Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Οι Ιταλοί Μασόνοι επίσημα στηρίζουν τον Πάπα Φραγκίσκο.
«Με αυτόν τίποτα δεν θα είναι όπως πριν»

Μια μέρα μετά την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου Α ', η Στοά της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας ("Grande Oriente d' Italia" ή GOI), η οποία εκπροσωπεί τους Τέκτονες στη χώρα, εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν επαινώντας τον για τα πρώτα μέτρα που πήρε την ημέρα της εκλογής του. Το έγγραφο προβάλει επίσης δημόσια τις προσδοκίες των μασόνων ότι ο νέος Πάπας θα οδηγήσει την Εκκλησία σε μια "δημοκρατική πορεία" την οποία  επιθυμεί η Μασονία.

Η στάση αυτή καταχωρήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της GOI. Παρακάτω φωτογραφία της ιστοσελίδας και μεταφρασμένο το κείμενο που αναρτήθηκε :
Δήλωση του Μεγάλου Δασκάλου (Grand Master) Raffi: "Με τον Πάπα Φραγκίσκο, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Είναι μια σαφής επιλογή της αδελφότητας για μια Εκκλησία του διαλόγου, η οποία δεν έχει μολυνθεί από τη λογική και τους πειρασμούς της παροδικής ισχύος".
"Ένας άνθρωπος των φτωχών μακριά από την Curia. Η Αδελφότητα και η επιθυμία για διάλογο ήταν πρώτα συγκεκριμένα λόγια του. Ίσως τίποτα στην Εκκλησία δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Η ελπίδα μας είναι ότι η παποσύνη του Φραγκίσκου, ο Πάπας που «έρχεται από τα έσχατα του κόσμου» μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην Εκκλησία-Λόγος, αντί της Εκκλησίας-Ίδρυμα, προωθώντας έναν ανοιχτό διάλογο με τον σύγχρονο κόσμο, με τους πιστούς και τους μη πιστούς, μετά την άνοιξη του Βατικανού ΙΙ». Αυτά ήταν τα σχόλια του Gustavo Raffi, του Μέγα Διδάσκαλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, κατά την έναρξη της παπικής θητείας του Φραγκίσκου, κατά κόσμο Mario Jorge Bergoglio.

"Ο Ιησουίτης που είναι κοντά στους ελάχιστους της ιστορίας," συνεχίζει ο Raffi, «έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δείξει στον κόσμο το πρόσωπο μιας Εκκλησίας που πρέπει να ξαναβρεί την αναγγελία μιας νέας ανθρωπότητας και όχι το βάρος ενός θεσμού που περιορίζεται στην υπεράσπιση των δικών της προνομίων. Ο Bergoglio γνωρίζει την πραγματική ζωή και θα θυμάται το μάθημα ενός από τους πιο αγαπημένους του θεολόγους, του Romano Guardini, για τον οποίον η αλήθεια της αγάπης δεν μπορεί να εμποδιστεί.

«Ο απλός σταυρός που φορούσε στο λευκό ράσο του», καταλήγει ο Μεγάλος Δάσκαλος του Palazzo Giustiniani, "ας μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι η Εκκλησία του λαού θα ανακαλύψει εκ νέου την ικανότητά της για διάλογο με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης και με την Μασονία, η οποία, όπως η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής μας διδάσκει, εργάζεται για το καλό και την πρόοδο της ανθρωπότητας, όπως φαίνεται από τον Μπολιβάρ (1783 – 1830), ​​τον Αλιέντε (1908 – 1973) και τον José de San Martín (1778 – 1850), για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Αυτός είναι ο «λευκός καπνός» που περιμένουμε από την Εκκλησία της εποχής μας". (Αριστερά, στην φωτογραφία ο Αλιέντε με μασονική περιβολή). 

Από την μασονική ιστοσελίδα ‘Masonic Times’ διαβάζουμε ότι Μασόνοι παρακολούθησαν την ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου.

Γράφουν: Δεν είναι ο πρώτος καθολικός Πάπας του οποίου την τελετή ενθρόνισης έχουν παρακολουθήσει οι Αδελφοί. Δεν είναι κάποια είδηση ​​για όσους αισθάνονται την ανάγκη να το θεωρούν μια θεωρία συνωμοσίας.

Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν το σημαντικό αυτό γεγονός (τόσο κοινωνικό όσο και οικουμενικό - λόγω της παρουσίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εκείνων από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες) ήταν πρέσβεις, αρχηγοί κρατών (μονάρχες και πρόεδροι) και κυβερνήσεων, κλπ. Επίσης, ο Μέγας Διδάσκαλος της Μάλτας ήταν εκεί, καθώς το Κυρίαρχο Τάγμα της Μάλτας είναι μέρος των Ιπποτικών Ταγμάτων της Ρώμης. Από όλους αυτούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ένας από τους φιλοξενούμενους (αρχηγός κράτους) είναι ο πιο Σεβάσμιος Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς.

ΚΟ: Μετά τους Εβραίους, ενθουσιασμένοι και Μασόνοι με τον Φραγκίσκο. Ενδιαφέρον...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8KLALZLEDgo