Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 11 χρόνια φυλακή στον μουσουλμάνο κληρικό που έκαψε δημόσια την Βίβλο



Σε 11 χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Αιγύπτου ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ahmed Abdullah (γνωστός και ως Abu Islam - είναι Σαλαφιστής) με την κατηγορία της προσβολής της θρησκείας και κάψιμο της Βίβλου.

Στον Αμπού Ισλάμ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής δύο ισλαμικών δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών – το ‘Umma και το ‘Mariya’ – επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο LE3000, αλλά η ποινή θα ανασταλεί εν αναμονή της έφεσης.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον Islam, το γιο του Abu-Islam, σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και σε πρόστιμο LE 2000, για τη συμμετοχή του στο κάψιμο της Βίβλου με τον πατέρα του. Και αυτή η ποινή αναστέλλεται μέχρι τον εφετείο.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στις 11 Σεπτεμβρίου, το 2012, μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», ο μουσουλμάνος κληρικός έκαψε δημοσίως αντίτυπα της Βίβλου. Πριν φύγει από την διαδήλωση, είπε στο πλήθος ότι θα στείλει αργότερα τον εγγονό του να ουρήσει στην Αγία Γραφή.



Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των κατηγοριών για βλασφημία και προσβολή της θρησκείας στην Αίγυπτο.

Η Αμνηστία δήλωσε ότι η πλειοψηφία αυτών που στοχεύονται από αυτές τις κατηγορίες στην Αίγυπτο είναι Κόπτες Χριστιανοί.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή Αμπού Ισλάμ για προσβολή του Χριστιανισμού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: