέι και ούτε ένας { 1 } δεν μου είπε ότι το επέλεξε από επαναστατικότητα , μόδα ,πλήξη ή επειδή παρασύρθηκε...Εξαιρούνται οι αμφιφυλόφιλοι , στην περίπτωσή τους βεβαίως μπορούμε να μιλήσουμε για επιλογή.

Πολύ καλά έκανες και μάλωσες το μικρό σου {ο Θεός να τόχει καλά } για τη χλωρίνη .Θα επέτρεπες όμως να το μαλώσουν ή να το χτυπήσουν άλλοι ? Όχι βεβαίως !
Αν μεγαλώνοντας δει ότι είναι ομοφυλόφιλο { του το απεύχομαι } εσύ θα το απέρριπτες ? Θα σου άρεσε να αντιμετωπίζεται ως παρίας της κοινωνίας , ως κολασμένος και να μην έχει τα αυτονόητα δικαιώματα που έχεις εσύ ως ετεροφυλόφιλη ?

Ως προς την αγάπη που οφείλομε ως χριστιανοί προς τον συνάνθρωπο θα ήθελα να σημειώσω ότι ο συνάνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα , επομένως δεν μπορούμε να αγαπούμε μόνο την ψυχή του... Οι ιεροεξεταστές από "αγάπη" έκαιγαν τις "μαγισσες" και τους ομοφυλόφιλους ,ακόμη και αν μετανοούσαν , προκειμένου να εξαγνίσουν την ψυχή τους και να την στείλουν στον Παράδεισο !

Και εγώ σας αγαπώ και συγχωρώ τις όποιες επιθέσεις ηθελημένες ή αθέλητες , αλλά διεκδικώ το δίκιο μου .Δικαιοσύνη .Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Εν Χριστω αδελφε μου Αχιλλεα, αναγνωριζω την δικαιη πικρα που αισθανεσαι. Εχεις υποφερει και υπομενει πολλα. Δεν ξερω αν σου αλαφρυνω λιγο την ψυχη, σου ζητω ταπεινα συγγνωμη για ολους τους εξευτελισμους που υπεστησες, που δεν σε υποστηριξα οταν σε αδικησαν, που δεν ημουν κοντα σου οταν με χρειαζοσουν, που δεν προσευχηθηκα για σενα αλλα μονο σου εκανα τον δασκαλο. Σου χρωσταω και πολλα αλλα συγγνωμη. Ευχομαι μονο η ζημια που εκανα στην ψυχη σου να ειναι ιασιμη.
Αγαπημενε μου φιλε και αδελφε ομως δεν μπορω να πω κατι διαφορετικο απο αυτο που λεει η Κυριος μας, δεν μπορω να σου δωσω δικαιωση ως προς την ομοφυλοφιλια.
Σε αγαπω (οσο με αφηνουν τα παθη και ο εγωισμος μου) ως εικονα Θεου.
Ευχομαι ο Κυριος Ιησους Χριστος να μας φωτισει το σκοταδι.
Ανυσια

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή εν Χριστω αδελφή Ανύσια,
σ'ευχαριστώ για τα γεμάτα αγάπη λόγια σου .Μακάρι όλοι να είχαν τη δική σου στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους κι ας πίστευαν ότι είμαστε αμαρτωλοί κι ας μην είχαμε "δικαιώματα"...
Όμως μετά την πτώση είναι "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος" - "homo hominis lupus " -,ώστε σταυρώνει ακόμη και τον μειλίχιο Ιησού ...και τα δικαιώματα θα μας θωρακίσουν απέναντι στο μίσος και θα εξουδετερώσουν την απόρριψη.

Πάντως δεν ζητώ οι άλλοι να με θεωρήσουν καλό χριστιανό, εμένα τον έσχατο,αλλάζοντας υποχρεωτικά άποψη για την ομοφυλοφιλία. Ζητάω απλώς να με αντιμετωπίσουν ως ισότιμο πολίτη που δεν παρανομεί , αγαπάει και υπηρέτησε την πατρίδα του και φορολογείται.

Δεν ζητώ να μου δωσουν διαβατήριο και βεβαίωση χρηστότητος για τον Παράδεισο οι συνοδοιπόροι συνάνθρωποί μου ούτε καταχρηστικά δικαιώματα που δεν δικαιούμαι η Πολιτεία.
Ζητώ ως αμυδρή εικόνα του Θεού :
σεβασμό όχι αποδοχή ,
ίσα δικαιώματα όχι ελεημοσύνη,
ζητώ αγάπη όχι επιβράβευση .

Προσωπικά όχι απλώς γνωρίζω , είμαι βεβαιότατος , ότι ο Χριστός με αγαπά έτσι όπως ακριβώς γεννήθηκα.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε εν Χριστω αδελφε μου Αχιλλεα,
συγγνωμη που αργω να απαντησω, σε παρακαλω δικαιολογησε με. Ειναι υπεροχο που αισθανεσαι την αγαπη τπυ Κυριου μας. Φυσικα και σε αγαπα ετσι οπως εισαι (γιατι αγαπα και μενα ετσι οπως ειμαι, ειμαι μεγαλη υποκριτρια -και οχι μονο -αδελφε μου). Τωρα ειναι η σειρα μας να απαντησουμε στην αγαπη Του, αγαπαμε περισσοτερο Αυτον ή τα παθη μας και τον εγωισμο μας; Για μενα δυστυχως η απαντηση ειναι προφανης, κρινοντας απο τους καρπους μου, αλλα δεν χανω την ελπιδα μου, ελπιζω στον Κυριο να κανει και σε μενα το θαυμα Του.
Δεν ειμαι καλη στα λογια, σου παραθετω ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο που ισως σου αρεσει: http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/koinwnia/omofylofilia_orthod_kliron_1.htm
Ο Χριστος και Παναγια να ειναι μαζι μας!
Με αγαπη
Ανυσια