Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αχμαντινετζάντ : «Ο Τσάβες θα επιστρέψει στη γη μαζί με τον Ιησού και τον Ιμάμη Μαχντί»



Η στενή σχέση μεταξύ του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του Ούγκο Τσάβες δεν είναι μυστικό, αλλά η αγάπη του ιρανού προέδρου και ο σεβασμός του για το νεκρό ηγέτη της Βενεζουέλας τον οδήγησε στην εκπληκτική δήλωση την Τετάρτη, ημέρα εθνικού πένθους για όλους τους Ιρανούς, όπου ανύψωσε τον Τσάβες σε "μάρτυρα" στο ίδιο επίπεδο με τον Ιησού Χριστό (που θεωρείται προφήτης του Ισλάμ) και του 12ου ιμάμη του Ισλάμ (Μαχντί) του τελευταίου από τους Δώδεκα Ιμάμηδες τον οποίον οι Σιίτες πιστεύουν ότι είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας.

Για τον Τσάβες, ο Ιρανός ηγέτης είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει, μαζί με τον Ιησού τον Δίκαιο και τον Τέλειο Άνθρωπο».

Για τον Μαχντί διάβασε:


Εκτός από τις προφητείες, ο Ιρανός ηγέτης αναφέρθηκε στη θεωρία συνωμοσίας ότι ο Τσάβες μπορεί να είχε την ίδια τύχη με τον ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιασέρ Αραφάτ, για τον οποίον μερικοί πιστεύουν ότι δηλητηριάστηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια του συλλυπητήριου μηνύματός του, ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι ο Τσάβες ήταν "μάρτυρας" ο οποίος πέθανε από «ύποπτη ασθένεια».

Ο Τσάβες είχε τεράστια δημοτικότητα στο Ιράν, έχοντας κάνει όχι λιγότερες από 13 επισκέψεις στην Ισλαμική Δημοκρατία μέσα σε 13 χρόνια.

"Ο Ούγκο Τσάβες είναι ένα όνομα γνωστό σε όλα τα έθνη. Το όνομά του είναι μια υπενθύμιση της καθαρότητας και της ευγένειας, της ανδρείας ... της αφοσίωσης, και των άοκνων προσπαθειών να υπηρετηθούν ο λαός, ιδιαίτερα οι φτωχοί και όσοι σημαδεύτηκαν από την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, "εξήγησε ο Αχμαντινετζάντ πριν αποκαλέσει τον ηγέτη της Βενεζουέλας προφήτη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Πίστη, μυστικισμός, ἀποκρυφισμός, θρησκεῖα ἔχουν παίξει μεγάλο ρόλο στὴν διαμόρφωσι τοῦ κόσμου τούτου.