Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η εβραϊκή δύναμη στην οικονομία πέρα από «συνομωσίες»Στο διαδικτυακό περιοδικό ‘Taki's Magazine’, ή "Takimag" εν συντομία, του παλαιοσυντηρητικού Ελληνο-Αμερικάνου δημοσιογράφου Taki Theodoracopulo, δημοσιεύτηκε το άρθρο ‘Jewish Wealth by the Numbers’ (‘Ο εβραϊκός πλούτος με αριθμούς’) του Steve Sailer

Το άρθρο ξεκινάει έτσι:

Οι Αμερικανοί μπορούν να μάθουν πολλά από το Ισραήλ. Είναι μια όλο και πιο ευημερούσα χώρα που παλεύει γενναία με τα προβλήματά της. Για παράδειγμα, όταν οι Ισραηλινοί τοποθετούν ένα φράχτη κατά μήκος των συνόρων τους για να κρατήσουν έξω τους παράνομους αλλοδαπούς (ή τους «παράνομους εισβολείς», όπως η ισραηλινή κυβέρνηση τους αποκαλεί), απλά τοποθετούν έναν φράκτη.

Ιδιαίτερα θαυμάζω πως οι Ισραηλινοί απολαμβάνουν αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «πραγματική ελευθερία του λόγου».

Έτσι στο Ισραήλ, μπορεί κάποιος να γράψει ανοιχτά για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα της εποχής μας: Τον εβραϊκό πλούτο. Για παράδειγμα, το ισραηλινο-αμερικανικό κεντρώο think tank Jewish People Policy Institute’ ανέφερε το 2010: «Ο παγκόσμιος Εβραϊσμός βρίσκεται σήμερα σε ένα ιστορικό ζενίθ της απόλυτης δημιουργίας πλούτου».

Το ‘Forbes Israel’, το παρακλάδι του γνωστού αμερικανικού περιοδικού επιχειρήσεων στο Τελ Αβίβ, έχει μία λίστα με τους Εβραίους δισεκατομμυριούχους. Η ισραηλινή έκδοση έχει κάνει ένα κατάλογο που καταρτίζεται από την γενική κατάταξη του Forbes με τους 1.426 δισεκατομμυριούχους του κόσμου, των 165 πλουσιότερων Εβραίων στον κόσμο.

Συνολικά, αναφέρει ότι οι 140 από τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς της κατάταξης του Forbes, ή 35 τοις εκατό, είναι Εβραίοι.

Ο δισεκατομμυριούχος στο εξώφυλλο του ‘Forbes Israel’ (φώτο πάνω), είναι ο Ronald Lauder της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου. Η αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων περιουσία του τον καθιστά, σύμφωνα με το Forbes Israel, τον 69ο πλουσιότερο Εβραίο στον κόσμο. 

Σύμφωνα με το Forbes Israel, οι δέκα πλουσιότεροι Εβραίοι είναι: ο μεγιστάνας της ‘Oracle’ Larry Ellison, (φώτο) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, οΒασιλιάς των Casino’ Sheldon Adelson, ο Ρωσο-Αμερικάνος συνιδρυτής της Google Sergey Brin, το άλλο παιδί της Google, Larry Page, ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn, ο Ουγγρο-Αμερικάνος κερδοσκόπος επενδυτής George Soros, ο Ρώσος ολιγάρχης Mikhail Fridman, ο Ρωσο-Αμερικανός μεγιστάνας Len Blavatnik, και ο Λιβανεζο-Βραζιλιάνος τραπεζίτης Joseph Safra.

Στην Αμερική, αυτά απλά δεν αναφέρονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμα κι αν είναι αρκετά εύκολο να γίνει.

Οι Εβραίοι συνήθως λέγεται ότι αποτελούν περίπου το δύο τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ και ίσως το τρία τοις εκατό της παλαιότερης γενιάς που κυριαρχεί στο Forbes 400. Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι είναι περίπου 17 φορές πιο πιθανό κατά κεφαλήν να μπουν στο Forbes 400 από ό, τι οι υπόλοιποι Αμερικάνοι.

Αυτό το 35 τοις εκατό των Εβραίων είναι σταθερό από τότε που άρχισαν οι αναλύσεις το 2009. Η πρώτη προσεκτική ανάλυση του Forbes 400 διεξήχθη από τον Nathaniel Weyl το 1987, όταν διαπιστώθηκε ότι το 23 τοις εκατό ήταν Εβραίοι. Αυτό δείχνει μια αρκετά μεγάλη αύξηση στην εβραϊκή εκπροσώπηση στην πλουτοκρατία κατά την τελευταία γενιά. Ωστόσο, ας έχουμε κατά νου ότι υπάρχει μόνο ένα σημείο δεδομένων από το παρελθόν. Παρακολουθώ το Forbes 400 για 30 χρόνια, και η συμμετοχή μετατοπίζεται συχνά και οφείλεται σε διάφορες φούσκες.

Στον παγκόσμιο κατάλογο του Forbes με τους 1.426 δισεκατομμυριούχους (παρεμπιπτόντως νο 1, είναι ο Λιβανεζο-Μεξικάνος Carlos Slim), σε αντίθεση με την εκτίμηση του ισραηλίτικου Forbes που μιλάει για ένα 11 τοις εκατό Εβραίων, εδώ γίνεται λόγος για πάνω από 17 τοις εκατό. Σημειώστε ότι υπάρχει δυσκολία για την Ανατολική Ευρώπη, όπου είναι πιο δύσκολο για έναν αγγλόφωνο να αναζητήσει βιογραφικά στοιχεία. Παρόλα αυτά, αυτή η εκτίμηση σημαίνει ότι ανά κάτοικο, οι Εβραίοι είναι λίγο πάνω από 100 φορές πιο πιθανό να γίνουν δισεκατομμυριούχοι από το υπόλοιπο της ανθρώπινης φυλής.

Οι λίστες που τονίζουν την εβραϊκή δύναμη έκαναν τον υπερ-εβραίο Jeffrey Goldberg, στο Bloomberg, να οδύρεται, γράφοντας ‘Stop With the Jew-Ranking Already!’ (Σταματήστε με την Εβραίο-Κατάταξη!) ενώ ο αρχικός τίτλος ήταν (εμφανής στη διεύθυνση URL), ‘Αγαπητά εβραϊκά media, παρακαλώ, σταματήστε να κάνετε καταλόγους με Εβραίους’. Εκεί γράφει: 

Η εφημερίδα Jerusalem Post μόλις δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη με τους 50 πλέον σημαίνοντες Εβραίους του κόσμου και είμαι στενοχωρημένος αλλά και κάπως ανακουφισμένος, μπορώ να πω, που δεν εμφανίζομαι σε αυτό το τρέχον έτος.

Λυπάμαι γιατί ένας από τους στόχους μου στη ζωή είναι να διαλυθούν τα όνειρα των νεο-ναζί, και τίποτα δεν δίνει ώθηση σε ένα νεοναζί από το να βλέπει υπερφυσικά πολύ ισχυρούς (οικονομικά) Εβραίους. Είμαι ανακουφισμένος γιατί, ποιος πραγματικά θέλει να είναι σε ένα κατάλογο στόχων; Κατά κάποιο τρόπο, η δημοσίευση θα πρέπει να δώσει και τις διευθύνσεις των σπιτιών για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα.

Μιλώντας για νεο-ναζί: Δεν είναι απολύτως σαφές για μένα γιατί τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης (όχι τα «εβραιοκρατούμενα media» για αυτά τα όνειρα, αλλά ο τύπος που καλύπτει πραγματικά θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Εβραίους) φετιχοποιούν την δημιουργία καταλόγων. Το ‘Forward’, το εβδομαδιαίο έντυπο των Εβραιο-Αμερικάνων, δημοσιεύει μια λίστα με τους top 50 Εβραίους της Αμερικής

«Εβραϊκή Δύναμη»

Έτσι, οι κατάλογοι που δημοσιεύονται από την Post και το Forward μου αφήνουν πάντα μια άσχημη γεύση στο στόμα. Γιατί αυτές οι δημοσιεύσεις ακολουθούν μια πρακτική που έχουν οι μη Εβραίοι – να ξεχωρίζουν τους Εβραίους εξ αιτίας της ιδιαίτερης θέσης τους στην κοινωνία; . . . Το φαινόμενο της δυσανάλογης εβραϊκής εκπροσώπησης σε πολλά υψηλού προφίλ πεδία. . . σε συνδυασμό με τις αρχαίες και βαθιά ριζωμένες αντισημιτικές ιδέες που εξακολουθούν να επικρατούν σε ορισμένα μέρη του κόσμου, δείχνει ότι θα πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό της ποσοτικοποιήσεως της «Εβραϊκής Δύναμης».

Πάντως εδώ φαίνεται ότι ο Goldberg δεν κάνει καμία προσπάθεια να αντικρούσει τα πραγματικά περιστατικά, αλλά απλώς έχει νευριάσει με αυτά...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλεμμενα ειναι ΟΛΑ τα λεφτα που υποτιυεται εχουν.

ΟΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ


Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

ο κόσμος το'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5025161/odhgo-omofylofilias-eksedwse-to-bretaniko-moyseio/

Βράζει η ανωμαλια στην Βρετανια και οι ταγοι του πολιτισμου βοηθουν την ΝΤΠ προσπαθώντας να παντρεψουν την διαστροφη με την τεχνη δημιουργώντας ενα τέρας που καταργει το ηθος, την αξιοπρεπεια, την οικογενεια και την φυσιολογικη εκφραση των ανθρωπων.